aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΣΤΙΒΟΣΧάλκινη παγκόσμια πρωταθλήτρια η Στεφανίδη!

Χάλκινη παγκόσμια πρωταθλήτρια η Στεφανίδη!

Την πλούσια συλλογή μεταλλίων στις κορυφαίες διοργανώσεις εμπλούτισε η Κατερίνα Στεφανίδη, παίρνοντας την τρίτη θέση με 4.80μ. στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου του Μπέρμιγχαμ. Σε έναν από τους πιο συναρπαστικούς τελικούς των τελευταίων ετών στο αγώνισμα η Ελληνίδα πρωταθλήτρια βρέθηκε μια ανάσα από τον αποκλεισμό, έμεινε «ζωντανή» με ατσάλινη ψυχραιμία και κατέκτησε παλικαρίσια μια θέση στο βάθρο.

Χάλκινη παγκόσμια πρωταθλήτρια η Στεφανίδη! Έχασε το σερί, αλλά όχι και το μετάλλιο η Κατερίνα Στεφανίδη, που κατέκτησε την τρίτη θέση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Μπέρμιγχαμ. Ο αγώνας ήταν πολύ υψηλού επιπέδου, με έξι αθλήτριες να περνούν τα 4,70μ. (ύψος από όπου ξεκίνησε τις προσπάθειές της η Στεφανίδη), ενώ πέντε προχώρησαν στα 4,80μ.

Η Στεφανίδη πέρασε με την πρώτη τα 4,70μ, με την δεύτερη τα 4,75μ. ενώ στα 4,80μ. -και ενώ βρισκόταν εκτός μεταλλίων- τα βρήκε σκούρα. Σε εκείνο το σημείο απέδειξε γιατί ανήκει στις κορυφαίες αθλήτριες παγκοσμίως, περνώντας το με ψυχραιμία στην τρίτη προσπάθεια και σε συνδυασμό με τον αποκλεισμό της -μέχρι εκείνο το σημείο τρίτης- ΜακΚάρτνεϊ, η Στεφανίδη εξασφάλισε μια θέση στο βάθρο.

Η αλάνθαστη μέχρι εκείνη τη στιγμή Σιντόροβα πέρασε με την πρώτη και τα 4,85μ. αναγκάζοντας τις Στεφανίδη και Μόρις να ανεβάσουν τον πήχη στα 4,90μ., ύψος που δεν κατάφερε να προσπεράσει η Ελληνίδα. Με την τρίτη θέση σταματάει το τρομερό σερί 19 νικών που διατηρούσε η Κατερίνα Στεφανίδη σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ αποτελεί το δεύτερο σερί χάλκινο μετάλλιο που κατακτά σε Παγκόσμιο κλειστού στίβου, μετά από αυτό στο Πόρτλαντ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ