aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣΝαυαγοσώστες για τους κολυμβητές!

Ναυαγοσώστες για τους κολυμβητές!

Χρειάζεται ναυαγοσώστη ο Μάικλ Φελπς; Ποιος μπορεί να φανταστεί πως ο Αμερικανός σούπερ σταρ της παγκόσμιας κολύμβησης, με 18 χρυσά ολυμπιακά μετάλλια, κινδυνεύει από πνιγμό σε μια πισίνα: Κανείς προφανώς, αν εξαιρέσεις τους Βραζιλιάνους!

Ο Φελπς, λοιπόν, και οι υπόλοιποι αθλητές της κολύμβησης προπονούνται και θα διαγωνιστούν στις κούρσες για τα μετάλλια υπό το άγρυπνο βλέμμα δεκάδων ναυαγοσωστών, οι οποίοι είναι έτοιμοι να βουτήξουν στην πισίνα για να συνδράμουν σε όποιο πρόβλημα παρουσιαστεί στους… καλύτερους κολυμβητές του κόσμου!

«Είναι ο νόμος που μας το επιβάλλει. Και εγώ δεν θα ήθελα να υπάρχουν, αλλά ο νόμος ορίζει πως σε κάθε πισίνα, ακόμη και σε αγώνες, πρέπει να υπάρχει ναυαγοσώστης. Έτσι είναι και πρέπει να το τηρήσουμε», δικαιολογήθηκε ο Ρικάρντο Πράδο, υπεύθυνος της κολύμβησης στους Ολυμπιακούς του Ρίο, για να απαντήσει στα καυστικά σχόλια των αθλητών/τριών της διοργάνωσης και των ΜΜΕ.

«Είναι πραγματικά το πιο αστείο πράγμα που έχω δει στους Ολυμπιακούς Αγώνες έως τώρα», απάντησε ο πρωταθλητής της Νέας Ζηλανδίας, Μάθιου Στάνλεϊ, και συμπλήρωσε σαρκαστικά: «Τους βλέπεις να κάθονται και να πίνουν μπίρες όλη την ημέρα, ενώ εμείς προπονούμαστε. Μάλλον εμείς θα χρειαστεί να τους σώσουμε, αν μπουν σε αυτή την κατάσταση στο νερό…».

«Είναι παρανοϊκό να πιστεύει κανείς πως χρειάζεται η παρουσία ναυαγοσωστών στις προπονήσεις των καλύτερων κολυμβητών στον κόσμο», είπε από την πλευρά της η 17χρονη Ταμσίν Κουκ από την Αυστραλία, η νεότερη κολυμβήτρια της αποστολής της χώρας της.

Να σημειωθεί πως ποτέ δεν χρειάστηκε στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων να επέμβει κάποιος για να βοηθήσει κάποιον αθλητή ή αθλήτρια της κολύμβησης, σε ώρα προπόνησης ή κούρσας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ