aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣΟλυμπιακοί Άγωνες: Με στόχο τους τελικούς ο Μάριος Γεωργίου

Ολυμπιακοί Άγωνες: Με στόχο τους τελικούς ο Μάριος Γεωργίου

ΤΟΥ ΑΡΓΥΡΗ ΑΡΓΥΡΟΥ
(απεσταλμένος ΕΑΚ)

Συγκαταλέγεται ανάμεσα στους κορυφαίους Ευρωπαίους αθλητές της ενόργανης γυμναστικής και στο σύνθετο ατομικό, αλλά και σε κάποια όργανα ξεχωριστά. Με την ευελιξία και τη δύναμη του σώματός του κατάφερε να γίνει ο νεαρότερος που συμμετείχε στον τελικό του σύνθετου ατομικού, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016. Τώρα πια, αρκετά πιο έμπειρος, αλλά ακόμα νεαρός (23 χρονών) με αρκετά περιθώρια βελτίωσης, μάθησης και τελειότητας, ο Μάριος Γεωργίου ανοίγει σήμερα την αυλαία των κυπριακών συμμετοχών στους 32ους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Ο χάλκινος πρωταθλητής Ευρώπης το 2019 στην Πολωνία, θέλει να κάνει τα καλύτερα δυνατά προγράμματά του και να καταφέρει να εξασφαλίσει την πρόκριση στον τελικό του σύνθετου ατομικού και αν είναι δυνατό να βρίσκεται στις πρώτες οκτώ πιο υψηλές βαθμολογίες σε κάποια όργανα.

«Έχω κάνει αρκετά καλή προετοιμασία και είμαι αρκετά καλά σε ό,τι αφορά τη φυσική μου κατάσταση. Αισιοδοξώ ότι θα βγάλω σωστά τα προγράμματά μου και θα καταφέρω να βρεθώ σε κάποιους τελικούς. Απαιτείται πολύ υψηλή συγκέντρωση και ελπίζω να την έχω, παρά το ότι αγωνίζομαι πρωί-πρωί και θα πρέπει να περιμένω μέχρι αργά το βράδυ για να ξέρω αν θα βρίσκομαι σε τελικούς», μας ανέφερε ανάμεσα σε άλλα ο χρυσός νικητής στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ντόχα στο μονόζυγο.

Να σημειώσουμε ότι από τους αθλητές που θα λάβουν μέρος στον προκριματικό του σύνθετου ατομικού οι 24 θα περάσουν στον τελικό, ο οποίος είναι προγραμματισμένος για την Τετάρτη 28 Ιουλίου. Κάποιοι αθλητές θα λάβουν μέρος μόνο σε συγκεκριμένα όργανα και εκεί θα διεκδικήσουν την πρόκρισή τους, όπως για παράδειγμα ο Λευτέρης Πετρούνιας στους κρίκους. Κι επειδή ο Μάριος Γεωργίου είναι αρκετά καλός, σε πλάγιο ίππο, δίζυγο και μονόζυγο, αναμένεται να κυνηγήσει βαθμολογία που θα τον φέρει στους πρώτους οκτώ των προκριματικών, για μια θέση στον τελικό.

Με βάση την τοποθέτηση των αθλητών στα διάφορα γκρουπ, ο πρωταθλητής μας βρίσκεται στο «μικτό 3» και θα είναι στους αθλητές που θα ανοίξουν τον προκριματικό στο σύνθετο ατομικό της ενόργανης γυμναστικής. Κατά σειρά ο Μάριος Γεωργίου θα αγωνιστεί σε δίζυγο, μονόζυγο, έδαφος, πλάγιο ίππο, κρίκους και άλμα. Για να ολοκληρωθεί ο προκριματικός στο σύνθετο ατομικό, θα πραγματοποιηθούν άλλοι δύο όμιλοι (subdivisions), ο ένας αρχίζει στις 14:30 (με συμμετοχή Πετρούνια) και 19:30. Άρα, θα πρέπει να περιμένουν αρκετή ώρα οι αθλητές των πρώτων ομίλων για να μάθουν την τελική κατάταξη.

Να σημειώσουμε ότι στους κριτές της ενόργανης γυμναστικής στους Ολυμπιακούς Αγώνες περιλαμβάνονται δύο Κύπριοι, ο Δημήτρης Άγγονας στους άνδρες και η Μαρία Ιωάννου στις γυναίκες.

«Πιστεύω πως θα μας ενθουσιάσει»
Αισιόδοξος είναι και ο προπονητής τού Μάριου Γεωργίου, Παναγιώτης Πετρίδης, ο οποίος ξέρει από πρώτο χέρι τι δουλειά έχει κάνει ο αθλητής του και πόσο έτοιμος είναι: «Ο Μάριος είναι πανέτοιμος για να δώσει τον καλύτερό του εαυτό και να παλέψει για σημαντικές προκρίσεις σε κάποια όργανα. Αν αποφύγει τα λάθη και βγουν σωστά τα προγράμματά του, πιστεύω πως θα μας ενθουσιάσει. Η ενόργανη γυμναστική είναι παράξενο άθλημα και η κάθε λεπτομέρεια μετρά. Αυτήν τη λεπτομέρεια θέλουμε με το μέρος μας».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ