aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣΕκτός Ολυμπιακών αγώνων οι Ρώσοι αρσιβαρίστες!

Εκτός Ολυμπιακών αγώνων οι Ρώσοι αρσιβαρίστες!

Αποκλείστηκε από τους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο και η Εθνική ομάδα της Ρωσίας στην άρση βαρών, όπως ανακοινώθηκε από την παγκόσμια ομοσπονδια.

Στη σχετική ανακοίνωση γίνεται λόγος για «προστασία του αθλήματος» αφού η αξιοπιστία του έχει πληγεί πολλές φορές και σε πολλά επίπεδα.

Η ομάδα της άρσης βαρών της Ρωσίας είχε οκτώ μέλη. Οι δύο αθλήτριες Τατιάνα Κασίρινα και Αναστασία Ρομάνονα, αποβλήθηκαν αυτόματα επειδή είχαν πιαστεί κατά το παρελθόν ντοπέ. Οι τέσσερις ήταν στην περίφημη λίστα Μακ Λάρεν και οι δύο ακόμη, λόγω των αυξημένων κρουσμάτων ντόπινγκ κατά την περίοδο των προκρίσεων.

Μετά τον αποκλεισμό της Ρωσίας, οι Αλβανία, Γεωργία και Μολδαβία θα έχουν έναν επιπλέον εκπρόσωπο στα αγωνίσματα των γυναικών. Για τους άνδρες τις θέσεις των Ρώσων θα πάρουν αθλητές από το Βέλγιο, την Κροατία, το Ελ Σαλβαδόρ, την Μογγολία και τη Σερβία.

Κλείνοντας πρέπει να πούμε ότι με αγωνιστικό αποκλεισμό από τους Ολυμπιακούς αγώνες έχει τιμωρηθεί και η Ολυμπιακή ομάδα του στίβου της Ρωσίας. Μετά την απόφαση της ΔΟΕ να μην τους αποκλείσει ολοκληρωτικά τιμωρούνται με αποκλεισμό από τις παγκόσμιες ομοσπονδίες μεμονωμένοι αθλητές, όπως στην κολύμβηση, το κανόε καγιάκ, την κωπηλασία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ