aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣΟλυμπιακοί Αγώνες Τόκιο 2020: «Μέτρα αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών»

Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο 2020: «Μέτρα αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών»

Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020 θα χρειαστεί να λάβουν «μέτρα αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών» μετά τον εντοπισμό του αμιάντου στο γήπεδο που θα γίνουν αγώνες υδατοσφαίρισης το επόμενο έτος, ενώ αρχικά ειχαν επιλέξει να διαχειριστούν την κατάσταση, όταν ανακαλύφθηκε πριν από δύο χρόνια, ανέφερε η εφημερίδα Asahi. Ο αμίαντος, που κάποτε χρησιμοποιείτο ευρέως για την πυροπροστασία και τη μόνωση, συνδέθηκε με διάφορους κινδύνους για την υγεία, όπως αρκετά είδη καρκίνου.

Η μητροπολιτική κυβέρνηση του Τόκιο και η οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων δεν έκαναν σχόλιο σχετικά. Η Asahi ανέφερε, ότι η κυβέρνηση του Τόκιο βρήκε τον αμίαντο σε πυρίμαχο υλικό που ψεκάστηκε σε μέρος της δομής που υποστηρίζει την οροφή του Tokyo Tatsumi International Swimming Center. Ενώ οι κανονισμοί της ιαπωνικής κατασκευαστικής βιομηχανίας αναφέρουν ότι ο αμίαντος πρέπει να αφαιρεθεί ή να καλυφθεί, η κυβέρνηση του Τόκιο θεωρεί ότι η ποσότητα δεν ήταν σε μεγάλη κλίμακα και δεν είναι προσβάσιμη και έτσι αποφάσισε να το αφήσει, όπως σημείωσε η Asahi.

Οι διοργανωτές έκτοτε αποφάσισαν να λάβουν «μέτρα αντιμετώπισης έκτακτων περιστατικών», ανέφερε η Asahi χωρίς να παράσχει περαιτέρω λεπτομέρειες. Η έκθεση αποτελεί τον τελευταίο πονοκέφαλο για τους διοργανωτές των Αγώνων, οι οποίοι αντιμετώπισαν ανησυχίες σχετικά με τα αυξημένα επίπεδα βακτηριδίων στο νερό στον κόλπο του Τόκιο και πώς θα αντιμετωπίσουν οι αθλητές τη ζέστη, γεγονός που οδήγησε τη «μετακόμιση» του μαραθωνίου στη μακρινή βόρεια πόλη του Σαπόρο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ