aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣΤΟΚΙΟ 2020: Σταθεροί στην 3η ημέρα των RS:X Καριόλου και Λάππα

ΤΟΚΙΟ 2020: Σταθεροί στην 3η ημέρα των RS:X Καριόλου και Λάππα

ΤΟΥ ΑΡΓΥΡΗ ΑΡΓΥΡΟΥ
(απεσταλμένος της ΕΑΚ)

Τον ρυθμό τους άρχισαν να βρίσκουν οι αθλητές μας στην ιστιοσανίδα, στους 32ους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και να διατηρούν τις θέσεις τους στη γενική κατάταξη.
Το μεσημέρι της Τετάρτης, στην πίστα της Φουτζισάβα, ο Ανδρέας Καριόλου, έπειτα από άλλες τρεις ιστιοδρομίες παρέμεινε στην 14η θέση, ενώ την 22η θέση που είχε από τη Δευτέρα, διατήρησε και η Νατάσα Λάππα.
Μετά την ξεκούραση της Τρίτης ο Ανδρέας Καριόλου φρόντισε να μπει δυναμικά στην τρίτη αγωνιστική ημέρα, έχοντας δύο καλά πλασαρίσματα, στην 11η και 8η θέση, σε 7η και 8η ιστιοδρομία αντίστοιχα, που τον ανέβασαν βαθμολογικά στη 12η θέση. Όμως, στην τελευταία κούρσα της ημέρας, την 9η, παρά το ότι ξεκίνησε καλά, μετά την 3η σημαδούρα υποχώρησε, τερματίζοντας τελικά στη 17η θέση. Έτσι, με 91 βαθμούς ποινής, παρέμεινε στην 14η θέση, ισόβαθμος με τον 13ο Βύρωνα Κοκκαλάνη. Από τη δεκάδα απέχει 15 βαθμούς ποινής. Πρώτος στα RSX ανδρών πέρασε ο Ολλανδός Κίραν Μπάντλου με 26 βαθμούς ποινής, δεύτερος έπεσε ο Ιταλός Ματία Καμπόνι με 34 β.π. και τρίτος είναι ο Γάλλος Τομά Γκοάρντ με 39 β.π.
Στα RS:X των γυναικών φαίνεται πως τα πράγματα σιγά – σιγά ξεκαθαρίζουν, αφού οι κοπέλες λες και είναι… χωρισμένες σε γκρουπ, κατακτώντας παρόμοιες θέσεις. Στις τρεις ιστιοδρομίες της Τετάρτης (28/7) η Νατάσα Λάππα τερμάτισε 20ή, 20ή και 18η και διατήρησε την 22η θέση στη γενική κατάταξη με 165 βαθμούς ποινής. Τρεις ιστιοδρομίες πριν από την κούρσα των μεταλλίων, γίνεται τεράστια μάχη για το χρυσό μετάλλιο, αφού τρεις αθλήτριες βρίσκονται πολύ κοντά και κάπως μακριά από τις υπόλοιπες. Έπειτα από εννέα (9) ιστιοδρομίες προηγείται η Βρετανίδα Έμα Γουίλσον με 22 βαθμούς ποινής, δεύτερη είναι η Κινέζα Γιουνξίου Λου με 23 β.π. και τρίτη η Γαλλίδα Σιαρλίν Πικόν με 25 β.π

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ