aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣΚι όμως, ο Φελπς χάνει! - Τον κέρδισε ο «μαθητής» του!

Κι όμως, ο Φελπς χάνει! – Τον κέρδισε ο «μαθητής» του!

Να λοιπόν που ο Μάικλ Φελπς δεν είναι ανίκητος…

Ο άνθρωπος των 22 χρυσών Ολυμπιακών μεταλλίων βρήκε το… δασκαλό του στο πρόσωπο ενός 21χρονου αθλητή από τη Σιγκαπούρη, του Τζόζεφ Σκούλινγκ, ο οποίος με μία εκπληκτική κούρσα αναδείχθηκε Ολυμπιονίκης στα 100μ. πεταλούδα, τερματίζοντας μάλιστα καθαρά μπροστά από τον (τρεις φορές νικητή του αγωνίσματος) Αμερικανό σουπερστάρ.

Ο νεαρός Ασιάτης ήταν πάρα πολύ δυνατός από τα πρώτα μέτρα και δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης στους υπόλοιπους φιναλίστ, τερματίζοντας σε 50.39, χρόνος που αποτελεί ρεκόρ Αγώνων, αλλά και ρεκόρ Ασίας. Ο Φελπς, που έκανε πολύ κακό πρώτο 50άρι και γύρισε έκτος, ανέβηκε στη συνέχεια, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να πιάσει τον Νοτιοαφρικανό Τσαντ Λε Κλος και τον Ούγγρο Λάζλο Τσεχ.

Οι τρεις τους τερμάτισαν ταυτόχρονα σε 51.14 και παίρνουν από ένα ασημένιο μετάλλιο, που στην περίπτωση του Αμερικανού είναι το 27ο προσωπικό του σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Και πιθανότατα το τελευταίο σε ατομικό αγώνισμα…

Να σημειωθεί ότι ο Σκούλινγκ δεν είναι νέα είσοδος στην ελίτ της παγκόσμιας κολύμβησης. Πρωταθλητής NCAA στις ΗΠΑ, όπου ζει και σπουδάζει, ήταν τρίτος πέρυσι στο ίδιο αγώνισμα στο Παγκόσμιο του Καζάν και ταξίδεψε στο Ρίο ως υποψήφιος για να χαρίσει στη Σιγκαπούρη το πρώτο της Ολυμπιακό μετάλλιο στην κολύμβηση. Ακόμη κι έτσι, ελάχιστοι περίμεναν ότι θα μπορούσε να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, ο ίδιος όμως έδειξε τις… άγριες διαθέσεις του από χθες, όταν πέτυχε την καλύτερη επίδοση των ημιτελικών με 50.83. Κανένας φιναλίστ δεν κατάφερε να «κατέβει» τα 51”.

Φαίνεται πάντως ότι είναι η… μοίρα των 100μ. πεταλούδα να αναδεικνύουν Ολυμπιονίκες από μικρές χώρες, καθώς στο ίδιο αγώνισμα είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στη Σεούλ ο Αντονι Νέστι από το Σουρινάμ και τώρα ήρθε ένας αθλητής από τη Σινγκαπούρη να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Να σημειωθεί ότι ο Λε Κλος ήταν δεύτερος και στο Λονδίνο, πίσω από τον Φελπς. Όσο για τον Τσεχ, αυτό ήταν το έκτο του μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες (και πρώτο στην ιστορία της Ουγγαρίας στα 100μ. πεταλούδα), όμως το χρυσό δεν ήρθε ούτε αυτή τη φορά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ