aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣΚαι στο τέλος νικάνε οι... Βραζιλιάνοι ! (vid)

Και στο τέλος νικάνε οι… Βραζιλιάνοι ! (vid)

Η «οικοδέσποινα» Βραζιλία είναι η μεγάλη νικήτρια του Ολυμπιακού Τουρνουά Ποδοσφαίρου στο Ρίο, επικρατώντας στα πέναλτι των Γερμανών με 5-4-(1-1 κ.α)!

Ήταν το rematch του αλησμόνητου ημιτελικού του Μουντιάλ 2014. Τότε οι Βραζιλιάνοι είχαν υποστεί ένα τεράστιο «κάζο», απ’ τα μεγαλύτερα της ιστορίας τους, χάνοντας με 1-7.

Η σελεσάο μπήκε νωρίς μπροστά στο σκορ, μόλις στο 17′, χάρη στην υπέροχη εκτέλεση φάουλ του Νεϊμάρ. Οι Γερμανοί ήταν εξαιρετικά άτυχοι στο πρώτο μέρος, μετρώντας τρία δοκάρια, όμως έμελλε να χαμογελάσουν αργότερα στο ματς.

Ο Μέγιερ κατάφερε να μειώσει με όμορφη προσπάθεια στο 59′. Συνολικά οι Βραζιλιάνοι πίεσαν περισσότερο, δίχως όμως να μετουσιώσουν την υπεροχή τους σε γκολ. Έτσι, αναπόφευκτα το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση και στη συνέχεια, άνευ αλλαγής, στα πέναλτι.

Εκεί οι δυο ομάδες αναδείχθηκαν εξαιρετικά εύστοχοι στις πρώτες 4 εκτελέσεις, φέρνοντας το παιχνίδι στην απόλυτη ισορροπία. Στο πέμπτο όμως ήρθε η σειρά των Γερμανών να αστοχήσουν και των Βραζιλιάνων να «εκτιναχθούν» στα ουράνια. Ο Πέτερσεν δεν κατάφερε να σκοράρει, ο Νεϊμάρ πήρε «εκδίκηση» για όλη τη χώρα, ευστόχησε στο τελευταίο χτύπημα και χάρισε στη σελεσάο το χρυσό μετάλλιο, «ξεπλένοντας» εν μέρει τη ντροπιαστική ήττα του 2014!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ