aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣΣήμερα η Τελετή Έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώνων «Τόκιο 2020»

Σήμερα η Τελετή Έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώνων «Τόκιο 2020»

Αρχίζουν σήμερα, και επίσημα με την Τελετή Έναρξης, οι Παραολυμπιακοί Αγώνες «Τόκιο 2020», στους οποίους συμμετέχει και η Κύπρος με τρεις αθλητές. Πρόκειται για τον Αντώνη Αρέστη, αθλητή στίβου, την Καρολίνα Πελενδρίτου, αθλήτρια κολύμβησης και τη Μαρία Μάρκου, αθλήτρια παρά άρσης βαρών.
Η Τελετή Έναρξης θα αρχίσει στις 20:00 τοπική ώρα (14.00 ώρα Κύπρου).Οι Παραολυμπιακοί Αγώνες, θα διαρκέσουν μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου 2021.
Η Κυπριακή Εθνική Παραολυμπιακή Επιτροπή (ΚΕΠΕ) επέλεξε ως Σημαιοφόρους τους Παραολυμπιονίκες, Καρολίνα Πελενδρίτου και Αντώνη Αρέστη, εναρμονιζόμενη με την απόφαση της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής, στο πλαίσιο της προβολής της Ισότητας των Φύλων.Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που την κυπριακή σημαία θα κρατήσουν δύο αθλητές, ακολουθώντας τη σχετική απόφαση της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής.Την επίσημη στολή επιμελήθηκε αφιλοκερδώς η Σχεδιάστρια Μόδας Στέλλα Μακρίδου, συνδυάζοντας αρμονικά την παλέτα χρωμάτων της κυπριακής σημαίας, με βασικό στόχο τη δημιουργία μιας δυνατής εικόνας ικανής να αποτυπωθεί στην μνήμη των θεατών και των τηλεθεατών των Τελετών Έναρξης και Λήξης.
Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Εθνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής (ΚΕΠΕ) Ανδρέας Καμαρλίγγος εξέφρασε αισιοδοξία ότι η αποστολή θα στεφθεί με μεγάλη επιτυχία
Από κυπριακής συμμετοχής στους Παραολυμπιακούς Αγώνες, πρώτη στη μάχη μπαίνει η Καρολίνα Πελεντρίτου, η οποία στις 27 Αυγούστου, θα συμμετέχει στα Προκριματικά 50μ. Ελεύθερο κατηγορία S11. Ο τελικός του αγωνίσματος θα διεξαχθεί την ίδια ημέρα. Η Κύπρια Παραολυμπιονίκης θα συμμετέχει και την 1 Σεπτεμβρίου στα Προκριματικά 100μ. Πρόσθιο κατηγορία SB11. Ο τελικός του αγωνίσματος θα διεξαχθεί την ίδια ημέρα. Στις 28 Αυγούστου, η παρά άρσης βαρών Μαρία Μάρκου θα συμμετέχει στον Τελικό κατηγορίας 67κ.
Στις 3 Σεπτεμβρίου, ο αθλητής στίβου Αντώνης Αρέστη θα συμμετέχει στα Προκριματικά 400μ. κατηγορίας Τ37 . Ο τελικός του αγωνίσματος θα διεξαχθεί στις 4 Σεπτεμβρίου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ