aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑΜία ενδεκάδα αστεριών στους Ολυμπιακούς του Ρίο!

Μία ενδεκάδα αστεριών στους Ολυμπιακούς του Ρίο!

ΤΟΥ  ΗΡΟΔΟΤΟΥ ΜΙΛΤΙΑΔΟΥΣ (ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟΣ ΕΑΚ)

Στην Κύπρο ασχολούμαστε περισσότερο με τα δεκαέξι δικά μας «αστέρια» που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο 2016, όμως ο υπόλοιπος πλανήτης έχει ασφαλώς τα μάτια στραμμένα σε μια πλειάδα από σταρ που θα «κλέψουν» τις εντυπώσεις όταν αρχίσει η αγωνιστική δράση στις 6 Αυγούστου.

Ο Γιουσέιν Μπολτ είναι το απόλυτο αστέρι της διοργάνωσης, ενώ χαμός γίνεται με τον Μάικλ Φελπς και τις τελευταίες του βουτιές σε ολυμπιακή πισίνα.

Από την αποκάλυψη της ενόργανης Σιμόν Μπάιλς, στην εκπληκτική Ντάφνι Σκίπερς, αλλά και στους «παλιούς» αλλά σπουδαίους Κέβιν Ντουράντ, Νόβακ Τζόκοβιτς και Σερένα Γουίλιαμς, τα αστέρια που θα δούμε στα γήπεδα του Ρίο είναι πολλά…

Γιουσέιν Μπολτ (Τζαμάικα, Στίβος/ 100μ., 200μ., 4x100μ.)

Το μεγάλο αστέρι των Ολυμπιακών Αγώνων, ο ταχύτερος άνθρωπος στην ιστορία, πηγαίνει για το τρίτο συνεχόμενο τρεμπλ, μετά τα χρυσά στα τρία αγωνίσματα το 2008 και το 2012. Ούτε και ο πρόσφατος του τραυματισμός δεν ήταν αρκετός να τον ρίξει, με τον ίδιο να δηλώνει ότι δεν θα χάσει τα τρία χρυσά. Αν κάποιος ίσως να μπορέσει να τον απειλήσει, αυτός είναι ο Τζάστιν Γκάτλιν στο 100άρι…

Μάικλ Φελπς (ΗΠΑ, Κολύμβηση/ 100μ. πεταλούδα, 200μ. πεταλούδα, 100μ. ελεύθερο, 200μ. μικτή ατομική)

Ο αθλητής με τα περισσότερα ολυμπιακά μετάλλια στην ιστορία, 22 στο σύνολο, εκ των οποίων τα 18 χρυσά, θα αγωνιστεί για τελευταία φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Όλοι περιμένουν να δουν πού θα σταματήσει το κοντέρ.

Σερένα  Γουίλιαμς (ΗΠΑ, Τένις)

Η 34χρονη Αμερικανίδα έχει 22 τίτλους Γκραν Σλαμ, ενώ μετρά πάνω από 180 συνεχόμενες εβδομάδες στο Νο1 του κόσμου. Στην καριέρα της έχει και τέσσερα χρυσά ολυμπιακά μετάλλια, τα τρία όμως στο διπλό με την αδελφή της Βένους. Το γεγονός ότι έχει πάρει μόλις ένα στο μονό, το 2008, αποτελεί μεγάλο κίνητρο για την ίδια.

Κέβιν Ντουράντ (ΗΠΑ, Μπάσκετ)

Ο καλαθοσφαιριστής που συζητήθηκε περισσότερο στην off season, λόγω της απόφασής του να αφήσει τους Θάντερ για τους Γουόριορς, αποτελεί φέτος τον ηγέτη της Εθνικής Μπάσκετ των ΗΠΑ, την ομάδα που αναμένεται να διαλύσει τον ανταγωνισμό. Ο ίδιος πάει για το δεύτερο χρυσό στην καριέρα του, μετά απ΄ αυτό του 2012.

Νόβακ Τζόκοβιτς (Σερβία, Τένις)

Ο 29χρονος μετρά συνολικά 210 εβδομάδες στο Νο1 του κόσμου, αν και είχε απέναντί του σπουδαίους τενίστες, όπως οι Ρότζερ Φέντερερ, Ράφα Ναδάλ και Άντι Μάρεϊ. Ο Τζόκοβιτς έχει κατακτήσει δώδεκα Γκραν Σλαμ, αλλά μόνο ένα χάλκινο ολυμπιακό μετάλλιο, το 2008. Με Φέντερερ και Ναδάλ εκτός του ολυμπιακού τουρνουά, το 2016 αποτελεί τη μεγάλη ευκαιρία του Τζόκοβιτς να πάρει χρυσό.

Μο Φάρα (Μ. Βρετανία, Στίβος/ 5.000μ., 10.000μ.)

Ο αθλητής-σύμβολο των Βρετανών στους «δικούς» τους Αγώνες το 2012, πάει στο Ρίο με στόχο να διατηρήσει τους δύο τίτλους στα 5.000 και 10.000 μέτρα. Η κατάκτηση των δύο χρυσών μεταλλίων και μάλιστα με ένα ιδιαίτερα στυλ αποτέλεσε ένα από τα σπουδαία στόρι των προ-τετραετίας Αγώνων.

Σιμόν Μπάιλς (ΗΠΑ, Ενόργανη γυμναστική)

Αν και μόλις 19 ετών, η Αμερικανίδα έχει ήδη κατακτήσει τρεις συνεχόμενους παγκόσμιους τίτλους στο σύνθετο ατομικό, ενώ μετρά δεκατέσσερα μετάλλια σε Παγκόσμια – τα δέκα χρυσά! Η Μπάιλς είναι το μεγάλο αστέρι των ΗΠΑ στη γυμναστική και οι προσδοκίες απ’ αυτήν είναι πολύ ψηλές.

Ντάφνι Σκίπερς (Ολλανδία, Στίβος/ 100μ., 200μ., 4x100μ.)

Με τα αγωνίσματα ταχύτητας να κυριαρχούνται από τους Αμερικανούς, η πορεία της Ντάφνι Σκίπερς τα τελευταία χρόνια είναι εντυπωσιακή. Η 24χρονη σπρίντερ πάει για τρία μετάλλια σε ισάριθμα αγωνίσματα και με τους χρόνους που βγάζει, δεν μπορεί κανείς να αποκλείσει κάτι τέτοιο.

Κέιτι Λεντέκι (ΗΠΑ, Κολύμβηση/ 200μ. ελεύθερο, 400μ. ελεύθερο, 800μ. ελεύθερο)

Κερδίζοντας το χρυσό στα 800μ. ελεύθερο το 2012 στο Λονδίνο στην ηλικία των δεκαπέντε ετών, η Λεντέκι πάει στο Ρίο ως το απόλυτο φαβορί στα αγωνίσματά της. Κάτι αναμενόμενο αν λάβουμε υπόψη ότι κέρδισε τέσσερα χρυσά στο Παγκόσμιο του 2013 και άλλα πέντε το 2015.

Νεϊμάρ (Βραζιλία, Ποδόσφαιρο)

Η ήττα στον τελικό του 2012 από το Μεξικό «πόνεσε» πολύ τους Βραζιλιάνους, που έχουν τρία αργυρά και δύο χάλκινα, αλλά κανένα χρυσό στο ποδόσφαιρο σε Ολυμπιακούς. Ο Νεϊμάρ ήταν τότε στην ομάδα και επανέρχεται τέσσερα χρόνια μετά, με σκοπό να πάρει το χρυσό στο Μαρακανά, «ξεπλένοντας» συνάμα και την ντροπή του 2014. Μαζί του θα έχει -ως άνω των 23 ετών παίκτες- τους Ντάγκλας Κόστα της Μπάγερν και Μαρκίνιος της Παρί.

Κοχέι Ουτσιμούρα (Ιαπωνία, Ενόργανη Γυμναστική)

Με το παρατσούκλι «Σούπερμαν», ο 27χρονος χρυσός ολυμπιονίκης του 2012 στο σύνθετο ατομικό είναι το μεγάλο όνομα στο άθλημα. Ο ίδιος έχει και άλλα τέσσερα αργυρά ολυμπιακά μετάλλια στη συλλογή του, νούμερο που σκοπεύει να αυξήσει στο Ρίο, ενόψει και των Αγώνων του 2020 που θα διεξαχθούν στην πατρίδα του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ