aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΣΤΙΒΟΣΈχασε την πρόκριση για μισό σπιρτόκουτο!

Έχασε την πρόκριση για μισό σπιρτόκουτο!

Κρίμα, κρίμα και πάλι κρίμα… Στην πρώτη της συμμετοχή σε μεγάλη διοργάνωση, η εμπειρία της Νεκταρίας Παναγή ήταν «τραυματική». Κι όσο θα περνά ο χρόνος, δύσκολα θα μπορεί να συνειδητοποιήσει ότι έχασε τη συμμετοχή της στο μεγάλο τελικό του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Στίβου στο Λονδίνο για τρία εκατοστά!

Η πρωταθλήτριά μας στο μήκος με επίδοση 6.43 κατετάγη 15η, ενώ η τελευταία αθλήτρια που προκρίθηκε, η Βραζιλιάνα Ελιάν Μαρτινς που κατετάγη 12η, είχε επίδοση 6.46. Οι προκριματικοί έγιναν υπό συνεχή βροχόπτωση και είναι χαρακτηριστικό ότι καμία αθλήτρια δεν έπιασε το όριο πρόκρισης των 6.75. Κορυφαία των προκριματικών ήταν η Ρωσιδα Ντάρια Κλίσινα με 6.66. Δηλαδή οι 12 του τελικού είχαν «απόσταση» μεταξύ τους μόνο 20 εκατοστών.

Κι όμως, η Νεκταρία άρχισε σχετικά καλά, αφού πέτυχε το 6.43 με την πρώτη της προσπάθεια. Στις άλλες δύο προσπάθειες ήθελε βελτίωση τριών εκατοστών που δυστυχώς δεν ήρθε, με αποτέλεσμα η πρωταθλήτριά μας που προπονείται με τον Γιώργο Σκέντερ να εγκαταλείπει το Λονδίνο με μια γλυκόπικρη γεύση. Από τη μία το γεγονός ότι συμμετείχε σε μία διοργάνωση ανάμεσα στις καλύτερες αθλήτριες του κόσμου και από την άλλη που έχασε τον τελικό για μισό σπιρτόκουτο… Στη δεύτερή της προσπάθεια είχε άλμα 6.29 και στην τρίτη 6.33.

Εκτός τελικού έμεινε και η Ελληνίδα Λίλη Αλεξούλη κι αυτή στην πρώτη συμμετοχή της σε παγκόσμιο πρωτάθλημα. Με άλμα στα 5.94μ κατετάγη 26η στο σύνολο. Η Αλεξούλη που είχε κάνει φέτος 6.66μ (το ατομικό της είναι 6.78μ) είχε τα άλλα δύο άλματα άκυρα. Η Κύπρια Νεκταρία Παναγή με 6.43μ (έκανε ακόμη 6.29μ και 6.33μ) και έμεινε επίσης εκτός τελικού.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ