aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣΔιπλασιάζονται οι ώρες ζωντανών μεταδόσεων των Ολυμπιακών Αγώνων «Πεκίνο 2022» και «Παρίσι 2024»

Διπλασιάζονται οι ώρες ζωντανών μεταδόσεων των Ολυμπιακών Αγώνων «Πεκίνο 2022» και «Παρίσι 2024»

Σε μια εξαιρετικά σημαντική ενέργεια, που προωθεί και προβάλλει το έργο και το ρόλο της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής, των αθλητικών Ομοσπονδιών και κύρια των Κυπρίων αθλητών, προχώρησε το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου, ανακοινώνοντας ότι στο πλαίσιο της νέας συμφωνίας απόκτησης των δικαιωμάτων προβολής των Ολυμπιακών Αγώνων, συμπεριλαμβάνεται ο διπλασιασμός των ωρών των ζωντανών μεταδόσεων των αγώνων. Η εξαγγελία έγινε από τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του ΡΙΚ Μιχάλη Μιχαήλ, στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής διάσκεψης που παρέθεσε η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή για την παρουσίαση της Κυπριακής αποστολής που θα λάβει μέρος στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνο που αρχίζουν στις 4 Φεβρουαρίου.

Αναλυτικά ο κ. Μιχαήλ δήλωσε τα εξής : «Το ΡΙΚ, η Δημόσια Τηλεόραση, απέκτησε τα δικαιώματα μετάδοσης των Ολυμπιακών Αγώνων 2022 και 2024. Των φετινών Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνο (4 μέχρι 20 Φεβρουαρίου), καθώς και των Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων οι οποίοι θα διεξαχθούν το καλοκαίρι του 2024 στο Παρίσι (26 Ιουλίου μέχρι 11 Αυγούστου). Το νέο συμβόλαιο που εξασφάλισε το ΡΙΚ μας επιτρέπει σχεδόν να διπλασιάσουμε τις ώρες των απευθείας μεταδόσεων. Ενώ στις προηγούμενες Ολυμπιάδες είχαμε δικαίωμα μετάδοσης 200 ωρών, με την νέα συμφωνία έχουμε δικαίωμα μετάδοσης 350 ώρες. Όσον αφορά στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες, το 2018 μεταδώσαμε 20 ώρες, φέτος, από το Πεκίνο, θα μεταδώσουμε 50 ώρες».

Ο κ. Μιχαήλ σημείωσε ότι το ΡΙΚ κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων που θα γίνουν στο Παρίσι το καλοκαίρι του 2024, θα τους μεταδίδει ζωντανά και από τα τρία του κανάλια, ΡΙΚ1, ΡΙΚ2 και ΡΙΚHD.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής Γεώργιος Χρυσοστόμου, χαιρέτησε τις ενέργειες του ΡΙΚ που συμβάλλουν στην προώθηση και αυξημένη προβολή του αθλητικού και Ολυμπιακού κινήματος επισημαίνοντας : «Στις 8 Δεκεμβρίου 2021 σε συνάντηση με τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του ΡΙΚ, το φίλο Μιχάλη Μιχαήλ, στη παρουσία του Αναπληρωτή Τμηματάρχη Προγραμμάτων Τηλεόρασης και Προϊστάμενου Αθλητικής Υπηρεσίας Σάββα Αριστοδήμου και του Σκηνοθέτη Μαρίνου Γιαννάκη, εκφράσαμε την αποφασιστικότητα μας για ενδυνάμωση των σχέσεων ΚΟΕ – ΡΙΚ και την θέληση για συνεργασία με στόχο την προβολή του έργου και του ρόλου της ΚΟΕ, των ομοσπονδιών μελών μας  αλλά και την προβολή των προσπαθειών των αθλητών μας. Η εξαγγελία του φίλου Προέδρου αποδεικνύει και επιβεβαιώνει ότι περάσαμε ήδη από τα λόγια στις πράξεις».

Ο κ. Μιχαήλ προανήγγειλε επίσης ότι στο πρόγραμμα μεταδόσεων για τους επικείμενους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, περιλαμβάνεται το άθλημα του Αλπικού Σκι, όπου θα λάβει μέρος και ο κύπριος αθλητής Γιάννος Κουγιουμτζιάν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ