aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣΚΟΕ: Συγχαρητήρια στον Λευτέρη Αυγενάκη για την εκλογή του στο Ιδρυτικό Συμβούλιο της WADA

ΚΟΕ: Συγχαρητήρια στον Λευτέρη Αυγενάκη για την εκλογή του στο Ιδρυτικό Συμβούλιο της WADA

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής Γεώργιος Χρυσοστόμου και τα μέλη του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΚΟΕ συγχαίρουν θερμά τον Υφυπουργό Αθλητισμού της Ελλάδας Λευτέρη Αυγενάκη για την εκλογή του στο Ιδρυτικό Συμβούλιο του Παγκοσμίου Οργανισμού Αντιντόπινγκ (WADA).

Η εκλογή του αποτελεί προσωπική τιμή, αλλά και μέγιστη αναγνώριση του ρόλου της χώρας που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες ως θεματοφύλακας των Αξιών του Ολυμπισμού και του καθαρού αθλητισμού.

Ο κ. Αυγενάκης εξελέγη ύστερα από σχετική ψηφοφορία των εκπροσώπων αθλητισμού των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως ένας εκ των πέντε εκπροσώπων της Ευρώπης στο Ιδρυτικό Συμβούλιο του WADA. Κύρια ευθύνη του σώματος είναι η νομοθετική λειτουργία της WADA (το οποίο μαζί με την Εκτελεστική Επιτροπή) αποτελούν τα πιο σημαντικά όργανα του WADA.

Στο Ιδρυτικό Συμβούλιο μετέχουν πέραν των εκπροσώπων των κυβερνήσεων, ίσος αριθμός εκπροσώπων του αθλητικού κινήματος καθώς και εκπρόσωποι των αθλητών, των οργανισμών αντιντόπιννγκ και ανεξάρτητοι αξιωματούχοι. Είναι η πρώτη φορά που εκπρόσωπος από την Ελλάδα συμμετέχει στο Σώμα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ