aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣΟλυμπιακοί Αγώνες: Σημαιοφόροι Κοντίδης και Ελευθερίου

Ολυμπιακοί Αγώνες: Σημαιοφόροι Κοντίδης και Ελευθερίου

Η ΚΟΕ παρουσίασε την αποστολή της Κυπριακής Ολυμπιακής Ομάδας για τους 32ους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες «ΤΟΚΙΟ 2020», που θα διεξαχθούν 23 Ιουλίου με 8 Αυγούστου στην Ιαπωνία. Με ομόφωνη απόφαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΚΟΕ, όπως λέχθηκε, σημαιοφόροι στην τελετή έναρξης θα είναι ο Παύλος Κοντίδης και η Άντρη Ελευθερίου. Η Κύπρος θα εκπροσωπηθεί από 15 αθλητές/τριες.

Ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Γεώργιος Χρυσοστόμου, σημείωσε: «Προσπαθήσαμε και προσπαθούμε να δημιουργήσουμε τις καλύτερες προϋποθέσεις για τους αθλητές μας, λαμβάνοντας πάντα υπόψη τα μέτρα και τους περιορισμούς που επιβλήθηκαν λόγω πανδημίας από τους διοργανωτές. Αυτές τις καλύτερες προϋποθέσεις θέλω να διαβεβαιώσω τους αθλητές ότι θα εξακολουθήσουν να απολαμβάνουν και μετά από τους αγώνες, στηρίζοντας σε βάθος χρόνου την πορεία τους. Πάντα με γνώμονα τις αρχές και αξίες του Ολυμπισμού, και μόνο!».

Ο υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, Πρόδρομος Προδρόμου, απευθυνόμενος στους αθλητές είπε ότι αποτελούν τον ανθό της νεολαίας μας και τους πρεσβευτές μιας χώρας όπου σε αυτήν υπάρχουν στάδια όπου προπονούνταν αθλητές των Ολυμπιακών Αγώνων της αρχαιότητας. «Εκπροσωπείτε ιδεώδη αθάνατα και εύχομαι αυτό να αποτελέσει το εφαλτήριο και το κίνητρο για όλους για μια επάξια εκπροσώπηση της Κύπρου, υπηρετώντας την Ολυμπιακή Ιδέα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο αρχηγός της αποστολής, Ανδρέας Θεοφυλάκτου, τόνισε ότι ο ρόλος που του έχει ανατεθεί αποτελεί για τον ίδιο μεγάλη τιμή αλλά και τεράστια ευθύνη.

Το «παρών» τους στη συνέντευξη Τύπου έδωσαν οι αθλητές Κοντίδης, Αχιλλέως, Μακρής και οι αθλήτριες Αντωνίου, Λάππα και Μακρή.

Η ΚΟΕ ευχαρίστησε την ΟΠΑΠ Κύπρου, με την οποία μόλις πρόσφατα υπέγραψε την αναβάθμιση της μεταξύ τους συνεργασίας.

Εκπροσωπώντας τους αθλητές ο Ολυμπιονίκης Παύλος Κοντίδης σημείωσε ότι αναμένει πολύ διαφορετικούς αγώνες από αυτούς που έχουν συνηθίσει οι αθλητές. Απευθυνόμενος στους υπόλοιπους αθλητές τούς κάλεσε να απολαύσουν το ταξίδι και να έχουν όλοι ως στόχο να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό.

Ο Γιώργος Αχιλλέως ως ο πιο παλιός της ομάδας με παρουσία σε Ολυμπιακούς Αγώνες, αφού μετέχει από το 2000 και φέτος φτάνει στην 5η του συμμετοχή, ευχήθηκε σε όλους τους συναθλητές του καλή επιτυχία τονίζοντας τη σημασία των προσπαθειών της ΚΟΕ αλλά και της συμβολής της ΟΠΑΠ Κύπρου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ