aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣOlympians Κύπρου: Εκφράζουν την ανησυχία τους και προτείνουν λύσεις

Olympians Κύπρου: Εκφράζουν την ανησυχία τους και προτείνουν λύσεις

Η Κυπριακή Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες (ΚΕΣΟΑ), γνωστοί και ως Olympians Κύπρου, μέσω ανακοίνωσής τους τονίζουν ότι «αντιλαμβάνονται την πολύ δύσκολη κατάσταση που έχει περιέλθει η χώρα μας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και κατανοεί την μεγάλη προσπάθεια που γίνεται και τα μέτρα που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση αυτού του μεγάλου προβλήματος».

Συμπληρώνουν επίσης ότι εκτιμούν απεριόριστα την προσπάθεια που καταβάλλει η Κυβέρνηση, το Υπουργείο Υγείας και όλοι οι Αρμόδιοι Φορείς για αναχαίτηση της πανδημίας και στέλνουν το μήνυμα: «Αλλά θέλουμε να εκφράσουμε τις ανησυχίες όλου του αθλητικού κόσμου (αθλητές, προπονητές, παράγοντες και γονείς) για το μέλλον και την εξέλιξη του και ευελπιστούμε ότι θα επιτευχθούν οι στόχοι που έχουν τεθεί».

Ακολούθως υπενθυμίζουν ότι αναμφίβολα ο Αθλητισμός είναι ένας από τους τομείς που έχουν πληγεί στον μέγιστο βαθμό και σε όλες τις βαθμίδες, από τους επαγγελματίες αθλητές και Ολυμπιονίκες, μέχρι τις Ακαδημίες και τους ερασιτέχνες αθλούμενους. «Θεωρούμε ότι ο Αθλητισμός είναι κοινωνικό αγαθό και πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί σε όλα τα επίπεδα, κάτω από τους οποιουδήποτε  περιορισμούς και μέτρα που έχουν παρθεί», τονίζεαι.

«Δεν πρέπει κατ’ ουδένα λόγο να ισχύσει η οποιαδήποτε διαφοροποίηση/διαχωρισμός μεταξύ επαγγελματικού και ερασιτεχνικού Αθλητισμού και να επηρεαστούν ιδιαίτερα μόνο τα Ολυμπιακά ατομικά αθλήματα, ή/και τα Ολυμπιακά αθλήματα που διεξάγονται σε κλειστούς χώρους, αλλά και ο Αθλητισμός γενικά κάτω των 18 καθότι αυτές οι ηλικίες  είναι αυτές που θα μας δώσουν τους μελλοντικούς μας πρωταθλητές», αναφέρεται επίσης.

Εφαρμογή και παράταση αυτών των μέτρων θα έχουν σοβαρές συνέπειες τόσο για τους αθλητές όλων των ηλικιών όσο και για τα σωματεία στα οποία υπάγονται και μπορούν να αποβούν καταστροφικά για τον Κυπριακό Αθλητισμό γενικότερα αφού δημιουργούν μια χαμένη γενιά αθλητών – μελλοντικών πρωταθλητών.

Παράκληση των Olympians Κύπρου είναι όπως σε ό,τι αφορά στον Αθλητισμό, να λαμβάνονται υπόψη και οι απόψεις και εισηγήσεις των εξειδικευμένων ατόμων που είναι στο χώρο, τόσο των Ομοσπονδιών, αλλά και των Σωματείων. Υπάρχουν πολλά μέτρα που μπορούν να παρθούν ούτως ώστε να επιτρέψουν στον Κυπριακό Αθλητισμό να μείνει ζωντανός και ταυτόχρονα να προστατέψουν το κοινό από την πανδημία.

Οι Olympians Κύπρου είναι έτοιμοι, συμπληρώνουν, αν τους ζητηθεί να υποβάλουν απόψεις και εισηγήσεις ώστε να επιλυθούν όσο το δυνατό περισσότερα προβλήματα στο χώρο του Αθλητισμού χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα πρέπει να ξεφύγουμε από τις βασικές αρχές που έχουν καθοριστεί. «Τέλος, με σεβασμό πάντα και αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, θεωρούμε αναγκαία την επανεξέταση των περιοριστικών μέτρων για τον Αθλητισμό πάντα με προτεραιότητα την σωματική και ψυχική υγεία όλων μας», τονίζεται καταληκτικά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ