aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ30ή Σύνοδος ΕΟΑΚ: «Ο αθλητής ως πρότυπο»

30ή Σύνοδος ΕΟΑΚ: «Ο αθλητής ως πρότυπο»

Η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία Κύπρου, διοργανώνει την 30η Ετήσια Σύνοδο, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στο Ολυμπιακό Μέγαρο (09:00 και κύριο θέμα φέτος είναι «Ο Αθλητής ως Πρότυπο».

Η σύνοδος θα ξεκινήσει με τον Ολυμπιακό Ύμνο από τη μουσικό Ειρήνη Κακογιάννη και ύστερα από το καλωσόρισμα του προέδρου της ΚΟΕ Ντίνου Μιχαηλίδη, χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο πρόεδρος του ΚΟΑ Κλεάνθης Γεωργιάδης, ο διευθυντής της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας Βουλγαρίας Καθηγητής Dr Lopez Mitev, και ο υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού δρ Κώστας Χαμπιαούρης ο οποίος θα κηρύξει την έναρξη των εργασιών της Συνόδου.

Ομιλητές στη Σύνοδο θα είναι η διδάσκουσα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στο Τμήμα Οργάνωσης & Διαχείρισης Αθλητισμού, δρ Παρασκευή Λιούμπη που θα αναπτύξει το θέμα «Ο Αθλητής πρότυπο: η συμβολή του στη διάδοση των Ολυμπιακών αξιών στους νέους», ο δρ Χρύσανθος Χρυσάνθου (Phd Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, Δημοσιογράφος, Ερευνητής, Συγγραφέας), ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα «Το σύγχρονο πρότυπο Υπεραθλητή σε αντιδιαστολή προς τα Aρχαιοελληνικά πρότυπα», και ο Περικλής Ιακωβάκης, Πρωταθλητής Ευρώπης, Πρόεδρος Επιτροπής Αθλητών Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών που θα αναπτύξει το θέμα «Ο Aθλητής μετά».

Θα ακολουθήσει συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, στην οποία θα συμμετέχουν η δρ Παρασκευή Λιούμπη, ο Dr Lopez Mitev, και ο Περικλής Ιακωβάκης, καθώς και ο σκοπευτής Ανδρέας Χάσικος ως εκπρόσωπος της Επιτροπής Αθλητών της ΚΟΕ, που θα συντονίσει ο Ντίνος Μιχαηλίδης.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών της Συνόδου και συγκεκριμένα, στην τελετή έναρξης, η ΚΟΕ και η ΕΟΑΚ, θα τιμήσουν σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση του Ε.Σ. της ΚΟΕ, τη Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, κα Αίγλη Παντελάκη, για την πολυσχιδή προσφορά της στη νεολαία, στην εκπαίδευση και την κυπριακή κοινωνία γενικότερα. Η συμμετοχή στις εργασίες της Συνόδου είναι ελεύθερη για το κοινό που καλείται να συμμετάσχει. Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 22449880.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ