aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣΣτη 11η θέση η Αραούζου στην Κόπα Καμπάνα

Στη 11η θέση η Αραούζου στην Κόπα Καμπάνα

Η Κέλλυ Αραούζου έδωσε τη μάχη της στον υδάτινο στίβο της Κόπα Καμπάνα, τερματίζοντας τελικά τη 11η θέση στα 10χλμ μαραθώνιας κολύμβησης γυναικών στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Αρχικά η Ελληνίδα πρωταθλήτρια τερμάτισε 12η, όμως ανέβηκε μια θέση στην τελική κατάταξη, γιατί στον τερματισμό και στη μάχη για το ασημένιο μετάλλιο, ο τρόπος που αντέδρασε η Γαλλίδα, Αουρέλ Μίλερ, φάνηκε να εμποδίζει στην τελευταία χεριά την Ιταλίδα, Ρακέλε Μπρούνι, της στοίχισε την ακύρωση από τον αγώνα.

Η Κέλλυ Αραούζου κράτησε στάση αναμονής στα πρώτα 5χλμ, περνώντας 21η, αλλά με ελάχιστη χρονική διαφορά από τις πρωτοπόρες, ανέβασε την απόδοσή της στη συνέχεια, και βρέθηκε 6η στα 7.5χλμ, δημιουργώντας προσδοκίες για ένα μετάλλιο.

Όμως σε εκείνο το σημείο η Ολλανδή, Σάρον φαν Ρούβενταλ (2η στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Καζάν), άλλαξε το ρυθμό στον αγώνα, ρυθμό που δεν μπόρεσε να ακολουθήσει η Αραούζου.

Η Ολλανδή δεν απειλήθηκε μέχρι το τέλος κι έγινε πανάξια Ολυμπιονίκης, η Ιταλίδα Ρακέλε Μπρούνι (4η στο Καζάν) μετά την ακύρωση της Μίλερ πήρε το ασημένιο μετάλλιο, ενώ στο βάθρο ανέβηκε και η Βραζιλιάνα, Πολιάνα Ακιμότο.

Στην εκκίνηση του αγώνα, που έγινε σε δύσκολες συνθήκες για τις αθλήτριες, λόγω του κυματισμού στη θάλασσα της Κόπα Καμπάνα, βρέθηκαν 26 κολυμβήτριες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ