aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣTeam USA όπως... Dream Team! (pics)

Team USA όπως… Dream Team! (pics)

Με όργια από τον ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ Κέβιν Ντουράντ (30 π.) οι ισοπεδωτικές ΗΠΑ διέλυσαν τη Σερβία στον τελικό (66-96) και κατέκτησαν για τρίτη σερί φορά το χρυσό μετάλλιο, θυμίζοντας κάτι από τη… Dream Team.

Οι ΗΠΑ κατέκτησαν για 3η σερί και 16η συνολικά φορά το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες, διαλύοντας τη Σερβία με σκορ . Τρομερός ο Ντουράντ, πέτυχε 30 πόντους και ήταν ασταμάτητος, double-double από τον Κάζινς (13 π., 15 ρ.). έγραψε ιστορία ο Καρμέλο Άντονι που έγινε ο πρώτος Αμερικανός μπασκετμπολίστας που κατακτά 3 χρυσά μετάλλια.

Οι παίκτες των ΗΠΑ ήταν άστοχοι στο πρώτο πεντάλεπτο ενώ οι Σέρβοι δεν τους επέτρεπαν να πιάσουν ρυθμό και δεν τους άφηναν να χτυπήσουν στον αιφνιδιασμό. Το ματς πήγανε πόντο-πόντο, οι Σέρβοι κρατούσαν σταθερά ένα μικρό προβάδισμα δύο πόντων μέχρι που ξεκίνησε το επιθετικό του κρεσέντο ο Κέβιν Ντουράντ.

Συγκεκριμένα, 29 δεύτερα πριν το τέλος της πρώτης περιόδου σκόραρε με τρίποντο στον αιφνιδιασμό οδηγώντας τις ΗΠΑ στη… μίνι ανάπαυλα με διαφορά τεσσάρων πόντων, ωστόσο τίποτα δεν προμήνυε τι θα συμβεί στη συνέχεια.

Basketball - Olympics: Day 16Ο άσσος των Γουόριορς σκόραρε 18 από τους 32 πόντους της ομάδας του στη δεύτερη περίοδο, με 4 τρίποντα και 3 δίποντα, μετατρέποντας τον τελικό σε one man show, ενώ σε μεγάλο βράδυ βρισκόταν και ο Κάζινς που πρόλαβε σε μόλις δέκα λεπτά να κάνει double-double (11 πόντους, 12 ριμπάουντ). Από την άλλη μεριά, η ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς τα είχε χαμένα και σκόραρε μόλις 14 πόντους, φθάνοντας τους 29 στο ημίχρονο (29-52 το σκορ)!

Basketball - Rio de Janeiro Olympics 2016Η τρίτη περίοδος κύλησε φυσιολογικά! Οι ΗΠΑ έκαναν το… κομμάτι τους, πρόσφεραν σκορ και θέαμα με τους Σέρβους να προσπαθούν μάταια να κρατήσουν τη διαφορά σε ένα φυσιολογικό επίπεδο. Κάτω από τους 30 πόντους δεν έπεσε σε καμία περίπτωση, ενώ λίγο πριν τη λήξη της έφθασε και στους 36 με τις δύο εύστοχες βολές του Ντουράντ. Μάλιστα, με τους δύο αυτούς πόντους, ο KD έφθασε τους 30 στο παιχνίδι και ισοφάρισε το ρεκόρ πόντων σε τελικό, το οποίο κατείχε ο… ίδιος.

234820Το τέταρτο δεκάλεπτο ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα. Την νικήτρια την ξέραμε όπως και την ομάδα που θα έπαιρνε το χρυσό μετάλλιο και απλά περιμέναμε να μάθουμε τη διαφορά και να δούμε… θέαμα! Πράγμα που έγινε! Οι Αμερικανοί μοίρασαν στους αντιπάλους τους τάπες με το… τσουβάλι, έκαναν τα αγαπημένα τους alley oop και αντάμειψαν τον κόσμο. Οι Σέρβοι πέτυχαν ορισμένα καλάθια στο φινάλε, παίζοντας για την τιμή τους και κατάφεραν να μαζέψουν τη διαφορά από τους 40 στους 30 πόντους (66-96).

Το συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν και το τελευταίο για τον Καρμέλο Άντονι με το εθνόσημο στο στήθος. Ο 32χρονος φόργουορντ πέτυχε αυτό που ήθελε, καθώς έγινε ο μοναδικός Αμερικανός μπασκετμπολίστας που κατακτά 3 χρυσά μετάλλια και το standing ovation του κόσμου κατά τη διάρκεια της απόσυρσής του από το παρκέ για τελευταία φορά στο ματς, ήταν ένα μικρό ευχαριστώ για όσα έχει προσφέρει!

Basketball - Olympics: Day 16ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 15-19, 29-52, 43-79, 66-96

234203234209

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ