aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣΣκέφτεται το μέλλον ο Ανδρέας Καριόλου (δηλώσεις)

Σκέφτεται το μέλλον ο Ανδρέας Καριόλου (δηλώσεις)

ΤΟΥ ΗΡΟΔΟΤΟΥ ΜΙΛΤΙΑΔΟΥΣ (ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟΣ ΕΑΚ ΣΤΟ ΡΙΟ)

Στενοχωρημένος που δεν μπόρεσε να κάνει το βήμα παραπάνω, στην τέταρτη του συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες, είναι ο Ανδρέας Καριόλου. Ο 33χρονος ιστιοπλόος της κλάσης RS:X ολοκλήρωσε την Παρασκευή την παρουσία του στο Ρίο με την κατάκτηση της 19ης θέσης στη γενική κατάταξη.

Είχε 181 βαθμούς ποινή, μένοντας 58 βαθμούς πίσω από τη 10η θέση και την πρόκριση στη medal race, που αποτελούσε το μεγάλο του στόχο (θα γίνει σήμερα). Ο Κερυνειώτης αθλητής, στις δώδεκα κούρσες που έκανε στη Βραζιλία, τερμάτισε κατά σειρά στις θέσεις 12, 12, 16, 23, 10, 6, 18, 27, 23, 22, 19, 20.

Πλέον, μετά από τέσσερις συμμετοχές σε Ολυμπιακούς (13ος το 2004, 13ος το 2008, 17ος το 2012, 19ος το 2016), ο Ανδρέας Καριόλου σκέφτεται την επόμενη μέρα. «Θα σκεφτώ προσεχώς αν θα σταματήσω να αγωνίζομαι. Πρώτα θα κάτσω να ηρεμήσω και μετά θα αποφασίσω τι θα κάνω», δήλωσε στους Κύπριους δημοσιογράφους που τον περίμεναν στη μικτή ζώνη, μετά το τέλος της τελευταίας του ιστιοδρομίας.

Όσο για τον αγώνα του στο Ρίο, ο Καριόλου ήταν ειλικρινής: «Δεν είμαι ικανοποιημένος από τη συνολική μου παρουσία. Περίμενα να τερματίσω ψηλότερα. Σε πολλές στιγμές δεν ήμουν εκείνος που έπρεπε».

Ο 33χρονος Ανδρέας Καριόλου αγωνίστηκε για πρώτη φορά σε διεθνή αγώνα νέων το 1999, στην Αθήνα. Έκτοτε εκπροσωπεί την Κύπρο σε μεγάλες διοργανώσεις. Το 2004 στην Αθήνα αγωνίστηκε στα Mistral, ενώ από το 2006 συμμετέχει στα RS:X. Μεγάλη του επιτυχία ήταν η 3η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στα Mistral το 2005, ενώ τα τελευταία χρόνια πετυχαίνει ψηλά πλασαρίσματα σε Παγκόσμια Κύπελλα.

kokkalanis

Πάει για μετάλλιο ο Κοκκαλάνης

Ο Βύρωνας Κοκκαλάνης στα RS:X έπεσε από την 4η στην 5η θέση με 78 βαθμούς, αλλά ταυτόχρονα μείωσε τη διαφορά από το χάλκινο μετάλλιο από τους 16 στους 8 βαθμούς. Έτσι ο Ελλαδίτης πάει στη σημερινή medal race με καλές προοπτικές για να ανεβεί στο βάθρο. Στην πρωτοπορία του αγώνα βρίσκεται ο Ντόριαν φαν Ράισελμπεργκε από την Ολλανδία με 23 βαθμούς και ακολουθεί ο Βρετανός Νικ Ντέμπσι με 44 βαθμούς και ο Πολωνός Πιοτρ Μίζκα με 70.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΡΙΟΛΟΥ: ΣΕΛΗΝΗ ΑΛΕΞΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ