aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣΚολύμβηση: Ολυμπιακό ρεκόρ και δεύτερη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών η Νοτιοαφρικανή Σονμέικερ στα 200μ....

Κολύμβηση: Ολυμπιακό ρεκόρ και δεύτερη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών η Νοτιοαφρικανή Σονμέικερ στα 200μ. πρόσθιο

Τη δεύτερη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στα 200μ. πρόσθιο πέτυχε η Τατιάνα Σονμέικερ, στους προκριματικούς των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

Η Νοτιοαφρικανή κολυμβήτρια, που κατέκτησε χθες (27/7) το ασημένιο μετάλλιο στο 100άρι, τερμάτισε σε 2:19.16, χάνοντας για μόλις πέντε εκατοστά του δευτερολέπτου το παγκόσμιο ρεκόρ (2:19.11), που έχει από το 2013 η Δανή Ρίκε Μέλερ Πεντερσεν. Ο χρόνος της Σενμέικερ είναι φυσικά ρεκόρ Αγώνων (2:19.59 είχε η Αμερικανίδα Ρεμπέκα Σόνι από τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου), καθώς και ρεκόρ Αφρικής.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η 24χρονη Νοτιοαφρικανή ήταν σχεδόν τρία δευτερόλεπτα ταχύτερη από τη δεύτερη των προκριματικών, την Αμερικανίδα Λίλι Κινγκ (2:22.10), και φυσικά προβάλλει ήδη ως το ακλόνητο φαβορί για το χρυσό μετάλλιο, στον τελικό της Παρασκευής (30/7).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ