aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣΗ Ρωσία κινδυνεύει να αποκλειστεί από τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Η Ρωσία κινδυνεύει να αποκλειστεί από τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Oρατός είναι ο κίνδυνος να αποκλειστεί η Ρωσία από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο αλλά και άλλες μεγάλες διοργανώσεις όλων των σπορ όπως το παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου. Η Παγκόσμια Οργάνωση Αντι-ντόπινγκ (WADA) έδωσε στη Ρωσία τρεις εβδομάδες διορία για να εξηγήσει την εξαφάνιση δεδομένων σε εργαστήριο της Μόσχας που εμπλέκεται σε υποθέσεις ντόπινγκ.

Εχουν διαγραφεί αρχεία
Σύμφωνα με την WADA έχουν διαγραφεί πολλές θετικές δοκιμές φαρμάκων από μια βάση δεδομένων που αποσπάστηκε από το εργαστήριο τον Ιανουάριο του 2019. Το ζήτημα ανοίγει σε μία στιγμή που η Ρωσία έδειχνε να έχει κερδίσει τη μάχη για την επιστροφή της στους διεθνείς αγώνες στίβου αλλά και πάλι βρίσκεται στο «μηδέν».

Αξιωματούχοι που γνωρίζουν τα ζητήματα ντόπινγκ με την Ρωσία ανέφεραν για πρώτη φορά πως είναι πιθανό το σενάριο η Ρωσία να μείνει εκτός των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο ειδικά τώρα που η IAAF στην συνεδρίαση του Δ.Σ. που έγινε στη Ντόχα αποφάσισε να συνεχίσει επ΄αόριστον τον αποκλεισμό της από τους αγώνες του στίβου.

«Τώρα έχουμε και πάλι τον κίνδυνο»
Ο πρόεδρος της ολυμπιακής επιτροπής της Ρωσίας Στάνισλαβ Ποζνιάκοφ παραδέχτηκε πως η κατάσταση είναι «πολύ σοβαρή» και θα μπορούσε να θέσει εκ νέου σε κίνδυνο την Ολυμπιακή συμμετοχή της Ρωσίας. «Έχουμε κάνει τεράστιες διπλωματικές προσπάθειες για να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη της διεθνούς αθλητικής κοινότητας ώστε οι Ρώσοι αθλητές να έχουν το δικαίωμα να λάβουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες χωρίς περιορισμούς, αλλά τώρα έχουμε και πάλι τον κίνδυνο να αντιμετωπίσουμε κυρώσεις», είπε ο Ποζνιάκοφ.

Κοροϊδεύει την WADA
Ο Ρώσος υπουργός Αθλητισμού, Πάβελ Κολόμποκ, δήλωσε ότι το υπουργείο του θα συνεργαστεί με την WADA ώστε να γίνουν προσπάθειες να ανακτηθούν τα χαμένα αρχεία και θα υπάρξουν συνεργασίες με τους κορυφαίους εμπειρογνώμονες στον τομέα της ψηφιακής τεχνολογίας.
Ο επικεφαλής της αμερικανικής υπηρεσίας αντιντόπινγκ, Τράβις Τίγαρτ, που έχει τονίσει πολλές φορές πως η Ρωσία κοροϊδεύει την WADA δήλωσε πως δεν ήταν έκπληκτος από τα τελευταία νέα.

Καταγγελίες για την Κένυα
Στο μεταξύ στο θέμα με τη Ρωσία έρχεται να προστεθεί και η νέα αποκάλυψη που ετοιμάζεται να κάνει το γερμανικό δίκτυο ZDF το οποίο υποστήριξε πως έχει υλικό από έναν αθλητή και μία αθλήτρια από την Κένυα που ανταγωνίζονται στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που κάνουν χρήση του αιμοποιητικού φαρμάκου EPO. Η ZDF αναφέρει επίσης πως απαγορευμένες ουσίες υπάρχουν καλά κρυμμένες σε όλη την Κένυα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ