aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣΠρωτοποριακή δράση με την προβολή της Ολυμπιακής ομάδας και της Ολυμπιακής ιστορίας της Κύπρου στο...

Πρωτοποριακή δράση με την προβολή της Ολυμπιακής ομάδας και της Ολυμπιακής ιστορίας της Κύπρου στο αεροδρόμιο Λάρνακας

Με απόλυτη επιτυχία, στέφθηκε η συνεργασία της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής και της ΟΠΑΠ Κύπρου, με την εταιρία Cyprus Airports Duty Free Shops μέσω της οποίας παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων στο αεροδρόμιο Λάρνακας η 15μελής Ολυμπιακή ομάδα των αθλητών μας που έλαβαν μέρος στους Ολυπιακούς Αγώνες του Τόκυο, καθώς και η Ολυμπιακή Ιστορία της Κύπρου. Η έκθεση παρουσιάστηκε στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην είσοδο των Αφορολόγητων ειδών στο αεροδρόμιο.

Αναφερόμενος στην πρωτοποριακή αυτή δράση, ο Πρόεδρος της ΚΟΕ κ. Χρυσοστόμου, ευχαρίστησε την ΟΠΑΠ Κύπρου για τη δημιουργική στήριξη της, καθώς και τον Διευθυντή της εταιρίας Cyprus Airports Duty Free Shops, Άντριου Μπέικερ και τον Αντιπρόεδρο του ΚΟΑ και Διευθυντή Επιχειρήσεων και Αλυσίδας των Αδασμολόγητων καταστημάτων Κωστάκη Κουκκουλή, για την άψογη συνεργασία. Σημείωσε ότι αυτή πέτυχε απόλυτα στο σκοπό της, αφού χιλιάδες ταξιδιώτες που αναχωρούσαν από την Κύπρο, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν μέσα από οπτικό και άλλο υλικό τους 15 αθλητές της Ολυμπιακής μας ομάδας, αλλά και την ιστορία της ευρύτερης συμμετοχής της Κύπρου στους Ολυμπιακούς Αγώνες επισημαίνοτας και τα εξής : «Ταυτόχρονα με την Ολυμπιακή ομάδα, προβλήθηκαν όλοι οι χορηγοί που στηρίζουν την ΚΟΕ, ο Διαχρονικός Χορηγός ΟΠΑΠ ΚΥΠΡΟΥ, οι Μέγα Χορηγοί RCB Bank, Carbo One και ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΡΙΣΤΗΣ και οι Επίσημοι Χορηγοί, CYTA, TOYOTA και Υπεραγορές METRO. Αυτή η συνεργασία, θα αποτελέσει την απαρχή και για άλλες μελλοντικές, που στόχο θα έχουν την προβολή του έργου της ΚΟΕ και του αθλητισμού της Κύπρου».

Από την πλευρά το ο κ. Κουκκουλής αναφερόμενος στην πρωτοβουλία και το ενδιαφέρον που επέδειξαν οι χιλιάδες ταξιδιώτες σημείωσε τα ακόλουθα : «Όταν παρουσιάσαμε την ιδέα αυτή στην ΚΟΕ, ίσως δεν περιμέναμε τον βαθμό ανταπόκρισης από το κοινό και την επιτυχία που θα είχε. Υπό την ιδιότητα μου και ως Αντιπρόεδρος του ΚΟΑ, ήταν πολύ πιο εύκολο να την υλοποιήσουμε, αφού όλοι οι εμπλεκόμενοι γνωρίζαμε επακριβώς τι θέλαμε να πετύχουμε. Ήταν εντυπωσιακός ο ενθουσιασμός που επεδείκνυαν οι ξένοι ταξιδιώτες. Ειδικά με τις τρεις χώρες που διατηρούμε μεγάλο ταξιδιωτικό κοινό την Ελλάδα τη Ρωσία και την Αγγλία, ο περισσότερος κόσμος πρώτη φορά έβλεπε από κοντά αντικείμενα που σχετίζονταν με τους Ολυμπιακούς Αγώνες που διοργάνωσαν οι χώρες τους. Οι περισσότεροι ήθελαν να φωτογραφηθούν με τις Ολυμπιακές Δάδες της Αθήνας, της Μόσχας και του Λονδίνου που εκτίθεντο στον χώρο. Σε ότι αφορά τους συμπατριώτες μας εκδήλωναν την υπερηφάνια τους για την Ολυμπιακή μας ομάδα, και πως μια μικρή χώρα όπως η Κύπρος πέτυχε να στείλει 15 αθλητές στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός του πλανήτη. Αρκετοί συζητούσαν τις αθλητικές παρουσίες και τις επιτυχίες που είχαν σημειώσει κατά το παρελθόν μεγάλοι κύπριοι αθλητές η ιστορία των οποίων παρουσιάστηκε στην έκθεση.  Γενικά όλα τα σχόλια ήταν πολύ θετικά και ήδη σκεφτόμαστε παρόμοιες συνεργασίες και πρωτοβουλίες».

Στο μικρό ιστορικό μουσείο που δημιουργήθηκε, το κοινό είχε τη δυνατότητα να «ταξιδεύσει» σε μεγάλες αθλητικές στιγμές της χώρας μας με επίκεντρο τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Πέρα από τους σύγχρονους αθλητές που αποτελούν την Ολυμπιακή μας ομάδα παρουσιάστηκαν επιπρόσθετα, ιστορικές μορφές όπως ο Στέλιος Κυριακίδης, η Δομνίτσα Λανίτου Καβουνίδου, Ηρώ Μιτσίδου Τσαγγαρίδου. Το κοινό είχε επίσης την ευκαιρία να δει ιστορικά αντικείμενα από τις συλλογές του Ολυμπιακού Μουσείου της ΚΟΕ, που ήταν ήταν χωρισμένα σε θεματικές ενότητες όπως επιλέγηκαν και σχεδιάστηκαν από την Κοσμήτορα της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας Κύπρου Κλέα Παπαέλληνα και τον Γιώργο Τερεζόπουλο, Διοικητικό Λειτουργό της ΚΟΕ, με βάση τον διαθέσιμο χώρο, που παραχωρήθηκε από την διοίκηση του τμήματος των Αφορολόγητων Ειδών του Αεροδρομίου Λάρνακας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ