aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣΗ ΔΟΑ τίμησε την ΕΟΑΚ στην Πνύκα με το βραβείο «Αθήνα»

Η ΔΟΑ τίμησε την ΕΟΑΚ στην Πνύκα με το βραβείο «Αθήνα»

Η «Young Ambassador» Γεωργία Χριστοφόρου εκπροσωπεί την Κύπρο στην Αρχαία Ολυμπία, στην 62η Σύνοδο για νέους Ολυμπιακούς Πρεσβευτές

Η 62η Διεθνής Σύνοδος για Νέους Ολυμπιακούς Πρεσβευτές διοργανώνεται από την Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία στην Αρχαία Ολυμπία από τις 12 μέχρι τις 23 Ιουνίου με τη συμμετοχή 125 αντιπροσώπων από 80 χώρες. Την κήρυξη των εργασιών της Συνόδου πραγματοποίησε η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο πλαίσιο ειδικής τελετής που πραγματοποιήθηκε στον Λόφο της Πνύκας, απέναντι από την Ακρόπολη, το αιώνιο και πανανθρώπινο σύμβολο, της Δημοκρατίας και του Πολιτισμού.

Η Τελετή Έναρξης περιλάμβανε μια εξαιρετικά σημαντική στιγμή για την ΕΟΑΚ, αφού η ΔΟΑ της απέδωσε την εξαιρετικά τιμητική διάκριση, απονέμοντας της, το βραβείου «Αθηνά». Πρόκειται για βραβείο το οποίο απονέμεται κάθε φορά σε μία Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία για τη δράση και το συνολικό της έργο στη διάδοση των Ολυμπιακών Αξιών, και για την προσφορά στα Γράμματα, στην Παιδεία, στο Ολυμπιακό Κίνημα ή/και στο έργο της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας.

Όπως αναφέρει σε επιστολή τους προς τον Πρόεδρο ΚΟΕ Γεώργιο Χρυσοστόμου, ο Πρόεδρος της ΔΟΑ Ισίδωρος Κούβελος « … η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία της Κύπρου, 35 χρόνια αρωγός στην προσπάθεια της ΔΟΑ να προωθήσει την Ολυμπιακή Παιδεία, να ενισχύσει την προβολή των Ολυμπιακών Αξιών αλλά και να τις μεταλαμπαδεύσει στη νέα γενιά, έχει πραγματοποιήσει σπουδαίο έργο στη διάδοση των αρχών και των ιδεωδών του Ολυμπισμού, υπηρετώντας με ήθος και σεβασμό το Ολυμπιακό Κίνημα πάρα τις σύγχρονες προκλήσεις».

Παραλαμβάνοντας το βραβείο, ο Πρόεδρος της ΚΟΕ και Πρόεδρος της ΕΟΑΚ Γεώργιος Χρυσοστόμου, ευχαρίστησε τη Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία για την επιλογή της και σημείωσε ότι το βραβείο αντανακλά σε όλους όσους συνέβαλαν στα 35 χρόνια ζωής της ΕΟΑΚ, ώστε αυτή να αποτελεί σημείο αναφοράς στις προσπάθειες προώθησης των Ολυμπιακών Αξιών στην Κύπρο.

Στην εκδήλωση προσκλήθηκαν και παρευρέθηκαν η Κοσμήτορας της ΕΟΑΚ Δρ Κλέα Παπαέλληνα και η “Young Ambassador” Γεωργία Χριστοφόρου.

Η Σύνοδος έχει θέμα «Το Ολυμπιακό Κίνημα και ο Ολυμπισμός στην ψηφιακή εποχή» με ειδικό θέμα: «Η προώθηση της σωματικής δραστηριότητας μέσω στρατηγικών ψηφιακής εμπλοκής και εικονικών αθλημάτων». Την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία Κύπρου (ΕΟΑΚ) εκπροσωπεί στη Σύνοδο η “Young Ambassador” Γεωργία Χριστοφόρου.

Στην Τελετή Έναρξης παρέστησαν η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Μαρία Γεωργίου, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο πρόεδρος της ΕΟΕ και μέλος της ΔΟΕ Σπύρος Καπράλος, οι δύο Αντιπρόεδροι της ΕΟΕ Στέλιος Αγγελούδης και Στέφανος Χανδακάς, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς και πλήθος άλλων προσωπικοτήτων της ελληνικής αθλητικής, πολιτικής και κοινωνικής ζωής.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας Ισίδωρος Κούβελος επισήμανε μεταξύ άλλων : «Από φέτος η Διεθνής Ολυμπιακή Ακαδημία, θα φιλοξενεί τις εκδηλώσεις της στις νέες, ανακαινισμένες εγκαταστάσεις της, προσφέροντας μια ιδανική διαμονή στο παραδοσιακό μαγικό περιβάλλον της Αρχαίας Ολυμπίας. Με σύγχρονα λειτουργικά δωμάτια, ανακαινισμένους χώρους εστίασης και αίθουσες διδασκαλίας, νέες αθλητικές εγκαταστάσεις, αλλά και βασικές παρεμβάσεις σε υποδομές των εγκαταστάσεων, η Διεθνής Ολυμπιακή Ακαδημία είναι πλέον έτοιμη να διοργανώσει τις διεθνείς δράσεις της και να υποδεχτεί φίλους από όλο τον κόσμο».

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και μέλος της ΔΟΕ Σπύρος Καπράλος, μετέφερε το μήνυμα του Προέδρου της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ το οποίο επικεντρώθηκε στην ανάγκη προσαρμογής του Ολυμπιακού Κινήματος στην ψηφιακή εποχή : «Ο Πιερ Ντε Κουμπερτέν, ο ιδρυτής της ΔΟΕ, είχε πει: «Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι ένα προσκύνημα στο παρελθόν και μια πράξη πίστης στο μέλλον». Είναι ακριβώς αυτή η πίστη στο μέλλον που εξηγεί γιατί οι Ολυμπιακοί Αγώνες βρίσκονταν πάντα στην πρώτη γραμμή της εφαρμογής της τελευταίας τεχνολογίας. Η δύναμη των Ολυμπιακών Αγώνων είναι η οικουμενικότητα και η παγκόσμια απήχησή τους. Είναι συνεπώς η καταλληλότερη εκδήλωση για να παρουσιαστεί η τελευταία λέξη της τεχνολογίας σε παγκόσμια κλίμακα. Για εμάς στο Ολυμπιακό Κίνημα, η ψηφιακή εποχή δεν είναι μια πρόκληση που πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Η ψηφιοποίηση είναι μια τεράστια ευκαιρία να προσεγγίσουμε ακόμη περισσότερους ανθρώπους μεταφέροντάς τους τις διαχρονικές Ολυμπιακές αξίες και τη μαγεία των Ολυμπιακών Αγώνων.»

Τα μουσικά μέρη της εκδήλωσης ερμήνευσε η Χορωδία της ΕΡΤ, υπό τη διεύθυνση του κυρίου Μιχάλη Παπαπέτρου και την συνοδεία του πιανίστα, Θάνου Μαργέτη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ