aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Αθλητικά Νέα ΠοδοσφαίρουΔιεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαΚατά του διετούς Μουντιάλ και ο Κόε: «Αναπόφευκτα θα συγκρουστεί με τους Ολυμπιακούς Αγώνες»!

Κατά του διετούς Μουντιάλ και ο Κόε: «Αναπόφευκτα θα συγκρουστεί με τους Ολυμπιακούς Αγώνες»!

Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι αντιδράσεις για τα ριζοσπαστικά σχέδια της FIFA -και του Αρσέν Βενγκέρ- για τη διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου κάθε δύο χρόνια, από το 2028 και μετά!

Λίγες ώρες αφότου ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, προειδοποίησε με μποϊκοτάζ από χώρες της Ευρώπης και της Νότιας Αμερικής, αν «περάσει», τελικά, το σχέδιο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, και ενώ το πλάνο παρουσιάστηκε με κάθε επισημότητα από τον Αρσέν Βενγκέρ στην Ντόχα, και ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Στίβου, Σεμπάστιαν Κόε, εξέφρασε την απόλυτη αντίθεσή του!

«Δεν βλέπω κανέναν λόγο να συμβεί. Μπορεί να υπάρχουν προσωπικά συμφέροντα, αλλά τα καλοκαιρινά αθλήματα είναι προστατευμένα από το περιβάλλον, γιατί είναι αρκετά δύσκολο να βρουν χώρο στα παραδοσιακά ή τα ψηφιακά Μέσα. Aν το Παγκόσμιο Κύπελλο γίνεται κάθε δύο χρόνια θα συγκρουστεί σίγουρα και με τους Ολυμπιακούς Αγώνες», είπε ο Κόε στον Guardian και πρόσθεσε: «Είμαι μεγάλος οπαδός του ποδοσφαίρου, αλλά φοβάμαι ότι θα βάλετε πολλούς παίκτες σε μεγάλο σωματικό άγχος. Όλοι οι σύλλογοι και τα πρωταθλήματα αντιτίθενται σε αυτό. Και το ένστικτό μου είναι ότι μπορείτε να συνεχίσετε να ”γεμίζετε” με πράγματα το ημερολόγιο αν το θέλετε πραγματικά, αλλά μερικές φορές απλά δεν χρειάζεται».

Η Premier League, θυμίζουμε, προσχώρησε σε 36 ακόμη ευρωπαϊκά πρωταθλήματα με την υπογραφή δήλωσης ότι είναι «αποφασιστικά και ομόφωνα αντίθετη» με τις προτάσεις της FIFA για ένα νέο διεθνές ημερολόγιο, το οποίο θα έχει ένα μεγάλο διεθνές τουρνουά κάθε καλοκαίρι, με το Παγκόσμιο Κύπελλο και το EURO σε εναλλακτικά χρόνια.

Ο Αρσέν Βενγκέρ, επικεφαλής της παγκόσμιας ανάπτυξης της FIFA, λέει από την άλλη ότι ένα διετές Παγκόσμιο Κύπελλο θα μπορούσε να ξεκινήσει το 2028, λίγες εβδομάδες πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες.

Όταν ο Κόε, που είναι και μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, ρωτήθηκε από τον Guardian εάν υπάρχουν φόβοι στα καλοκαιρινά αθλήματα ότι θα μπορούσαν να ”χαθούν” εξαιτίας του Μουντιάλ, απλώς απάντησε: «Ναι».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ