aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣΗ ανάγκη διάδοσης της Ολυμπιακής εκπαίδευσης μεταξύ των νέων

Η ανάγκη διάδοσης της Ολυμπιακής εκπαίδευσης μεταξύ των νέων

Ο Κρόνος είναι ένας από τους Θεούς της Μυθολογίας της Αρχαίας Ελλάδας. Ήταν ο πατέρας 6 (έξη) παιδιών. Μόλις η γυναίκα του η Ήρα γεννούσε τα παιδιά του, καθόταν δίπλα της και τα έτρωγε. Έτσι έφαγε τα πέντε πρώτα γιατί ήταν πεπεισμένος ότι θα έχανε το θρόνο του από ένα από αυτά και αποφάσισε να τα καταβροχθίσει. Ο Δίας το τέταρτο παιδί του γλύτωσε από αυτή τη μοίρα, διότι η Ήρα έκρυψε από τον Κρόνο που κατάπιε μια πέτρα που είχε διπλώσει σε ρούχα μωρού η Ήρα…

Ο Κρόνος αποτελεί τον τελευταίο καταναλωτή παιδιών. Σε δεκαπέντε περίπου χρόνια περισσότερος από το μισό πληθυσμό δεν θα έχει συμπληρώσει τα δεκαπέντε του χρόνια. Οι στατιστικές που μετρούν την κατανάλωση και τη σπατάλη της νεότητας κάνουν το μύθο του Κρόνου να μοιάζει με κάτι περισσότερο από άσχετη ιστορία.

Σήμερα, 68.000 παιδιά σε ολόκληρο τον κόσμο να πεθαίνουν από πείνα κάθε 24 ώρες. Κατά την ίδια περίοδο τα διάφορα Κράτη δαπανούν 1.2 δισεκατομμύρια δολάρια ανά λεπτό για όπλα και εξοπλισμούς.

Σύμφωνα με μια μελέτη στην Αμερική ένα στα δέκα παιδιά προσπαθούν να αυτοκτονήσουν. Στις περιοχές που ζουν Ινδιάνοι ένας στους δέκα εφήβους τελικά κατορθώνει να αυτοκτονήσει. 2.8 εκατομμύρια παιδιά ζουν σε σπίτια αλκοολικών στην Αμερική.

Η παιδική πορνογραφική βιομηχανία αυξήθηκε κατά 600% τον τελευταίο χρόνο. Δύσκολα μπορεί να αποκτήσει κανένας αξιόπιστα δεδομένα για τη συχνότητα σεξουαλικής και σωματικής κακομεταχείρισης των παιδιών, αλλά μπορεί να υποστηριχθεί με βεβαιότητα ότι το πρόβλημα προσλαμβάνει ταχύτητα διαστάσεις εθνικού και διεθνούς σκανδάλου. Ένα στα τέσσερα παιδιά μικρότερα από έξη ετών ζουν σε κατάσταση ένδειας στην Αμερική.

Στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορτ, περατώθηκε μια τριετής μελέτη μεταξύ των νέων παιδιών στην περιοχή του κόλπου του Σαν Φραγκίσκο για να καθοριστεί η άποψη τους δεδομένου ότι ζουν σε μια πυρηνική εποχή. Τέσσερα στα πέντε παιδιά, σύμφωνα με τη μελέτη πιστεύουν ότι θα υπάρξει πυρηνικός πόλεμος κατά τη διάρκεια της ζωής τους.

Θα ζούσαμε σε ένα διαφορετικό Κόσμο εάν τα Κράτη μετρούσαν τις βασικές τους δυνάμεις όχι σε σχέση με το εθνικά τους αμυντικά συστήματα ή το εθνικό οικονομικό ακαθόριστο προϊόν τους, αλλά μάλλον σε σχέση με τις συνθήκες που επικρατούν για τα παιδιά. Η ανάπτυξη και διάδοση της Ολυμπιακής Εκπαίδευσης μεταξύ των νέων μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.

Μπορεί επίσης να συνεισφέρει ώστε ο Ολυμπισμός να γίνει ο σαφής δημόσιος σκοπός της Ολυμπιακής Κίνησης και όχι ο «ΚΥΡΙΟΣ ΣΚΟΠΟΣ».

ΝΤΙΝΟΣ  ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ, ΤΕΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΟΕ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ