aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣΗ ΚΟΕΑΣ βραβεύει τους μαθητές αθλητές

Η ΚΟΕΑΣ βραβεύει τους μαθητές αθλητές

Ένα από τα πιο σημαντικά κίνητρα για τους μαθητές, για να ασχοληθούν με το άθλημα του στίβου στη διάρκεια της παιδικής τους ηλικίας, είναι αναμφίβολα και η επιβράβευσή τους από την Κυπριακή Ομοσπονδία Ερασιτεχνικού Αθλητισμού Στίβου. Το να συνδυάζει ένα παιδί τη μάθηση με τον αθλητισμό, αποτελεί ιδανική συνθήκη για να μπει στην κοινωνία με πειθαρχία, μαχητικότητα και εκμάθηση της διαβίωσης σε ομάδα και αντιμετώπιση των οποιωνδήποτε δυσκολιών, τα οποία μπορούν να το κάνουν πολύ πιο δυνατό και σωματικά και ψυχικά.

Το βράδυ της Τρίτης, 14 Δεκεμβρίου 2021 (18:30), στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, η ΚΟΕΑΣ θα παραδώσει τα χρηματικά έπαθλα σε όλους τους μαθητές που διακρίθηκαν στο άθλημα του στίβου στο 2021. Αρχικά, θα απευθύνουν τους χαιρετισμούς τους ο πρόεδρος της ΚΟΕΑΣ Περικλής Μάρκαρης, ο υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομος Προδρόμου, τον χαιρετισμό του οποίου θα μεταφέρει στο κοινό εκ μέρους του, ο επιθεωρητής φυσικής αγωγής Νεόφυτος Παπαϊωάννου, ο πρόεδρος του ΚΟΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης και ο πρόεδρος της ΚΟΕ Γιώργος Χρυσοστόμου.

Εν συνεχεία θα αρχίσει η παράδοση των επιταγών στους συμμετέχοντες στη συνάντηση Κύπρου – Ελλάδας κάτω των 18 ετών, στους πρώτους νικητές στα Παγκύπρια Πρωταθλήματα Παίδων – Κορασίδων (Κ18), στους πρώτους νικητές στα Παγκύπρια Πρωταθλήματα Εφήβων – Νεανίδων (Κ20), στα παιδιά που πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους στις Εθνικές Ομάδες Ανδρών – Γυναικών, στους πρώτους νικητές στη συνάντηση παίδων – κορασίδων μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου, στα παιδιά που πέτυχαν παγκύπριο ρεκόρ και σε αυτά που εξασφάλισαν το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάτω των 20 ετών. Το 2021 έγινε κατορθωτή η διεξαγωγή όλων των Παγκύπριων Πρωταθλημάτων σε επίπεδο ανδρών και γυναικών, και με την ολοκλήρωση του Μαραθωνίου Λάρνακας αναδείχθηκαν οι πολυνίκεις σύλλογοι, οι οποίοι θα βραβευτούν στην εκδήλωση. Πολυνίκης σύλλογος ανδρών αναδείχθηκε ο Γυμναστικός Σύλλογος Παγκύπρια Λευκωσίας και πολυνίκης σύλλογος γυναικών ο Γυμναστικός Σύλλογος Ολύμπια Λεμεσού.

Ακολούθως θα τιμηθούν με ειδικές πλακέτες σπουδαίες προσωπικότητες του κυπριακού στίβου, οι οποίοι έλαμψαν στην πορεία του χρόνου και έκαναν την αρχή από τα μαθητικά τους χρόνια. Εξαιτίας της μη διεξαγωγής της περσινής εκδήλωσης, φέτος η ΚΟΕΑΣ θα τιμήσει τους αθλητές εκείνους οι οποίοι διακρίθηκαν ενώ ήταν μαθητές, το 1970 και το 1971. Ανάμεσά τους οι Βασίλης Χειμωνής, Λάπρος Μερκή, Γιώργος Αποστολίδης, Μαρίνος Μωυσέως, Χρυσούλα Ασσιώτου, Λένια Παπακώστα, Ελένη Νικοδήμου, Ελένη Καϊάφα, Τιμόθεος Χριστοδούλου, Ιωάννης Σοφοκλέους, Γιάγκος Ταλιάνος.

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ερασιτεχνικού Αθλητισμού Στίβου, θα απονείμει ειδικό δίπλωμα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου, στον προπονητή Αντώνη Γιαννουλάκη, για τις διακρίσεις αθλητών του σε διεθνές επίπεδο. Το ίδιο δίπλωμα έχει απονεμηθεί και στον Δημήτρη Ευθυμίου, ο οποίος δεν θα μπορέσει να παρευρεθεί στην εκδήλωση. Ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού, θέλοντας να τιμήσει τη μνήμη ενός δικού του ανθρώπου, ο οποίος διακρίθηκε στα 400μ., του Νική Γεωργίου, απονέμει κάθε χρόνο χρηματικό έπαθλο στον κορυφαίο μαθητή – αθλητή στα 400μ. Φέτος, το βραβείο αυτό κερδίζει ο Χρίστος Ασσιώτης. Η βραδιά των βραβεύσεων θα συνεχιστεί με τα παιδιά που εξασφάλισαν τη συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κάτω των 20 ετών και σε αυτά που κατέκτησαν πρώτες νίκες στα Παγκύπρια Πρωταθλήματα Ανδρών / Γυναικών.

Η κορύφωση της ετήσιας Τελετής Βραβεύσεων Μαθητικού Σχεδιασμού της ΚΟΕΑΣ, θα ολοκληρωθεί με την ανάδειξη των κορυφαίων μαθητών – αθλητών στο 2021. Τον τίτλο της κορυφαίας μαθήτριας – αθλήτριας διεκδικούν η Στυλιάνα Ιωαννίδου και η Βαλεντίνα Σάββα και του κορυφαίου μαθητή – αθλητή ο Γρηγόρης Νικολάου και ο Κωνσταντίνος Αλεξιάδης. Και τα τέσσερα παιδιά, με τις επιτυχίες που πέτυχαν στο 2021, έχουν καταφέρει να μπουν στον Σχεδιασμό Κινήτρων της ΚΟΕΑΣ.

* Να σημειώσουμε ότι στην εκδήλωση προσκλήθηκαν και θα παραβρεθούν οι Πολιτειακές και Αθλητικές Αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας.

* Σημειώνουμε, επίσης, ότι θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα για τον covid-19, σύμφωνα με τα διατάγματα του Υπουργείου Υγείας, με έλεγχο safe pass στην είσοδο του Δημοτικού Θεάτρου Στροβόλου. Όλοι οι παρευρισκόμενοι θα πρέπει να φοράνε μάσκα εντός του Θεάτρου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ