aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣΤο θρίλερ του Παύλου

Το θρίλερ του Παύλου

ΤΟΥ ΗΡΟΔΟΤΟΥ ΜΙΛΤΙΑΔΟΥΣ (ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟΣ ΕΑΚ ΣΤΟ ΡΙΟ)

Ένα πραγματικό θρίλερ παίχθηκε σήμερα στη Μαρίνα ντα Γκλόρια, στην κατηγορία Laser της ιστιοπλοΐας. Θρίλερ για τη μάχη των μεταλλίων, θρίλερ για τη συμμετοχή στην κούρσα των μεταλλίων.

Ένας από τους πρωταγωνιστές είναι και ο πρωταθλητής μας Παύλος Κοντίδης, ο οποίος δεν είναι φαβορί για μετάλλιο, ενώ το άσχημο σενάριο απόψε, μιλούσε ακόμη και για τον αποκλεισμό του από την πρώτη δεκάδα. Κι αυτό διότι εκκρεμεί η τελευταία κούρσα που είναι προγραμματισμένη να ολοκληρωθεί μετά τις 23:00.

Στη σημερινή μέρα ο Παύλος τερμάτισε 9ος στην ένατη κούρσα και αναθάρρησε ως προς τους στόχους του, αφού βρέθηκε στην 7η θέση της γενικής κατάταξης με 84 βαθμούς ποινής. Η απόσταση του από τα μετάλλια (3η θέση) ήταν 19 βαθμοί, ενώ ήταν 11 βαθμούς μπροστά από την 11η θέση που δεν επιτρέπει τη συμμετοχή στη medal race της 15ης Αυγούστου, όπου οι βαθμοί μετράνε διπλοί. Στις εννέα κούρσες που έκανε μέχρι τώρα ο Κοντίδης, τερμάτισε κατά σειρά 7ος, 31ος, 1ος, 14ος, 25ος, 6ος, 8ος, 14ος και 9ος.

Την Παρασκευή ο αργυρός Ολυμπιονίκης του 2012 πήρε μια 8η και μια 14η θέση στην 7η και 8η κούρσα αντίστοιχα. Στην πρωτοπορία του Laser μετά την 9η κούρσα βρίσκεται ο Κροάτης Τόνσι Στιπάνοβιτς με 54 βαθμούς, ενώ ακολουθεί ο Αυστραλός Τομ Μπέρτον με 63, ο Βρετανός Νίκ Τόμπσον με 65 και ο Βραζιλιάνος Ρόμπερτ Σέιντ με 76 βαθμούς ποινής.

Βγαίνοντας από τη θάλασσα, μετά την 8η κούρσα, ο Παύλος Κοντίδης έστειλε γι’ άλλη μια μέρα αισιόδοξα μηνύματα. «Τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμη. Πιστεύω στο μετάλλιο και θα βάλω τα δυνατά μου στις κούρσες που απομένουν», είπε, έχοντας ως στόχο να μειώσει κάτω από δέκα βαθμούς τη διαφορά από το μετάλλιο, για να μπει με καλές προοπτικές στη medal race. Αυτό βέβαια δεν έγινε στην 9η κούρσα κι έτσι όλα θα κρίνονταν στη 10η και τελευταία πριν την κούρσα των μεταλλίων που έγινε αργά χθες βράδυ.

* Εξελίξεις για την προσπάθεια του Παύλου Κοντίδη μπορείτε να βρείτε αργότερα στην ιστοσελίδα μας Goal.com.cy.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΣΕΛΗΝΗ ΑΛΕΞΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ