aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣΤαεκβοντό: Η Ζόλοτιτς πιστεύει ότι το χρυσό μετάλλιο θα βοηθήσει τη δημοτικότητα του αθλήματος στις...

Ταεκβοντό: Η Ζόλοτιτς πιστεύει ότι το χρυσό μετάλλιο θα βοηθήσει τη δημοτικότητα του αθλήματος στις ΗΠΑ

Η χρυσή Ολυμπιονίκης των ΗΠΑ στο ταεκβοντό, Αναστασίγια Ζόλοτιτς δήλωσε ότι ελπίζει πως η ιστορική νίκη της, θα δώσει ώθηση στο άθλημα στην πατρίδα της, όπου άλλες πολεμικές τέχνες έχουν μεγαλύτερη απήχηση.

Η 18χρονη πρωταθλήτρια, κατέκτησε το πρώτο χρυσό μετάλλιο των Ηνωμένων Πολιτειών για τις γυναίκες από τότε που το ταεκβοντό έγινε Ολυμπιακό άθλημα, το 2000.

Ερωτηθείσα, εάν υπάρχει χώρος για ακόμη μία πολεμική τέχνη σε μια χώρα που τρέφει μεγάλη αγάπη για την πυγμαχία και τις μικτές πολεμικές τέχνες (MMA), η Ζόλοτιτς είπε: «Πρέπει να υπάρξει. Δουλεύω πολύ σκληρά για αυτό και ελπίζω το τεακβοντό να γίνει όσο πιο δημοφιλές γίνεται στις ΗΠΑ.

Ευελπιστώ να κατακτήσω ακόμη ένα χρυσό το 2024, στο Παρίσι και στην συνέχεια το 2028 οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα διεξαχθούν στο Λος Άντζελες. Μέχρι τότε το ταεκβοντό θα βρίσκεται παντού».

Ενώ το ταεκβοντό έχει 80 εκατομμύρια αθλητές σε όλον τον κόσμο, δεν έχει αποκτήσει «κοινό» στις ΗΠΑ, ενώ προγενέστερες κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση γυναικών, έχουν επίσης «πλήξει» την… φήμη του.

«Ας ελπίσουμε ότι η νίκη μου, θα δώσει στο άθλημα μια καλύτερη εικόνα από ό, τι έχει και θα το επαναφέρει στο σημείο που αξίζει να είναι, δηλαδή ένα από τα καλύτερα αθλήματα που μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει» κατέληξε η νεαρή Ολυμπιονίκης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ