aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΣΤΙΒΟΣΑναμένονται πολύ ανταγωνιστικά τα Παγκύπρια Πρωταθλήματα Ανδρών / Γυναικών

Αναμένονται πολύ ανταγωνιστικά τα Παγκύπρια Πρωταθλήματα Ανδρών / Γυναικών

Με τη συμμετοχή των κορυφαίων μας αθλητών θα διεξαχθούν τα φετινά Medochemie Παγκύπρια Πρωταθλήματα Ανδρών και Γυναικών, στο «Τσίρειο» της Λεμεσού στις 9 και 10 Ιουνίου. Το 2021 αποτελεί την πιο απαιτητική χρονιά για τους αθλητές του στίβου εδώ και καιρό, αφού υπάρχουν αρκετοί στόχοι τους οποίους θέλουν να κυνηγήσουν. Αρχικά είναι η πολυπόθητη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες, στους οποίους μέχρι τώρα έχουν εξασφαλίσει την παρουσία τους οι Ελένη Αρτυματά (400μ.), Απόστολος Παρέλλης (δισκοβολία) και Μίλαν Τράικοβιτς (110μ. με εμπόδια). Αρκετοί ακόμα αθλητές μας έχουν ελπίδες και θα τις κυνηγήσουν μέχρι την τελευταία στιγμή (29/6/21), για να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα.

Δεύτερη μεγάλη διοργάνωση, είναι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων Γ΄ Κατηγορίας, το οποίο θα φιλοξενήσουμε στις 19-20 Ιουνίου στο «Τσίρειο» της Λεμεσού. Κι εκεί πολλοί αθλητές μας θέλουν να αγωνιστούν και να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας, βοηθώντας την Εθνική μας ομάδα για να ανέβει εκεί όπου ανήκει πραγματικά, στη Β΄ Κατηγορία. Άρα θα πρέπει στα Παγκύπρια Πρωταθλήματα να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό και να κερδίσουν σημαντικούς συναθλητές τους.

Επιπρόσθετα, για τους νεαρούς και φιλόδοξους αθλητές και αθλήτριές μας υπάρχουν τα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα κάτω των 23 και 20 ετών και το Παγκόσμιο κάτω των 20. Άρα, κάποιοι θα έχουν μίαν από τις τελευταίες τους ευκαιρίες για να καταφέρουν να εξασφαλίσουν τη βίωση μίας ξεχωριστής εμπειρίας στη σύντομη έως τώρα πορεία τους στον κλασικό αθλητισμό. Ακόμα και αυτοί που εξασφάλισαν τα όρια για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, θέλουν να παρουσιαστούν στην καλύτερή τους κατάσταση, καθώς αρχίζει η περίοδος του φορμαρίσματος.

Με αυτά τα πολύ σημαντικά κίνητρα, συν της μάχης που θα δώσουν οι αθλητές και αθλήτριές μας για τους Γυμναστικούς τους Συλλόγους, τα φετινά Medochemie Παγκύπρια Πρωταθλήματα Ανδρών και Γυναικών, αναμένεται να είναι από τα πιο συναρπαστικά και πιο ανταγωνιστικά των τελευταίων πολλών χρόνων. Ιδιαίτερα σε κάποια αγωνίσματα ίσως ο νικητής / νικήτρια να κριθεί στο… φώτο φίνις στις κούρσες ή στον… πόντο, σε άλματα και ρίψεις. Γι’ αυτό η ΚΟΕΑΣ φρόντισε ώστε οι φίλοι του στίβου να έχουν τη δυνατότητα απευθείας παρακολούθησης της διοργάνωσης, συνάπτοντας συμφωνία με την Cablenet.

Με την ευκαιρία της διεξαγωγής του Medochemie 102ου Παγκύπριου Πρωταθλήματος Ανδρών και 64ου Γυναικών, η ΚΟΕΑΣ παραχώρησε το μεσημέρι της Τρίτης (8/6/21) συνέντευξη Τύπου, στο συνεδριακό κέντρο του σταδίου ΓΣΠ στη Λευκωσία. Ο γενικός διευθυντής της ΚΟΕΑΣ, Αντώνης Γεωργαλλίδης, αφού αναφέρθηκε στην ελκυστικότητα των φετινών Παγκύπριων Πρωταθλημάτων, εξαιτίας των σπουδαίων συμμετοχών, αναφέρθηκε στις συνεργασίες με τη Medochemie και τη Cablenet, επισημαίνοντας τη σημαντικότητα της παρουσίας τέτοιων συνεργατών, για το κοινό συμφέρον του στίβου σε βάθος χρόνου.

Με κόσμο στις εξέδρες…

Στο χαιρετισμό του ο πρόεδρος της ΚΟΕΑΣ, Περικλής Μάρκαρης, έδωσε τη σημαντικότατη και πολύ ευχάριστη είδηση, της παρουσίας κόσμου και στα Παγκύπρια Πρωταθλήματα και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων, καθώς ο υπουργός Υγείας ενέκρινε την παρουσία θεατών στο 15% της χωρητικότητας του Τσιρείου σταδίου. Αφού εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον υπουργό Υγείας, κ. Κωνσταντίνο Ιωάννου και σε όλους του χορηγούς της ΚΟΕΑΣ, επισήμανε την αγωνιστική άνοδο των αθλητών μας τη φετινή χρονιά. «Τα πρώτα φετινά δείγματα γραφής των αθλητών μας, μετά την επανεκκίνηση του αθλητισμού, ήταν πολύ θετικά. Νέα παγκύπρια ρεκόρ, όρια για παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, καλύτερες επιδόσεις αγώνων και πολλές νέες ατομικές επιδόσεις, συνέθεσαν το πάζολ των επιτυχιών. Η πρόσφατη νίκη της ομάδας μας στους 3ους ΑΜΚΕ στίβου, στο Σαν Μαρίνο, μας ικανοποιεί και μας επιτρέπει να αισιοδοξούμε για τη συνέχεια», ήταν κάποιες από τις τοποθετήσεις του κ. Μάρκαρη.

Αναφερόμενος στα επικείμενα Παγκύπρια Πρωταθλήματα Ανδρών / Γυναικών, ο πρόεδρος της ΚΟΕΑΣ, είπε: «Όπως κάθε χρόνο η εν λόγω διοργάνωση αποτελεί την κορύφωση του εγχώριού μας αγωνιστικού προγραμματισμού, την οποία θα λαμπρύνουν με τη συμμετοχή τους οι κορυφαίοι αθλητές μας. Η φετινή διοργάνωση αποκτά ιδιαίτερο χαρακτήρα, επειδή διεξάγεται λίγες εβδομάδες πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες και μερικές μέρες πριν από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων Γ΄ Κατηγορίας, το οποίο διοργανώνουμε στην Κύπρο μετά από 20 χρόνια».

Σε ό,τι αφορά τη συνεργασία με τη Medochemie και τη Cablenet, ο κ. Μάρκαρης επισήμανε: «Στην κορυφαία αυτή διοργάνωση στίβου, έχουμε συνοδοιπόρο και χορηγό τη φίλαθλο εταιρεία Medochemie, η οποία στηρίζει διαχρονικά τον κυπριακό αθλητισμό. Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς και περήφανοι που εγκαινιάζουμε αυτήν τη σημαντική νέα χορηγική συνεργασία της ΚΟΕΑΣ και ευχαριστούμε θερμά την εταιρεία Medochemie για τη στήριξή της. Τα φετινά Παγκύπρια Πρωταθλήματα Ανδρών / Γυναικών, θα μεταδοθούν απευθείας από την Cablenet, η οποία θα μεταδώσει επίσης απευθείας τα Παγκύπρια Πρωταθλήματα Κ18 και τη συνάντηση στίβου Κύπρου – Ελλάδας στις ίδιες ηλικίες. Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας στην Cablenet για τη συνεργασία».

Τιμή για τη Medochemie…

Την ικανοποίησή του για τη συνεργασία με την ΚΟΕΑΣ, εξέφρασε ο διευθυντής πωλήσεων της Medochemie, Νίκος Χρηστίδης. «Η Medochemie, με αίσθημα ειλικρινούς ενδιαφέροντος για την Κύπρο εδώ και χρόνια, έχει καθιερώσει ως θεσμό το πρόγραμμα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Παράλληλα, στηρίζει τον αθλητισμό και ιδιαίτερα τον κλασικό αθλητισμό, ως μία διαχρονική αξία και δραστηριότητα που προσφέρει ένα υγιές πρότυπο για τους νέους και την κοινωνία», ανέφερε, ανάμεσα σε άλλα, ο κ. Χρηστίδης, υπενθυμίζοντας την «υιοθέτηση» των Μίλαν Τράικοβιτς και Απόστολου Παρέλλη, στο πρόγραμμα της ΚΟΕ «Υιοθετήστε έναν αθλητή για το Τόκιο» και κατέληξε: «Με μεγάλη χαρά και τιμή στηρίζουμε τα Παγκύπρια Πρωταθλήματα Ανδρών και Γυναικών στον στίβο, ενισχύοντας τις προσπάθειες των αθλητών του τόπου μας για διάκριση, βελτίωση των επιδόσεων και αναγνώριση της επίπονής τους εργασίας».

Η προσφορά της Cablenet

Ο υπεύθυνος του αθλητικού τμήματος της Cablenet, Ανδρέας Παρασκευά, αφού ευχαρίστησε την ΚΟΕΑΣ, για τη συνεργασία, ανέφερε: «Όπως γνωρίζετε τα τελευταία χρόνια η Cablenet επένδυσε στον αθλητισμό, με τηλεοπτικές παραγωγές ποδοσφαιρικών αγώνων, πετόσφαιρας και χειροσφαίρισης. Ήρθε η ώρα να δώσουμε τη δυνατότητα και στα ατομικά αθλήματα να πάρουν την προβολή που πραγματικά αξίζουν. Η πανδημία έχει γονατίσει όλους μας και ο αθλητισμός δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση. Η δυνατότητα προβολής των προσπαθειών τους είναι το ελάχιστο που θα μπορούσαμε να προσφέρουμε ως Cablenet, δίνοντας τη δυνατότητα σε συγγενείς και φίλους, αλλά και στους λάτρεις του κλασικού αθλητισμού, να δουν αγωνιζόμενους τους αθλητές μας, οι οποίοι όλα αυτά τα χρόνια, μέσα από τις τεράστιες επιτυχίες τους, κρατούν ψηλά τη σημαία της πατρίδας μας». Στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου, ο κ. Παρασκευά εξήγγειλε τη χορηγική συνεργασία της Cablenet, με τις δίδυμες αδελφές Φωτοπούλου, Ολίβια και Φίλιππα.

Έτοιμες για μεγάλες επιδόσεις…

Παρούσες στη συνέντευξη Τύπου της ΚΟΕΑΣ, ήταν τρεις από τις κορυφαίες αθλήτριές μας, οι άλτριες Νεκταρία Παναγή Λουκά και Φίλιππα Φωτοπούλου και η σπρίντερ μας Ολίβια Φωτοπούλου. «Οι Παγκύπριοι Αγώνες είναι η σημαντικότερη εγχώρια διοργάνωση, σε μια χρονιά που ακολουθεί το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων. Η προετοιμασία μου πήγε πολύ καλά και είμαι έτοιμη για μεγάλες επιδόσεις. Για κάθε αθλητή το πιο σημαντικό σε αυτούς τους Αγώνες είναι να ξεπεράσει τον εαυτό του. Και αυτό θα προσπαθήσω να κάνω κι εγώ αύριο», ανέφερε ανάμεσα σε άλλα η Νεκταρία Παναγή Λουκά.

Λίγες ώρες μετά την άφιξή τους στην Κύπρο από τη Βαλένθια, όπου ζουν και προπονούνται, οι δίδυμες αδελφές Φωτοπούλου, εξέφρασαν τη χαρά τους, καθώς θα λάβουν μέρος στα Παγκύπρια Πρωταθλήματα έπειτα από δύο χρόνια. «Χαίρομαι πολύ που βρίσκομαι και πάλι στους Παγκύπριους Αγώνες και θα μου δοθεί η ευκαιρία να διεκδικήσω τους στόχους μου και στο μήκος και στο τριπλούν. Προσδοκώ για αρκετά καλές επιδόσεις, αφού η προετοιμασία πήγε πολύ καλά», είπε ανάμεσα σε άλλα η Φίλιππα Φωτοπούλου, με την Ολίβια να προσθέτει: «Ζήσαμε σε δύσκολες συνθήκες τα τελευταία δύο χρόνια στην Ισπανία, όχι μόνο εξαιτίας της πανδημίας, αλλά και για το ότι έπρεπε να προσαρμοστούμε σε κάτι άγνωστο. Τα καταφέραμε πάρα πολύ καλά, αφού βελτιωθήκαμε και οι δύο. Ελπίζω να κάνω πολύ καλό χρόνο στους Αγώνες και να εξασφαλίσω το όριο για τους Ολυμπιακούς».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ