aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΣΤΙΒΟΣΑναχωρεί για τη Ναϊρόμπι η κυπριακή αποστολή Κ20

Αναχωρεί για τη Ναϊρόμπι η κυπριακή αποστολή Κ20

Το τελευταίο μεγάλο ραντεβού για τις μικρές ηλικίες στο 2021, είναι προγραμματισμένο για τις επόμενες ημέρες στη Ναϊρόμπι. Στην πρωτεύουσα της Κένυας θα διεξαχθεί το 18ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κάτω των 20 ετών. Από τις 17 έως τις 22 Αυγούστου 2021, ένα χρόνο μετά την προγραμματισμένη διεξαγωγή του, κάποιοι από τους κορυφαίους αθλητές στον κόσμο, θα διεκδικήσουν τη διάκριση, σε μια διοργάνωση η οποία έχει πληγεί από την πανδημία του κορονοϊού. Η μη ύφεση της εξάπλωσης της πανδημίας, οι πολλοί κίνδυνοι που υπάρχουν για να προσβληθούν οι ενθουσιώδεις νεαροί, τα αυστηρά πρωτόκολλα των Κενυατών και η έλλειψη εμπιστοσύνης από κάποιες χώρες, οι οποίες έχουν στις «κόκκινες γραμμές» την Κένυα, έφερε την απουσία κάποιων μεγάλων χωρών. Ανάμεσα σε αυτές είναι η μεγαλύτερη δύναμη του στίβου, οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, καθώς και οι Μεγάλη Βρετανία, Αυστραλία, Κίνα, Νέα Ζηλανδία, Ιαπωνία, Γερμανία, Ολλανδία και άλλες…

Ο κυπριακός στίβος θα εκπροσωπηθεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κάτω των 20 ετών από τρεις αθλήτριες και δύο αθλητές, οι οποίοι έλαβαν μέρος και στο προ ενός μηνός Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της ίδιας ηλικίας στο Τάλιν της Εσθονίας. Πρόκειται για τη Στυλιάνα Ιωαννίδου στο άλμα σε ύψος (φετινό και ατομικό 1,86μ.), τις 16χρονες Βαλεντίνα Σάββα (60,00μ.) και Αιμιλία Κολοκοτρώνη (58,30μ.) στη σφυροβολία, τον Γρηγόρη Νικολάου στο άλμα τριπλούν (15,60μ.) και τον Κωνσταντίνο Αλεξιάδη στη σφαιροβολία (19,13μ.). Η κυπριακή αποστολή αναχωρεί για τη Ναϊρόμπι -μέσω Ντόχα- το μεσημέρι του Σαββάτου, 14 Αυγούστου 2021. Στόχος των παιδιών είναι η καλύτερη δυνατή παρουσία, σε μια χρονιά που έχει μεγάλη διάρκεια για τους ίδιους και θέλουν να την ολοκληρώσουν με τον καλύτερο τρόπο.

Συνολικά, στη Ναϊρόμπι θα βρεθούν τις επόμενες ημέρες 973 αθλητές και αθλήτριες από 119 χώρες, ανάμεσά τους και κάποιοι που είχαν αρκετά καλή παρουσία στους πρόσφατους Ολυμπιακούς του Τόκιο, όπως η Κριστίν Μπομά από τη Ναμίμπια, η οποία κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στα 200μ. με το απίστευτο παγκόσμιο ρεκόρ κάτω των 20 ετών με 21.81. Η απουσία αρκετών αθλητών από σημαντικότατες στιβικές χώρες, εμφανίζει ελλιπή παρουσία σε κάποια αγωνίσματα, στα οποία θα αποφευχθούν προκριματικοί γύροι, όπως για παράδειγμα στο τριπλούν εφήβων, στο οποίο θα λάβει μέρος ο Γρηγόρης Νικολάου απευθείας στον τελικό.

Η σύγκριση των αθλητών μας

Σε ό,τι αφορά τους αθλητές μας που θα λάβουν μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κάτω των 20 ετών, η σύγκριση με τους συμμετέχοντες στα αγωνίσματά τους, με βάση τις λίστες συμμετοχής, είναι η ακόλουθη: Στο τριπλούν εφήβων, στο οποίο θα λάβουν μέρος 11 μόνο αθλητές, ο Γρηγόρης Νικολάου έχει την 9η επίδοση με 15,60μ. Κορυφαίος είναι ο Σουηδός Γκάμπριελ Βάλμαρκ με 16,39μ., που αποτελεί την κορυφαία επίδοση φέτος στον κόσμο και η οποία του χάρισε το χρυσό μετάλλιο στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό του Τάλιν. Στη σφαιροβολία εφήβων θα συμμετάσχουν 21 αθλητές, με τον Κωνσταντίνο Αλεξιάδη να έχει τη 10η επίδοση με 19,13μ. Ο Τούρκος Σαβάς Παρλάκ έριξε φέτος 19,96μ., ενώ δεύτερος είναι ο νικητής στο Ευρωπαϊκό, Κοσοβάρος Μουχάμετ Ραμαντανί, με 19,92μ.

Στο άλμα σε ύψος νεανίδων, θα λάβουν μέρος 19 αθλήτριες, με τη Στυλιάνα Ιωαννίδου να κατέχει την 4η καλύτερη επίδοση με 1,86μ. Η Βελγίδα Μερέλ Μαές και η Γαλλίδα Λορίν Μαξβέλ έχουν περάσει φέτος το 1,91μ. Δύο από τις νεαρότερες συμμετέχουσες στο Παγκόσμιο της Ναϊρόμπι, είναι οι σφυροβόλες μας Βαλεντίνα Σάββα και Αιμιλία Κολοκοτρώνη. Στα 16 τους χρόνια θέλουν να προσθέσουν νέα εμπειρία από μεγάλη διοργάνωση με την τετράκιλη σφύρα. Στο αγώνισμα θα συμμετάσχουν 16 αθλήτριες, με τη Σάββα να έχει τη 10η καλύτερη επίδοση (60μ.) και την Κολοκοτρώνη την 15η (58,30μ.). Κορυφαία όλων είναι η 19χρονη Φινλανδή πρωταθλήτρια Ευρώπης Σίλια Κόσονεν, με 73,43μ., που αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ. Η Κόσονεν έλαβε μέρος και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, καταλαμβάνοντας τη 14η θέση στα προκριματικά με 70,49μ.!

ΠΟΤΕ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΜΑΣ

ΤΡΙΤΗ 17/8/21

09:50     Σφαιροβολία 6κ. (Ε) Προκριματικά

(Κωνσταντίνος Αλεξιάδης)

16:35     Σφαιροβολία 6κ. (Ε) ΤΕΛΙΚΟΣ

(Κωνσταντίνος Αλεξιάδης);

ΠΕΜΠΤΗ 19/8/21

09:10     Σφυροβολία 4κ. (Ν) Προκριματικά

(Βαλεντίνα Σάββα, Αιμιλία Κολοκοτρώνη)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20/8/21

10:15     Ύψος (Ν) Προκριματικά

(Στυλιάνα Ιωαννίδου)

ΣΑΒΒΑΤΟ 21/8/21

14:30     Σφυροβολία 4κ. (Ν) ΤΕΛΙΚΟΣ

(Βαλεντίνα Σάββα, Αιμιλία Κολοκοτρώνη);

15:50     Τριπλούν (Ε) ΤΕΛΙΚΟΣ

(Γρηγόρης Νικολάου)

ΚΥΡΙΑΚΗ 22/8/21

15:00     Ύψος (Ν) ΤΕΛΙΚΟΣ

(Στυλιάνα Ιωαννίδου);

* Με τη Ναϊρόμπι έχουμε την ίδια ώρα.

* Να σημειώσουμε ότι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου κάτω των 20 ετών, θα διεξαχθεί χωρίς την παρουσία θεατών στις εξέδρες του σταδίου «Κασαράνι» (φωτογραφία).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ