aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΠερήφανη η Κύπρος με 11 μετάλλια

Περήφανη η Κύπρος με 11 μετάλλια

Οι 22οι Κοινοπολιτειακοί Αγώνες «Μπέρμιγχαμ 2022» ανήκουν από το βράδυ της Δευτέρας στην ιστορία, και η αποτίμηση τόσο από πλευράς διοργάνωσης και θεάματος, όσο και από πλευράς παρουσίας της κυπριακής αποστολής μπορεί κάλλιστα να χαρακτηριστεί ως θετική. Η Κύπρος κατέλαβε την πολύ τιμητική 16η θέση ανάμεσα σε 72 χώρες που συμμετείχαν στους Αγώνες. Η χώρα μας κατέκτησε 11 μετάλλια, 2 χρυσά, 3 αργυρά και 6 χάλκινα. Ο αριθμός αυτός μπορεί να χαρακτηριστεί ως πολύ ικανοποιητικός, καθώς σε αυτούς τους Αγώνες, δεν υπήρξε το άθλημα της σκοποβολής στο οποίο η Κύπρος διαχρονικά σε όλους τους Κοινοπολιτειακούς κέρδιζε μετάλλια.

Τα χρυσά κατέκτησαν οι Γιώργος Μπαλαρτζισβίλι στο Τζούντο στην Κατηγορία των 66 κιλών και Ηλίας Γεωργίου στην Ενόργανη Γυμναστική στο αγώνισμα του Μονόζυγου. Τα Αργυρά κατέκτησαν, δύο η Άννα Σοκόλεβα στη Ρυθμική Γυμναστική, ένα στο Σύνθετο Ατομικό και άλλο ένα στη Στεφάνη, και ένα ο Σωκράτης Πηλακούρης στην Ενόργανη στο αγώνισμα των Κρίκων. Τα χάλκινα κατέκτησαν, ο Αλέξανδρος Πουρσανίδης στην Σφυροβολία, ένα η Άννα Σοκόλεβα στο αγώνισμα της Μπάλας, ένα η Ομάδα των Ανδρών στο Σύνθετο Ομαδικό της Ενόργανης αποτελούμενη από τους Μάριο Γεωργίου, Ηλία Γεωργίου, Γιώργο Άγγονα, Σωκράτη Πηλακούρη και Μιχάλη Χαρή, και τρία ο Μάριος Γεωργίου, ένα στο Σύνθετο Ατομικό, ένα στο Δίζυγο και ένα στο Μονόζυγο.

Η κυπριακή αποστολή είχε επίσης ευκαιρίες για κατάκτηση και άλλων μεταλλίων, όπως με την Άννα Σοκόλεβα σε άλλα δύο ατομικά αγωνίσματα, τον Μάριο Γεωργίου, τα κορίτσια του Μπιτς Βόλεϊ που ηττήθηκαν στον πόντο στα προημιτελικά, καθώς και του Πέτρου Χριστοδουλίδη στο Τζούντο, ο οποίος έπαιξε με πρόβλημα τραυματισμού στους αγώνες για το μετάλλιο. Επιτυχίες χαρακτηρίζονται, επίσης, τα πλασαρίσματα αθλητών σε τελικούς, όπως στον Στίβο, οι ψηλές θέσεις σε αγωνίσματα με πολύ μεγάλες συμμετοχές όπως στην ποδηλασία καθώς και οι ατομικές επιδόσεις που σημείωσαν, όπως στην κολύμβηση. Από την άλλη, ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί πως δεν υπήρξαν και ατυχή ή ακόμη και αρνητικά αποτελέσματα, για τα οποία αθλητές και μέλη της αποστολής απογοητεύτηκαν ή ανέμεναν το κάτι παραπάνω. Στο τέλος της ημέρας, αθλητισμός χωρίς αποτυχίες και ατυχίες δεν μπορεί να υπάρξει.

Οι Κοινοπολιτειακοί Αγώνες «Μπέρμιγχαμ 2022» έθεσαν τον πήχη πολύ ψηλά. Η Μελβούρνη που θα διοργανώσει τους επόμενους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες του 2026 έχει ένα μεγάλο στοίχημα ενώπιον της: Να κρατήσει αυτό τον πήχη σε αυτό το ψηλό σημείο και γιατί όχι να τον ανεβάσει ακόμη περισσότερο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ