aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣΟλυμπιακοί Αγώνες: 7.800 αθλητές έχουν προκριθεί ήδη για το Τόκιο

Ολυμπιακοί Αγώνες: 7.800 αθλητές έχουν προκριθεί ήδη για το Τόκιο

Πάνω από 7.800 αθλητές έχουν προκριθεί ήδη για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της ΔΟΕ, το μεγαλύτερο μέρος των αθλητών που θα συμμετέχουν στην διοργάνωση, έχει ήδη κλείσει θέση, μεταξύ των οποίων και 45 Ελληνες αθλητές και αθλήτριες.

Σύμφωνα με την ΔΟΕ πρόκειται για το 70% περίπου των αθλητών που θα αγωνιστούν στην διοργάνωση που ξεκινά στις 23 Ιουλίου. Παραδέχτηκαν ωστόσο πως εξακολουθούν να υπάρχουν ανησυχίες λόγω της πανδημίας, όσον αφορά τους προκριματικούς αγώνες.

Οσον αφορά το υπόλοιπο 20% που θα προκριθεί, αυτό θα γίνει μέσω των ranking, ενώ στο 10% υπολογίζονται οι προκρίσεις από προολυμπιακά τουρνουά ως τις αρχές Ιουλίου.

Για την ΔΟΕ το σύστημα πρόκρισης εν μέσω πανδημίας αποδείχθηκε δύσκολος γρίφος καθώς σε πολλά σπορ ακυρώθηκαν αγώνες πρόκρισης, με αποτέλεσμα αθλητές να μην έχουν το δικαίωμα να διεκδικήσουν την εκπλήρωση του ονείρου τους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Ινδία όπου οι αθλητές απαγορεύεται να βγουν από την χώρα τους η οποία τους τελευταίους μήνες περνά δραματικές στιγμές με τους νεκρούς να φτάνουν καθημερινά σε τετραψήφιο αριθμό. Η ΔΟΕ πάντως ανακοίνωσε πως στην περίπτωση αυτή θα προβλεφθεί να εξυπηρετηθούν οι αθλητές της χώρας για να συμμετέχουν στο Τόκιο, ωστόσο δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες.

Άλλο παράδειγμα είναι ο αποκλεισμός μίας Καναδής μποξέρ που κυνηγούσε την πρόκριση μέσω του πρωταθλήματος Αμερικής, το οποίο ήταν να γίνει στο Μπουένος Αϊρες, αλλά αναβλήθηκε λόγω του κορωνοϊού. Η μποξέρ έχασε μία χρονιά καθώς ήταν έγκυος και τώρα που θα διεκδικούσε την πρόκριση, δεν μπορεί να το κάνει καθώς ακυρώθηκε ο αγώνας και η παγκόσμια ομοσπονδία έδωσε εισιτήρια μέσω rankings.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ