aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣΕννέα υποτροφίες από το πρόγραμμα Ολυμπιακής Προετοιμασίας του Ιδρύματος Α. Γ. Λεβέντη σε Κύπριους Αθλητές

Εννέα υποτροφίες από το πρόγραμμα Ολυμπιακής Προετοιμασίας του Ιδρύματος Α. Γ. Λεβέντη σε Κύπριους Αθλητές

Το Ίδρυμα Α. Γ. Λεβέντη (A. G. Leventis Foundation) ενισχύοντας με συνέπεια και για 24η συνεχή χρονιά την προσπάθεια αθλητών και αθλητριών με την παροχή κινήτρων διάκρισης στον αθλητισμό, ανακοίνωσε τη χορήγηση Υποτροφιών Ολυμπιακής προετοιμασίας, στη βάση αθλητικών διακρίσεων 2022-2023.

Στην προσπάθεια αυτή συμβάλλουν η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, και η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή, συνδράμοντας με τον τρόπο αυτό στην προαγωγή των αξιών του Ολυμπισμού ενισχύοντας την αγάπη για τον αθλητισμό και την αριστεία. Στοχεύοντας να υποστηριχθούν αθλητές από όλες τις Ομοσπονδίες Ολυμπιακών Αθλημάτων απονέμονται συνολικά 62 υποτροφίες για αθλητές/ αθλήτριες από την Ελλάδα και την Κύπρο που αγωνίζονται σε ατομικά ολυμπιακά αθλήματα.

Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή ενημερώνει ότι, για την περίοδο 2022-23, απονέμονται εννέα Υποτροφίες Ολυμπιακής Προετοιμασίας, σε ισάρριθμους Κύπριους αθλητές/αθλήτριες, συνδράμοντας με τον τρόπο αυτό στην προαγωγή των αξιών του Ολυμπισμού και της αριστείας, και ενισχύοντας την αγάπη για τον αθλητισμό στην χώρα μας.

Οι Kύπριοι αθλητές/αθλήτριες που λαμβάνουν την υποτροφία είναι οι:

Μπαλαρτζισβίλι Γεώργιος (Τζούντο), Αντωνίου Κάλια (Κολύμβηση), Αντωνίου Νικόλαος (Κολύμβηση), Μακρή Μαριλένα (Ιστιοπλοΐα), Χριστοφόρου Άντρη (Ποδηλασία), Ζησιμίδης Αλέξανδρος (Κωπηλασία), Νικολαΐδης Στέφανος (Σκοποβολή), Νικολάου Κωνσταντίνα  (Σκοποβολή) και Κωνσταντίνου Δημήτρης (Σκοποβολή).

Ο Πρόεδρος Γεώργιος Χρυσοστόμου και τα Μέλη του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής, ευχαριστούν το Ίδρυμα Α. Γ.Λεβέντη για την ανιδιοτελή του προσφορά στην νεολαία και το Ολυμπιακό κίνημα, προσβλέποντας σε περαιτέρω συνεργασία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ