aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣΜε κοινή σημαία στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Βόρεια και Νότια Κορέα

Με κοινή σημαία στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Βόρεια και Νότια Κορέα

Η Βόρεια και η Νότια Κορέα συμφώνησαν να κατέβουν στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς με μια, κοινή σημαία, όπως μεταδίδουν διεθνή πρακτορεία ειδήσεων.

Την ίδια ώρα, θα διεκδικήσουν κάποιο μετάλλιο στο χόκεϊ επί πάγου γυναικών με ομάδα παικτριών και από τη Βόρεια και από τη Νότια Κορέα.

Διαπραγματευτές από τις δύο χώρες κάθισαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων πριν από λίγες ημέρες και ήδη φαίνεται ότι έχουν κάνει κάποια πρόοδο.

Οι δύο πλευρές είχαν δύο χρόνια να επικοινωνήσουν σε ανώτατο επίπεδο ενώ το τελευταίο διάστημα το «ρήγμα» μεταξύ τους είχε μεγαλώσει λόγω των πυρηνικών δοκιμών του Κιμ Γιονγκ Ουν αλλά και τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια της Νότιας Κορέας με τις ΗΠΑ.

Οι Χειμερινοί Αγώνες θα διεξαχθούν από τις 9 έως τις 27 Φεβρουαρίου στην πόλη Πιόνγκτσανγκ, της Νότιας Κορέας.

Ο προπονητής χόκεϊ της Νότιας Κορέας αλλά και οι συντηρητικές εφημερίδες της χώρας έχουν ήδη εκφράσει την ανησυχία τους για την προοπτική κοινής ομάδας, λέγοντας ότι μπορεί να πλήξει τις πιθανότητες της χώρας να κατακτήσει κάποιο μετάλλιο.

Με ιδιαίτερο σκεπτικισμό βλέπει την εξέλιξη αυτή και η Ιαπωνία, η οποία τόνισε ότι ο κόσμος δεν πρέπει να «τυφλωθεί» από την προσπάθεια της Πιονγιάνγκ να «γοητεύσει» την παγκόσμια κοινότητα.

Παρότι κατά τη διάρκεια των συζητήσεων οι δύο πλευρές φαίνεται ότι έχουν κάνει ιδιαίτερη πρόοδο στα ζητήματα των Χειμερινών Ολυμπιακών δεν φαίνεται να ισχύει το ίδιο και για τις διαπραγματεύσεις που αφορούν στο πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ