aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣΚακή εμφάνιση και δίκαιη ήττα από την Αυστραλία

Κακή εμφάνιση και δίκαιη ήττα από την Αυστραλία

Έχοντας εξασφαλίσει την πρόκρισή της στα προημιτελικά από την προηγούμενη αγωνιστική και τη νίκη απέναντι στη Βραζιλία, έπαιζε απλά για την πρωτιά κόντρα στην Αυστραλία, που θα την έφερνε αντιμέτωπη με το Μαυροβούνιο στα προημιτελικά.

Η Εθνική πόλο όμως, παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων σε όλο το παιχνίδι και δικαία γνώρισε την ήττα από την Αυστραλία με 12-7, που σημαίνει ότι οριστικά δεν είναι στην κορυφή του ομίλου της. Περιμένει μάλιστα τι θα γίνει στα άλλα δυο παιχνίδια, ώστε να δει σε ποια θέση θα τερματίσει και με ποια ομάδα θα διασταυρωθεί στην 8άδα του Ολυμπιακού τουρνουά.

Κακή στην άμυνα στο πρώτο ημίχρονο (δέχτηκε δέκα γκολ σε αυτό το διάστημα), νευρική και με λάθος επιλογή στην επίθεση, φυσιολογικά λοιπόν ηττήθηκε από τα “καγκουρό”, που ήταν πιο ομάδα στο νερό και δεν δυσκολεύτηκαν σε κανένα σημείο του αγώνα.

Στο πρώτο οκτάλεπτο, το επιθετικό κομμάτι δεν λειτούργησε άσχημα, η ομάδα πέτυχε τρία γκολ (δυο ο Φουντούλης και ένα ο Μουρίκης), όμως δέχτηκε πέντε και μοιραία βρέθηκε πίσω με δυο γκολ. Το δεύτερο κομμάτι του αγώνα αποδείχτηκε καταστροφικό και με επιμέρους 5-1 το ημίχρονο έκλεισε με 10-4. Μόνο με θαύμα θα μπορούσε πλέον να γυρίσει το παιχνίδι…

Στο δεύτερο ημίχρονο η άμυνα βελτιώθηκε και μάλιστα στην τρίτη περίοδο δεν δεχτήκαμε γκολ. Πετύχαμε όμως μόλις ένα με τον Φουντούλη και η διαφορά μειώθηκε απλά στα πέντε τέρματα. Όλα ήταν διαδικαστικά πλέον, τίποτα δεν μπορούσε να αλλάξει και το ματς ολοκληρώθηκε στο +5 για την Αυστραλία, αφού οι δυο ομάδες πέτυχαν από δυο γκολ στο τελευταίο οκτάλεπτο.

Η γαλανόλευκη ολοκλήρωσε με δυο νίκες, δυο ισοπαλίες και μια ήττα τη φάση των ομίλων. Εν αναμονή πλέον του επόμενου αντιπάλου, με την ελπίδα βέβαια αυτή η εμφάνιση να αποτελέσει απλά μια κακή παρένθεση και να… ξεχαστεί γρήγορα.

Τα οκτάλεπτα: 5-3, 5-1, 0-1, 2-2

Αυστραλία: Χόουντεν 3, Κότεριλ 3, Γιάνγκερ 2, Ρόουτς, Κέις, Σουίφτ, Κάμπελ

Ελλάδα: Φουντούλης 3, Βλαχόπουλος, Μουρίκης, Δερβίσης, Γούνας

Τα σενάρια για την Εθνική μας

Εδώ είναι και το μοναδικό σενάριο που μπορεί να φέρει τριπλή ισοβαθμία ανάμεσα σε εμάς, τους Ούγγρους και τους Σέρβους. Πως θα συμβεί αυτό; Μόνο εάν το Βραζιλία-Ουγγαρία λήξει χωρίς νικητή και κερδίσει η Σερβία την Ιαπωνία. Τότε οι Βραζιλιάνοι θα είναι πρώτοι με 7 βαθμού και η Ελλάδα, η Ουγγαρία και η Σερβία δεύτερες με έξι.

Η θέση μας σε αυτή την περίπτωση θα εξαρτηθεί από το συντελεστή τερμάτων και από το μέγεθος της νίκης της Σερβίας επί της Ιαπωνίας. Σε αυτή την περίπτωση εμείς θέλουμε νίκη των Σέρβων μέχρι τέσσερα γκολ, αφού διαφορετικά στη μίνι βαθμολογία που θα προκύψει θα τερματίσουμε τέταρτοι. Αυτή τη στιγμή οι Ούγγροι έχουν τον καλύτερο συντελεστή τερμάτων αφού είναι στο +10, άρα θα πάρουν άνετα τη δεύτερη θέση εκτός εάν οι Σέρβοι που είναι στο +1 συντρίψουν τους Ιάπωνες με δέκα γκολ διαφορά.

Εάν το ματς της Ουγγαρίας με τη Βραζιλία έχει νικητή τότε θα είμαστε στη χειρότερη περίπτωση τρίτοι. Εφόσον κερδίσει η Βραζιλία τότε θα έχουμε από κάτω μας σίγουρα την Ουγγαρία και μπορούμε να βγούμε δεύτεροι εάν κερδίσουν οι Σέρβοι με μέχρι τέσσερα γκολ, ενώ εάν επικρατήσουν οι “μαγυάροι” τότε θα έχουμε από κάτω μας σίγουρα τους Βραζιλιάνους.

Τα υπόλοιπα παιχνίδια του ομίλου μας:

Δευτέρα 15/8

01:30 Σερβία – Ιαπωνία

Δευτέρα 15/8

02:50 Βραζιλία – Ουγγαρία

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ