aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣΓιώργος Χρυσοστόμου : «Σεβόμαστε και αξιοποιούμε την κρατική χορηγία προς όφελος του αθλητισμού, των αθλητών...

Γιώργος Χρυσοστόμου : «Σεβόμαστε και αξιοποιούμε την κρατική χορηγία προς όφελος του αθλητισμού, των αθλητών και της κοινωνίας»

Με τη διαβεβαίωση ότι η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή θα συνεχίσει να βαδίζει σε ευθεία πορεία προτάσσοντας ΜΟΝΟ την καθαρή έγνοια της για όλους τους αθλητές, τον αθλητισμό και την κοινωνία της Κύπρου, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021, στο Ολυμπιακό Μέγαρο η 41η Ετήσια Γενική Συνέλευση της ΚΟΕ.

Στη Γενική Συνέλευση, στην οποία παρευρέθηκαν τα μέλη του Εκτελεστικού Συμβουλίου, ένας εκπρόσωπος κάθε Ομοσπονδίας και Σώματος – Μέλους της ΚΟΕ, καθώς και τα Επίτιμα μέλη της, έγινε η επικύρωση των πρακτικών της προηγούμενης Συνέλευσης και κατατέθηκαν, από τον Πρόεδρο της ΚΟΕ Γεώργιο Χρυσοστόμου η Ετήσια Έκθεση Πεπραγμένων για το 2021 και από τον Ταμία της ΚΟΕ, Αλέξανδρο Χριστοφόρου, η Έκθεση για τις οικονομικές καταστάσεις του 2020, όπως επίσης και η Έκθεση του Ελεγκτή για την αντίστοιχη περίοδο. Εγκρίθηκε επίσης ο προϋπολογισμός για το 2022 ενώ η Γενική Συνέλευση διόρισε και τους Ελεγκτές για το 2022.

Παρουσιάζοντας την Έκθεση Πεπραγμένων για το 2021, με αναλυτική καταγραφή των δράσεων και δραστηριοτήτων, ο Πρόεδρος της ΚΟΕ εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη συλλογικότητα, την ειλικρίνεια αλλά και την απόλυτη διαφάνεια που διέκριναν την πορεία της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής στους τελευταίους 14 μήνες (από την ημέρα δηλαδή ανάληψης των καθηκόντων του νέου Εκτελεστικού Συμβουλίου).  «Η πορεία μας βέβαια-είπε ο κύριος Χρυσοστόμου- δεν ήταν εύκολη για δύο γνωστούς λόγους τους οποίους απλά υπενθυμίζω επιγραμματικά. Ο πρώτος λόγος αφορούσε στις συνέπειες της πανδημίας Covid-19 που εξακολούθησαν και το 2021 να επηρεάζουν όλους μας, διαμορφώνοντας ανάλογα και τη δράση της ΚΟΕ. Ο δεύτερος λόγος προέκυψε από τις συνθήκες μέσα στις οποίες αναλάβαμε με την δεινή οικονομική κατάσταση όπως αυτή αποτυπωνόταν τόσο στις εκθέσεις της Deloitte, όσο και στην Έκθεση Πεπραγμένων του 2020 που κατατέθηκε στη Γενική Εκλογική Συνέλευση της 19ης Οκτωβρίου 2020, καθώς και το σοβαρό πρόβλημα της νομικής υπόστασης της ΚΟΕ. Χωρίς να αναλώσουμε ούτε μια στιγμή στα πώς και τα γιατί, προβήκαμε στις δέουσες ενέργειες και σε απόλυτη συνεργασία με το κράτος, αντιμετωπίσαμε τα αδιέξοδα και καταφέραμε την αποδέσμευση της κρατικής χορηγίας και βέβαια την θωράκιση του νομικού καθεστώτος που διέπει την απρόσκοπτη λειτουργία της ΚΟΕ. Χορηγία που σεβόμαστε και αξιοποιούμε προς όφελος των αθλητών, του αθλητισμού και της κοινωνίας».

Στην αναφορά του για τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο ο κύριος Χρυσοστόμου πρόταξε την αξιοπρεπή και καθόλα άψογη παρουσία των αθλητών μας και του συνόλου της Κυπριακής αποστολής, τονίζοντας ότι «θέσαμε ως κύρια προτεραιότητα μας την ασφάλεια και την υγεία των αθλητών μας, ενώ παράλληλα καλύψαμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και τον αγωνιστικό τους στόχο». Πρόσθεσε ότι ο αγώνας «για το ωραίο και το αληθινό» έδωσε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα τόσο αγωνιστικά όσο και στο θέμα προβολής της Κύπρου και της ιστορικής σχέσης της με τους Ολυμπιακούς Αγώνες, λέγοντας ότι ήταν «ένας όμορφος αγώνα τον οποίο είχαν την ευκαιρία να κοινωνήσουν όλοι οι Κύπριοι και πολλοί ξένοι, μέσα από το πρωτοποριακό πρόγραμμα προβολής που στήριξε η ΟΠΑΠ Κύπρου»

Ο Πρόεδρος της ΚΟΕ ευχαρίστησε την Κυβέρνηση για την στήριξη μέσω του ΥΠΠΑΝ και ιδιαίτερα τον Υπουργό κ. Πρόδρομο Προδρόμου και τους συνεργάτες του, τον ΚΟΑ και τον Πρόεδρο του Ανδρέα Μιχαηλίδη για την συνεργασία σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος, και τους αθλητές, τους προπονητές τους, τις Ομοσπονδίες και το διοικητικό τους προσωπικό για τη δημιουργική συνεργασία αλλά και για το ξεχωριστό και σημαντικό έργο που επιτελούν.

Ευχαρίστησε την ΟΠΑΠ Κύπρου για τη στήριξη που παρέχει μέσα από την αναβαθμισμένη συνεργασία των δύο μερών, καθώς και όλους τους χορηγούς της ΚΟΕ. Τη CYTA, η οποία εκτός των άλλων ήταν και ο παροχέας τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού στη Διοικητική ομάδα της ΚΟΕ που συνόδευσε τους αθλητές μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες, την ΤΟΥΟΤΑ, την εταιρεία ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΡΙΣΤΗΣ, τις ΥΠΕΡΑΓΟΡΕΣ ΜΕΤΡΟ, την RCB Bank, και τη Carbo One, για την άψογη συνεργασία και τη βοήθεια προς την ΚΟΕ και τη συμβολή τους στην ανάπτυξη του αθλητισμού.

Καταλήγοντας ο κύριος Χρυσοστόμου είπε ότι « Όλοι θα πρέπει να αισθανόμαστε υπερήφανοι για το έργο που έχει παραχθεί σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Είναι ένα έργο που βασίστηκε στην συλλογική δουλειά και συνεργασία μεταξύ της ΚΟΕ, της Πολιτείας, των Χορηγών και των Ομοσπονδιών, με πρωτεργάτες πάντοτε τους αθλητές μας, και τη σημαντική στήριξη των στελεχών και των λειτουργών της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής».

Προσπάθεια για τη δημιουργία αποθεματικού

Ιδιαίτερα αισιόδοξη ήταν η έκθεση του Ταμία Αλέξανδρου Χριστοφόρου, ο οποίος σημείωσε ότι η ΚΟΕ βρίσκεται πλέον στο σωστό δρόμο σε ότι αφορά την δυνατότητα της να ανταποκρίνεται στις οικονομικές της υποχρεώσεις. Σημείωσε ότι τηρήθηκε ο προϋπολογισμός για τη χρονιά που ολοκληρώνεται αφήνοντας και ένα σημαντικό πλεόνασμα στο ταμείο, ενώ επιβεβαίωσε τον στόχο των επόμενων χρόνων, όπως τον έθεσε στην Έκθεση Πεπραγμένων ο Πρόεδρος της ΚΟΕ, για τη δημιουργία τέτοιου αποθεματικού ώστε να επιτρέπει τον έγκαιρο προγραμματισμό των δραστηριοτήτων της ΚΟΕ. Την αναστροφή της εικόνας προς το θετικότερο των οικονομικών καταστάσεων της ΚΟΕ, επιβεβαίωσαν και οι Εκθέσεις των Ελεγκτών της ΚΟΕ.

Στο πλαίσιο των αποφάσεων που έλαβε η Γενική Συνέλευση της ΚΟΕ, ομόφωνη ήταν η έγκριση της πρότασης του Εκτελεστικού Συμβουλίου για την ανακήρυξη του κ. Τάκη Κληρίδη σε Επίτιμο Μέλος. Επιπρόσθετα η Καταστατική Γενική Συνέλευση ενέκρινε με πλειοψηφία 22 ψήφων υπέρ, πέντε κατά και μίας αποχής, την τροποποίηση άρθρων του Καταστατικού που αφορούν στη Λειτουργία της Επιτροπής Αθλητών.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ