aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣΤεντόγλου – «Γελάω με τα αστεία που λένε για μένα στο ίντερνετ»

Τεντόγλου – «Γελάω με τα αστεία που λένε για μένα στο ίντερνετ»

Ο Μίλτος Τεντόγλου κατά την άφιξή του μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου αναφέρθηκε στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά και στο γεγονός ότι κατάφερε να γίνει viral, ενώ υποσχέθηκε να μπει στο Παρίσι ξανά με anime.

Αρχικά ο χρυσός Ολυμπιονίκης του μήκους είπε: «Να σας ευχαριστήσω που ήρθατε εδώ να με υποδεχτείτε τέτοια ώρα. Είμαι λίγο κουρασμένος γιατί ξεκίνησα πολύ νωρίς το πρωί χθες από την Ιαπωνία, οπότε ήμουν πάνω από 24 ώρες στο δρόμο».

Για το πώς έζησε τη φετινή εμπειρία των Ολυμπιακών Αγώνων: «Ήταν λίγο περίεργα φέτος λόγω του Covid. Τόσο το ταξίδι όσο και η διαμονή μας εκεί ήταν τελείως διαφορετική από κάθε άλλη φορά. Έχω πάει σε πολλούς αγώνες και συμμετείχα και στους προηγούμενους Ολυμπιακούς, άρα ήξερα πως να κινηθώ και η διοργάνωση. Νομίζω το διαχειρίστηκα καλά. Ακολούθησα το πλάνο που είχαμε κάνει»

Για το ποιος αθλητής είναι το πρότυπό του: «Το πρότυπό μου είναι ο Ιβάν Πεντρόσο από την Κούβα».

Για τη δήλωση που έκανε μετά τον αγώνα ότι ο Ετσεβαρία άξιζε να πάρει τη νίκη και ότι εκείνος ήταν τυχερός απάντησε: «Απλά ήμουν ειλικρινής. Το πιστεύω ότι όντως είναι καλύτερος αθλητής από εμένα για αυτό και το είπα. Στον αγώνα ήταν καλύτερος απλά έτυχε, αλλά θα ήμουν δεύτερος άξια. Δεν θα είχα κανένα πρόβλημα και θα ήταν πολύ τίμιο».

Για το γεγονός ότι βρίσκει πάντα στο τέλος τα μεγάλα άλματα: «Στον αγώνα απ’ ότι έχω καταλάβει αντιδρώ πολύ καλά και στην πίεση. Μάλλον κάτι κάνει ο οργανισμός μου μόνος του. Πολλές φορές μου έχει συμβεί αυτό και να κατακτήσω ένα μετάλλιο στις τελευταίες προσπάθειες.

Μία φορά μου έχει τύχει να πηδήξω καλά στις πρώτες προσπάθειες και να νικήσω. Αυτό ήταν στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο Τόρουν που είχα το πόδι μου. Ήταν η πρώτη προσπάθεια για εμένα όμως ήταν η τελευταία. Για αυτό και πήδηξα τόσο καλά μάλλον. Δεν ξέρω πως το καταφέρνω. Απλά συγκεντρώνομαι και σκέφτομαι τι να κάνω»

Για τις αντιδράσεις του κόσμου και εάν έχει αλλάξει κάτι στον τρόπο που σκέφτεται είπε: «Όχι, αλλά γελάω με αυτά τα αστεία που λένε για μένα και έχω δει στο διαδίκτυο».

Για το εάν θα φορέσει ξανά γυαλιά ηλίου είπε: «Δεν τα φοράω. Ποτέ ξανά».

Για τις δυσκολίες του πρωϊνού τελικού: «Πιστεύω ότι εάν είσαι στην ήπειρό σου δεν είναι τόσο πρόβλημα. Το να πας σε μία άλλη ήπειρο και να αγωνιστεί και πρωί ήταν λίγο ζόρι. Εγώ ήμουν τυχερός γιατί είχαμε πάει μέρες πριν στο Μισάτο για προετοιμασία και είχα συνηθίσει. Ναι είναι λίγο δύσκολο το πρωινό. για έναν τελικό. Έχω συνηθίσει να κάνω τους προκριματικούς το πρωί».

Για το τί του είπε ο Πομάσκι πριν τον τελικό: «Ο Πομάσκι με είδε καλά στο ζέσταμα και μου είπε απλά να τρέξω τη φόρα καλά και να την πάω λίγο πίσω. Στην αρχή δεν την εκτέλεσα καλά. Μετά μέσα στον αγώνα το βρήκα στο τέλος».

Για το εάν έχει σκεφτεί τους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες: «Στο Παρίσι ελπίζω να μην φτάσουμε σε αυτό το σημείο»

Για το εάν θα μπει πάλι στην παρουσίαση με κάποια κίνηση από anime: «Θα μπω με anime αλλά με άλλη κίνηση. Την έχω σκεφτεί από τώρα».

Για το τί χρειάζεται κάποιος για να φτάσει σε ένα χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο: «Χρειάζεται ταλέντο, σκληρή δουλειά, επιμονή, θυσίες και αφοσίωση σε αυτό που κάνει. Μπορεί για να πάς σε Ολυμπιακούς Αγώνες χρειάζονται τέσσερα χρόνια. Δεν μπορείς να χαλαρώσεις σε αυτό το διάστημα καθόλου. Δύσκολο θα ανακάμψεις. Χρειάζεται αποφασιστικότητα μέσα στον αγώνα και αυτοπεποίθηση».

Για το πώς βλέπει τον εαυτό του τα επόμενα χρόνια: «Επιλέγω να στοχεύω στους κοντινούς στόχους. Κάθε χρόνο βάζω διαφορετικό στόχο και προσπαθώ να πετύχω αυτόν»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ