aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΣΤΙΒΟΣ12ος στις Ιταλικές Άλπεις ο Κύπριος πρωταθλητής Χριστόφορος Πρωτόπαπας

12ος στις Ιταλικές Άλπεις ο Κύπριος πρωταθλητής Χριστόφορος Πρωτόπαπας

Την τιμητική δωδέκατη θέση κατέλαβε ο Κύπριος πρωταθλητής μεγάλων αποστάσεων και πρεσβευτής της ΕΤΑΠ Λευκωσίας #visitnicosia, Χριστόφορος Πρωτόπαπας, στον αγώνα GARDA TRENTINO TRAIL στις Ιταλικές Άλπεις.

Ο Χριστόφορος Πρωτόπαπας, ιδρυτής και προπονητής της Δρομικής Ομάδας CYPRUS ELITE CREW #teamforis, δήλωσε μετά τον αγώνα: « Έπειτα από αποχή 10 μηνών από τους αγώνες βουνού βρέθηκα και πάλι να δοκιμάζω τις αντοχές μου στο αγώνισμα αυτό. Απίστευτη ομορφιά, συνεχείς εναλλαγές στο τερέν και φυσικά πολύ δυνατός ανταγωνισμός.. Στην Ιταλία, την χώρα όπου γεννήθηκε το ορεινό τρέξιμο το επίπεδο είναι πάντα πολύ ψηλό. Πόσο μάλλον εν μέσω Covid 19, όπου ο κάθε επαγγελματίας αθλητής μπαίνει σε όποιο αγώνα βρει που δεν έχει ακυρωθεί».
Ο Κύπριος αθλητής αναφέρθηκε στις συνθήκες του αγώνα ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την ΕΤΑΠ Λευκωσίας για τη στήριξη: «28km και +1600μ, 2h37′ και 12η θέση σε ένα συναρπαστικό αγώνα. Όταν κατάλαβα ότι ήμουν εκτός διεκδίκησης μιας θέσης στο βάθρο, τότε απλά αφέθηκα στο τοπίο και στις σκέψεις μου, και απόλαυσα τον αγώνα. Η έκφραση μου, τα λέει όλα. Μην σας συγχύζει, δεν είναι απογοήτευση. Είναι η ανακούφιση που μόλις κατάφερα να τερματίσω τον μεγαλύτερο αγώνα σε χρονική διάρκεια στην ζωή μου και που με την βοήθεια της @cypruselitecrew έφθασα με άνεση και πολλές δυνάμεις στο τέλος. Και φυσικά το καλύτερο μου πλασάρισμα σε αγώνα στις Άλπεις τα τελευταία 3 χρόνια. Νιώθω πολύ περήφανος που έχω την στήριξη της ΕΤΑΠ Λευκωσίας #Visit Nicosia».
Ήταν ο πρώτος αγώνας μετά το ντεμπούτο που έκανε στο μαραθώνιο με χρόνο 2:28, που αποτελεί και την καλύτερη Παγκύπρια επίδοση τα τελευταία 18 χρόνια. Οι συμμετέχοντες στον αγώνα GARDA TRENTINO TRAIL ξεπεράσαν τους 1000 αθλητές.

ΕΤΑΠ Λευκωσίας

Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΕΤΑΠ) Περιφέρειας Λευκωσίας, είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός ο οποίος ιδρύθηκε το 2007 στα πλαίσια στρατηγικού σχεδιασμού και πλάνου του Υφυπουργείου Τουρισμού. Σκοπός της ΕΤΑΠ Λευκωσίας είναι η ανάπτυξη και προβολή τόσο της πόλης όσο και της περιφέρειας Λευκωσίας και η μετατροπή τους σε ένα ποιοτικό ολόχρονο τουριστικό προορισμό. Για την επίτευξη των δράσεων της, η ΕΤΑΠ συνεργάζεται με διάφορους φορείς σε τοπικό, περιφερειακό και διεθνές επίπεδο, τόσο του δημοσίου όσο και του ιδιωτικού τομέα. Κύριοι πυλώνες δράσης της είναι ο πολιτιστικός και δημιουργικός τουρισμός, ο συνεδριακός και επαγγελματικός τουρισμός, ο θρησκευτικός τουρισμός, ο αθλητικός καθώς και ο τουρισμός ευεξίας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ