aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣΦελπς: «Όλα άρχισαν από ένα μικρό όνειρο που είχα ως παιδί»

Φελπς: «Όλα άρχισαν από ένα μικρό όνειρο που είχα ως παιδί»

Ο Μάικλ Φελπς αποχαιρέτησε τις πισίνες με τον ιδανικό τρόπο και με τον τρόπο που ξέρει πολύ καλά. Οι ΗΠΑ πήραν την πρώτη θέση στα 4Χ100 μ. μικτό της κολύμβησης και ο 31χρονος αθλητής κατέκτησε το 23ο του χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες και το 28ο συνολικά.

Οι Αμερικάνοι έκαναν 3:27.95 (Ολυμπιακό ρεκόρ) και συνέχισαν το σερί με 14 συνεχόμενους τίτλους στη διοργάνωση. Δεύτεροι βγήκαν οι Βρετανοί με 3:29.24 και τρίτοι οι Αυστραλοί με 3:29.93.

Ο Φελπς μάζεψε έξι μετάλλια στο Ρίο, τα πέντε χρυσά και το ένα ασημένιο. Ο ίδιος, εμφανώς συγκινημένος, δήλωσε μετά την τελευταία του κούρσα πως φεύγει γεμάτος, αλλά θα συνεχίσει να υπηρετεί την κολύμβηση.

«Όλα ξεκίνησαν από ένα μικρό όνειρο που είχα ως παιδί. Ήθελα να διακριθώ στον αθλητισμό. Αγάπησα την κολύμβηση και πέτυχα περισσότερα από όσα ονειρεύτηκα ποτέ», δήλωσε ο 31χρονος Αμερικανός.

«Από τη στιγμή που κατέβηκα από το πούλμαν της αποστολής και μπήκα στο κολυμβητήριο προσπαθούσα να μην κλάψω. Είναι στιγμές που δεν θα ξεχάσω ποτέ. Και το χειροκρότημα αυτό είναι η καλύτερη ανταμοιβή για την τελευταία ημέρα της καριέρας μου», πρόσθεσε.

«Από την ημέρα που κέρδισα το πρώτο χρυσό μετάλλιο το 2000 στο Σίδνεϊ είχα δύο στόχους. Να γίνω ο κορυφαίος όλων των εποχών και να βοηθήσω την κολύμβηση να γίνει ένα από τα δημοφιλέστερα αθλήματα στον πλανήτη. Το πρώτο το κατάφερα, ενώ για το δεύτερο στόχο θα συνεχίσω να προσπαθώ. Ειδικά στις ΗΠΑ. Έκανα πολλά για να βοηθήσω το άθλημα και μέχρι να πεθάνω θα συνεχίσω να βοηθάω», κατέληξε.

Τα αποτελέσματα του τελικού στα 4Χ100μ. μικτή ομαδική ανδρών:

1.ΗΠΑ 3:27.95 (Ρεκόρ Αγώνων)

(Μέρφι, Μίλερ, Φελπς, Εϊντριαν)

2.Μ. Βρετανία 3:29.24

(Γουόκερ-Χέμπορν, Πίτι, Γκάι, Σκοτ)

3.Αυστραλία 3:29.93

(Λάρκιν, Πάκαρντ, Μόργκαν, Τσάλμερς)

4.Ρωσία 3:31.30

5.Ιαπωνία 3:31.97

6.Βραζιλία 3:32.84

7.Γερμανία 3:33.50

* Ακυρώθηκε η Κίνα

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ