aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣΘετική η Ντανέκοβα - «Νιώθω πως έχω βιαστεί» λέει

Θετική η Ντανέκοβα – «Νιώθω πως έχω βιαστεί» λέει

Η Βουλγάρα αθλήτρια του στίβου Σίλβια Ντανέκοβα, που ειδικεύεται στα 3.000 μέτρα στιπλ, βρέθηκε θετική σε έλεγχο ντόπινγκ και τελεί υπό προσωρινό αποκλεισμό, εν αναμονή της ανάλυσης και του δεύτερου δείγματος. Στην 33χρονη αθλήτρια ανιχνεύτηκε η ουσία ερυθροποιητίνη, σε έλεγχο που υποβλήθηκε στο Ρίο λίγες ημέρες μετά την άφιξή της στη Βραζιλία, στις 26 Ιουλίου.

Η ίδια δηλώνει αθώα, εν αναμονή της ανάλυσης και του δεύτερου δείγματος, που αν κι αυτό είναι θετικό, τότε θα τιμωρηθεί με τετραετή αποκλεισμό από όλους τους αγώνες, κάτι που θα βάλει τέλος στην καριέρα της. «Πάω να τρελαθώ. Από την ημέρα που έφθασα στο Ρίο υποβλήθηκε σε τρεις ελέγχους και όλοι ήταν αρνητικοί. Μετά μου είπαν πως είμαι θετική στον τέταρτο έλεγχο. Πως είναι δυνατόν;» αναρωτήθηκε η Ντανέκοβα και συμπλήρωσε: «Εχω σοκαριστεί. Ισως κάποιο συμπλήρωμα διατροφής είχε κάποιες απαγορευμένες ουσίες, αλλά το σίγουρο είναι πως ποτέ δεν έχω κάνει χρήση αναβολικών. Δεν νιώθω ένοχη, αλλά σίγουρα έχω γελοιοποιηθεί στα μάτια των άλλων αθλητών και των συμπατριωτών μου. Νιώθω πως έχω βιαστεί ψυχολογικά για ένα θέμα, που δεν έχω καμιά σχέση.»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ