aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣΗ Σιμόν Μπάιλς έμαθε ότι πέθανε η θεία της λίγο προτού αγωνιστεί και κατακτήσει το...

Η Σιμόν Μπάιλς έμαθε ότι πέθανε η θεία της λίγο προτού αγωνιστεί και κατακτήσει το χρυσό

Η Σιμόν Μπάιλς είναι ένα ταλαιπωρημένο ψυχολογικά πλάσμα που έχει θέσει πλέον σε προτεραιότητα τον εαυτό της. Σε μια προσπάθεια να μην αυτομαστιγώνεται άλλο, υποβάλλοντας το «εγώ» της σε μια αχρείαστη και ανούσια δοκιμασία, έχει αποφασίσει να λειτουργεί έξω απ’ όσα τις επιβάλλονται από τη σύγχρονη βιομηχανία του αθλητικού θεάματος, προτιμώντας να φεύγει όταν διαισθάνεται πως η εσωτερική ισορροπία της κλονίζεται.

Γι’ αυτό και δεν ήταν απαραίτητο να βγει και να δικαιολογήσει την απόσυρσή της από τον τελικό του σύνθετου ομαδικού και τη μη συμμετοχή της στο σύνθετο ατομικό, στις ασκήσεις εδάφους, στο άλμα και στους ασύμμετρους ζυγούς. Αντιθέτως η Αμερικανίδα γυμνάστρια επέλεξε ν’ ανέβει στη δοκό, να εκτελέσει το πρόγραμμά της και, βαθμολογούμενη με 14.000 πόντους, να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο, πίσω από τις Κινέζες Γκουάν και Τανγκ. Ένα μετάλλιο που ήταν «πολύ πιο γλυκό» απ’ όσα, πέντε στο σύνολο, η θαυματουργή 24χρονη είχε κερδίσει στο Ρίο πριν από 5 χρόνια. Ήταν το έβδομο συνολικά της παρουσίας της σε Ολυμπιακούς Αγώνες, επαναλαμβάνοντας την επίδοση της Σάνον Μίλερ.

Θα είχε ένα νέο άλλοθι για να μείνει εκτός, ν’ απέχει πάλι. Δύο ημέρες πριν από τον τελικό του αγωνίσματος η Μπάιλς ενημερώθηκε ότι η θεία της έφυγε ξαφνικά από τη ζωή. Άλλο ένα πλήγμα που δεν θα ήταν παράξενο να την οδηγήσει σε ψυχολογική κατάρρευση. Προφανέστατα, έχει αρχίσει να μαθαίνει πια πώς να διαχειρίζεται τον εαυτό της. Να καταλαβαίνει πότε είναι καλά και πότε όχι. Πότε έχει ανάγκη να απομονωθεί.

Μίλησε γι’ αυτό με την προπονήτριά της, την Σεσίλ Κανκετό-Λαντί, που έχει στηρίξει κάθε απόφασή της μέχρι εδώ, εξηγώντας της για άλλη μια φορά πως ό,τι κι αν χρειαστεί να το πει. Ήταν αυτή που εκ των υστέρων αποκάλυψε στους δημοσιογράφους τι είχε μεσολαβήσει. Μετέφερε στα λεγόμενά της ότι η Μπάιλς τής ζήτησε απλώς λίγο χρόνο. Τίποτα περισσότερο.

«Δεν μπορώ να κάνω κάτι από εδώ πέρα. Οπότε όταν ολοκληρωθεί η εβδομάδα μου και γυρίσω σπίτι, θα το αντιμετωπίσουμε μαζί», ήταν κάποια από τα λόγια που είπε στους γονείς της τηλεφωνικώς, σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα. Η Μπάιλς είχε κερδίσει άλλη μία μάχη με τους δαίμονές της. Γιατί ήξερε τι ήθελε να κάνει σ’ αυτή τη συνθήκη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ