aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣΤα μηνύματα της Ολυμπιακής Ημέρας

Τα μηνύματα της Ολυμπιακής Ημέρας

Η Ολυμπιακή Ημέρα έχει καθιερωθεί να εορτάζεται κάθε χρόνο την 23η Ιουνίου από όλα τα μέλη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής. Η μέρα αυτή δίνει το υπόβαθρο προβληματισμού των φιλοσοφικών αρχών των ιδεωδών του Ολυμπισμού αλλά και μεταδίδει τις ηθικές αξίες και αρετές του «Ευ Αγωνίζεσθε».

Η 23η του Ιούνη μας δίνει το δικαίωμα να ανατρέξουμε στις γενικότερες αρχές του Ολυμπιακού ιδεώδους οι οποίες καθιερώθηκαν από τα βάθη των αιώνων που δεν είναι τίποτε άλλο από τις αρχές τις ανοχής, της ειρήνης, της αλληλοκατανόησης, της φιλίας και τις ευγενούς άμιλλας.

Η προσπάθεια για συνεχή διάδοση των αξιών αυτών αποτελούν την βάση για θεμελίωση του ισχυρότερου πνευματικού δεσμού με τις εκάστοτε κοινωνίες και με μοναδικό άξονα την εντιμότητα και το σεβασμό.

Η Ολυμπιακή Ημέρα μας θυμίζει ότι ο σκοπός του Ολυμπισμού είναι να ενθαρρύνει τις οικουμενικές αξίες πάντοτε μέσα στα πλαίσια μιας Υγειούς Πολιτείας και της διατήρησης της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει ότι η Ολυμπιακή Ιδέα αποτελεί το ιστορικό σύμβολο της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας άμεσα συνδεδεμένη με την κλασσική Ελλάδα.

Φοίβος Ζαχαριάδης

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ