aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣΝτροπή, στις επιτυχίες φτύστε μας κατάμουτρα!

Ντροπή, στις επιτυχίες φτύστε μας κατάμουτρα!

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Καλό το ποδόσφαιρο και ο ανταγωνισμός για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, τα σχόλια και οι δηλώσεις για τη διαιτησία, όμως τα όσα καταγγέλλουν οι Αντώνης Γιαννουλάκης και Μίλαν Τραΐκοβιτς δεν είναι απλά σοβαρά. Αποδεικνύουν την γύμνια του κυπριακού αθλητισμού.

Άκουσον – άκουσον. Μερικούς μήνες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων ο πρωταθλητής Ευρώπης στα 60 μέτρα μετ’ εμποδίων στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου το 2019 και όγδοος στον κόσμο στα 110μ. μετ’ εμποδίων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα πηδάει μάντρες για να μπει σε γήπεδο να κάνει προπόνηση!

«Αντί να είμαστε συγκεντρωμένοι σε αυτό που κάνουμε παρακαλάμε να μας αφήσουν να γυμναστούμε. Το Σάββατο πηδάγαμε μάντρες για να μπούμε να κάνουμε προπόνηση με κίνδυνο και να τραυματιστούμε» καταγγέλλει ο προπονητής του Τραΐκοβιτς, της Ελένης Αρτυματά, της Ραμόνας Παπαϊωάννου, του Ολυμπιονίκη Ορλάντο Ορτέγα και του Ελλαδίτη πρωταθλητή Κώστα Δουβαλίδη.

Διαβάστε επίσης: Σοβαρές καταγγελίες Γιαννουλάκη, πηδάνε μάντρες για να προπονηθούν!

Κι όταν η ελίτ του κυπριακού στίβου αντιμετωπίζει αυτές τις δυσκολίες για να κάνει το αυτονόητο, δηλαδή να προπονηθεί, φανταστείτε πόσα προβλήματα και τι εμπόδια συναντούν οι υπόλοιποι αθλητές. «Από λόγια χορτάσαμε. Καταντήσαμε να είμαστε φιλοξενούμενοι στην ίδια μας την πατρίδα! Και κανείς δεν νοιάζεται!», λέει με παράπονο ο κ. Γιαννουλάκης, ενώ το μήνυμα του Τραΐκοβιτς θα έπρεπε να ήταν «μαχαιριά» στους υπεύθυνους. «Να αναφέρω ότι σε Ολυμπιακό έτος, στη χώρα μου τα Σάββατα πρέπει να πηδήσω πάνω από το φράχτη για να μπορώ να προπονηθώ», έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Κύπριος πρωταθλητής.

Όποιος και αν φέρει την ευθύνη, είτε πρόκειται για την σχολική εφορία, είτε τον ΚΟΑ, είτε ο… Πάπας της Ρώμης ας πάψουν να ρίχνουν το μπαλάκι της ευθύνης ο ένας στον άλλον και ας βρουν λύση ώστε η προετοιμασία των αθλητών να είναι αντάξια των απαιτήσεων. Και το χειρότερο είναι πως όλοι μας, δημοσιογράφοι, κόσμος, έως και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, μετά από κάθε μεγάλη επιτυχία των αθλητών τρέχουμε ξωπίσω τους για φωτογραφίες και τιμές, παριστάνοντας τους ήρωες μπας και κλέψουμε λίγη από την χρυσόσκονη των αθλητών.

Ντροπή!

Υ.Γ. Οι αθλητές του Αντώνη Γιαννουλάκη προπονούνται στο γήπεδο του Κύκκου, ακριβώς δίπλα από τα γραφεία όπου στεγάζεται ο «Φιλελεύθερος». Οι αθλητές αυτοί Χειμώνα, Καλοκαίρι, με καύσωνα και βροχές, καθημερινές και σαββατοκύριακα προπονούνται αμέτρητες ώρες και αυτό το διαπιστώνουμε από πρώτο χέρι. «Λιώνουν» στην προπόνηση έχοντας τα απαραίτητα, την ώρα που οι συναθλητές τους και ανταγωνιστές τους σε μεγάλες διοργανώσεις δουλεύουν έχοντας πολύ περισσότερες ανέσεις και διευκολύνσεις.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ