Αναστολή Χειμερινών Πρωταθλημάτων Ρίψεων, αποφασίζει για τον Μαραθώνιο

H ΚΟΕΑΣ μετά από τις ανακοινώσεις που έλαβε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ.) ότι, ο νέος κορωνοϊός έλαβε και επίσημα τον χαρακτηρισμό της πανδημίας και των αποφάσεων του Υπουργικού Συμβουλίου, προχώρησε στην αναστολή διεξαγωγής του Χειμερινού Πρωταθλήματος Ρίψεων που ήταν προγραμματισμένο να γίνει σήμερα Σάββατο 14 Μαρτίου 2020, στη Λευκωσία.

«Λαμβάνοντας υπόψη ότι η υγεία όλων των εμπλεκομένων προέχει και αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα, αποφασίστηκε η αναβολή του και επαναπρογραμματισμός του για αργότερα», επισημαίνει σε ανακοίνωση. Και προσθέτει: «Παρακαλούνται οι αθλητές, προπονητές και κριτές να μην προσέλθουν το Σάββατο στο Εθνικό Στάδιο Στίβου/ΓΣΠ και θα ενημερωθούν με νέα ανακοίνωση για τον χρόνο διεξαγωγής του αγώνα».

Η απειλή του κορωνοϊού έπληξε και το Χειμερινό (Ευρωπαϊκό) Κύπελλο Ρίψεων, καθώς η Ευρωπαϊκή Αθλητική Ομοσπονδία (ΕΑΑ) αποφάσισε να αναβάλει τη διοργάνωση, η οποία επρόκειτο να διεξαχθεί στις 21-22 Μαρτίου 2020 στη Λεϊρία της Πορτογαλίας. Η ΕΑΑ ενήργησε και κατόπιν συστάσεων της Εθνικής Υγειονομικής Επιτροπής της Πορτογαλίας.

Η Εκτελεστική Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας θα λάβει στο τέλος του τρέχοντος μηνός οριστική απόφαση για το μέλλον της διοργάνωσης. Δηλαδή αν θα ματαιωθεί ή αν θα διεξαχθεί αργότερα, όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Το Δ.Σ. της ΚΟΕΑΣ θ’ αποφασίσει για την τύχη του Μαραθωνίου 2020

Ελέω κορωνοϊού και σε άμεση συνάρτηση με τα μέτρα που έθεσε σε ισχύ η κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, η ΚΟΕΑΣ αποφάσισε την αναβολή του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Μαραθωνίου Δρόμου. Οι αγώνες ήταν προγραμματισμένοι για τις 21-22 Μαρτίου 2020, στη Λεμεσό, και θα λάμβαναν χώρα παράλληλα με τον ετήσιο διεθνή Μαραθώνιο της πόλης, ο οποίος μετατέθηκε για τις 21-22 Νοεμβρίου 2020.

Το Δ.Σ. της ΚΟΕΑΣ θα εξετάσει το θέμα στις 23 Μαρτίου 2020 για να αποφασίσει τι δέον γενέσθαι με τη διοργάνωση (νέα ημερομηνία διεξαγωγής, κ.ο.κ.). Όπως είναι γνωστό, οι αγώνες του Μαραθωνίου ανδρών-γυναικών «μετρούν» στη βαθμολογία του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Στίβου.

ΜΕΣΩGoal.com.cy team
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ