aekaelakritasanorthosisapoelapollonarisdoksakarmiotissasalaminaomonoiaolympiakosparalimnipafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣΧρυσοστόμου: «Σεβόμαστε και αξιοποιούμε και το τελευταίο σεντ προς όφελος των αθλητών...

Χρυσοστόμου: «Σεβόμαστε και αξιοποιούμε και το τελευταίο σεντ προς όφελος των αθλητών και του αθλητισμού…»

Σε μια κατάμεστη αίθουσα «Ευ αγωνίζεσθαι στο Ολυμπιακό Μέγαρο και υπό τον τίλτο «Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκυο 2020 – Απολογισμός και Προοπτική», στην παρουσία του Υπουργού Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομου Προδρόμου, και των αθλητών που συγκροτούσαν την Ολυμπιακή ομάδα, η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΚΟΕ) παρουσίασε τον απολογισμό της συμμετοχής στους 32ους Ολυμπιακούς Αγώνες που διεξήχθηκαν στην Ιαπωνική πρωτεύουσα.

Στη δημοσιογραφική διάσκεψη έδωσαν μεταξύ άλλων το παρών, ο Επίτιμος Πρόεδρος της ΚΟΕ Κίκης Λαζαρίδης, ο Σύμβουλος του Προέδρου της Δημοκρατίας για θέματα αθλητισμού Φοίβος Ζαχαριάδης, ο Πρόεδρος του ΚΟΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης, Μέλη του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΚΟΕ, ο Αντιπρόεδρος και Μέλη του Δ.Σ του ΚΟΑ, Πρόεδροι και εκπρόσωποι αθλητικών Ομοσπονδιών, καθώς και τα μέλη που συγκροτούσαν την Κυπριακή αποστολή στο Τόκυο. Παραβρέθηκαν επίσης οι εκπρόσωποι των χορηγών της ΚΟΕ, Πάμπος Χρίστου και Ισίδωρος Μακρίδης (Μέλη Δ.Σ. ΟΠΑΠ), Μιχάλης Ιωαννίδης (Πρόεδρος CYTA), Σωτηρούλλα Σωτηρίου (Διεύθυνση Εταιρικής Εικόνας CHARALAMBIDES CHRISTIS), Μελίνα Σκορδέλλη (Marketing Manager Metro Foods Trading Ltd), Κατερίνα Νικολάου (Head of Press Office & Media Communications RCB) και Λουκάς Λεωνίδου (Marketing & CX Manager ΤΟΥΟΤΑ) καθώς και  ο Αναστάσιος Καλογιάννης (Operations & Business Development Manager Bioiatriki)

«Οι αθλητές μας είναι πρότυπα αξιών και ήθους και μπορούν να εμβολιάσουν την κοινωνία για να προσβλέπουμε έτσι σε ένα καλύτερο μέλλον και σε νέα προοπτική. Οι αρχές και αξίες του Ολυμπισμού και γενικότερα του αθλητισμού είναι τρόπος ζωής και εάν καταφέρουμε να εφαρμοστούν στην καθημερινότητα θα απαλλαγούμε από πολλά αδιέξοδα» Με αυτό το μήνυμα ο ΥΠΠΑΝ Πρόδρομος Προδρόμου ευχαρίστησε και συνεχάρη τους αθλητές μας για τις συγκινητικές στιγμές που μας χάρισαν και για τη σκληρή και επιτυχημένη τους προσπάθεια. Ευχαρίστησε επίσης τους προπονητές για την προετοιμασία και την καθοδήγηση, τις οικογένειες των αθλητών, τις Ομοσπονδίες, τους χορηγούς, και ειδικότερα την ΚΟΕ για την άψογη οργάνωση, συνοδεία, και στήριξη της αποστολής.

Ο Προέδρος της ΚΟΕ Γεώργιος Χρυσοστόμου, αφού συνεχάρη όλους όσους συμμετείχαν στην αποστολή, τόσο για τις αγωνιστικές τους επιτυχίες αλλά και τη Διοικητική λειτουργία σε μια μακρινή, δύσκολη και με πρωτόγνωρες απαιτήσεις διοργάνωση, εστίασε στο γεγονός ότι οι επόμενοι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι μόλις τρία χρόνια μπροστά ενώ στο ενδιάμεσο υπάρχουν πάρα πολλές μεγάλες διοργανώσεις. Επεσήμανε τον έγκαιρο και μεθοδικό προγραμματισμό που γίνεται έχοντας ως υπόβαθρο την απόλυτη συνεργασία της ΚΟΕ τόσο με τους αθλητές όσο βέβαια και όλες τις Ομοσπονδίες μέλη της καθώς και τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού, τους οποίους και ευχαρίστησε για την δημιουργική ανταπόκριση τους. «Αυτό τον αθλητισμό και όλους τους αθλητές μας, η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή θα στηρίξει και θα προστατεύσει δυνατά και καθαρά. Προπαντός καθαρά, γιατί σεβόμαστε και αξιοποιούμε ωφέλιμα και το τελευταίο σεντ της κρατικής χορηγίας, γιατί σεβόμαστε και αξιοποιούμε ωφέλιμα και το τελευταίο σεντ που προσφέρουν οι χορηγοί μας, γιατί σεβόμαστε και αξιοποιούμε ωφέλιμα και το τελευταίο σεντ που προσφέρει ο φορολογούμενος συμπολίτης μας. Όποιες δυσκολίες, όποιες ανατροπές προκύπτουν ή θα προκύψουν, η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή θα τις υπερνικήσει, αφού βαδίζει σε ευθεία γραμμή προτάσσοντας ΜΟΝΟ την καθαρή έγνοια της για τους αθλητές και τον αθλητισμό της Κύπρου!»

Ο κ. Χρυσοστόμου ευχαρίστησε τους χορηγούς της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής, επισημαίνοντας ότι η συμβολή τους μετουσιώνεται σε παρουσία της Κύπρου σε αθλητικά γεγονότα όπως οι Ολυμπιακοί αγώνες στα οποία συμμετέχει όλος ο πλανήτης. Ξεχωριστές ευχαριστίες απήυθυνε στον Διαχρονικό Χορηγό την «ΟΠΑΠ Κύπρου», το δεξί χέρι που επιτρέπει να βλέπουμε το μέλλον με προοπτική και αισιοδοξία. Ευχαρίστησε επίσης και τους υπόλοιπους χορηγούς, τους Μέγιστους Χορηγούς RCB Bank, Carbo One και ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΡΙΣΤΗΣ και τους Επίσημους Χορηγούς, TOYOTA, Υπεραγορές METRO και CYTA. Η CYTA  εκτός των άλλων είναι και ο παροχέας τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού στη διοικητική ομάδα της ΚΟΕ στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ευχαρίστησε επίσης και τον Όμιλο Εταιρειών Υγείας ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ που συνέδραμε στην προσπάθεια μέσω χορηγικής κάλυψης των τεστ PCR που απαιτήθηκαν για τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο. Ευχαρίστησε επίσης και συνεχάρη το ΡΙΚ για τη συμβολή του στην μετάδοση των προσπαθειών των αθλητών μας στο Τόκυο.

Εξαιρετικός ο αγωνιστικός απολογισμός – Ενθαρρυντικές οι προοπτικές

Από την πλευρά του ο  Αρχηγός Αποστολής στους Αγώνες στο Τόκυο, και Μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΚΟΕ Ανδρέας Θεοφυλάκτου, στάθηκε ιδιαίτερα στο καλό κλίμα που επικράτησε στην αποστολή, τη διοικητική προσπάθεια που έγινε για την απρόσκοπτη και υπό τις καλύτερες προϋποθέσεις συμμετοχή των αθλητών και στη συνέχεια κατέθεσε αναλυτικά τα αποτελέσματα αλλά και τις λεπτομέρειες της αγωνιστικής συμμετοχής των αθλητών μας συνοψίζοντας ως γενικό απολογισμό στα εξής : «Ο αγωνιστικός απολογισμός της 15μελούς ομάδας αθλητών της κυπριακής αποστολής στο «Τόκυο 2020» κρίνεται εξαιρετικός. Η πλειοψηφία των αθλητών βρέθηκε σε καλύτερες θέσεις από ότι πριν τέσσερα χρόνια στο Ρίο. Επίσης ενθαρρυντική και με προοπτικές για το μέλλον υπήρξε η παρουσία των νεαρότερων αθλητών της Ολυμπιακής ομάδας. Παρά τις δυσκολίες, παρά τα μέτρα κατορθώσαμε να επιστρέψουμε υγιείς και να φέρουμε τη χώρα μας πολύ ψηλά. Θεωρώ ότι η Κύπρος μας, μελλοντικά θα μπει ξανά στα Ολυμπιακά μετάλλια διότι έχει τσαγανό, έχει σπουδαίους αθλητές,  έχει Ομοσπονδίες που κάνουν εξαιρετική δουλειά, έχει προπονητές με απίστευτη γνώση.».

Δηλώσεις αθλητών Ολυμπιακής Ομάδας «Τόκυο 2020»

Οι αθλητές της Ολυμπιακής ομάδας που παραβρέθηκαν στη δημοσιογραφική διάσκεψη έκαναν και αυτοί το δικό τους απολογισμό. Κοινός τόπος οι ευχαριστίες προς την ΚΟΕ και τον ΚΟΑ ενώ οι πλείστοι δεν παρέλειψαν να αναφερθούν και στη σημασία της χορηγίας προς αυτούς της ΟΠΑΠ Κύπρου :

Κοντίδης Παύλος (Ιστιοπλοΐα / Laser) : «Νιώθω περήφανος που είμαι μέλος της Ολυμπιακής ομάδας. Για μένα το Τόκυο έχει τελειώσει. Έχω μπροστά μου τρία χρόνια για να προετοιμαστώ να σηκώσω τη σημαία όσο πιο ψηλά μπορώ»

Ελευθερίου Άντρη (Σκοποβολή / Skeet): «Υποσχέθηκα να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό και το έκανα. Είμαι πολύ ευχαριστημένη και συνεχίζουμε για τους επόμενους στόχους»

Αχιλλέως Γιώργος (Σκοποβολή / Skeet) : «Είμαι χαρούμενος και ευγνώμων που ήμουν μέλος αυτής της ομάδας στο Τόκυο. Τα παιδιά όλα εκτός από εξαιρετικοί αθλητές είναι και εξαίρετοι χαραχτήρες»

Γεωργίου Μάριος (Γυμναστική / Μονόζυγο) : «Ένας Ολυμπιακός κύκλος έχει τελειώσει, πάμε δυνατά για τη νέα Ολυμπιακή χρονιά»

Καριόλου Ανδρέας (Ιστιοπλοΐα / RS:X) : «Είναι ωραίο που γίνεται ένας τέτοιος απολογισμός παρουσία όλων. Έτσι θα γίνουμε καλύτεροι και πιο οργανωμένοι στο μέλλον»

Αρτυματά Ελένη (Στίβος / 400μ.): «Ήμουν από τις τυχερές γιατί κατάφερα να πετύχω τους στόχους που είχα θέσει. Σημαντικά για μένα είναι τα μηνύματα που λάμβανα από τον κόσμο και τα νέα παιδιά»

Παρέλλης Απόστολος (Στίβος / Δισκοβολία): «Ήταν μια δύσκολη χρονιά στην οποία βγήκε νωρίς ένας μεγάλος τραυματισμός. Είμαι ευχαριστημένος που βγήκε η μεγάλη επίδοση στον αγώνα και από το αποτέλεσμα στο Τόκυο»

Χριστοφόρου Άντρη (Ποδηλασία / Δρόμου): «Ότι έγινε στον αγώνα, έγινε. Ευχαριστίες ιδιαίτερα στη διοικητική ομάδα και τον Δρ Πάνο για τον τρόπο που χειρίστηκαν το πρόβλημα που μου προέκυψε σε σχέση με την πανδημία»

Κωνσταντίνου Δημήτρης (Σκοποβολή / Skeet): «Η υποχρέωση μας ως αθλητές είναι να προβάλουμε την Κύπρο με όσο καλύτερο τρόπο μπορούμε ανταποδίδοντας τη βοήθεια που έχουμε από αθλητικούς φορείς και χορηγούς»

Λάππα Νατάσα (Ιστιοπλοΐα / RS:X): «Είμαι χαρούμενη που βρίσκομαι εδώ ανάμεσα στους συναθλητές μου. Για μένα ήδη η προετοιμασία για το Παρίσι έχει ξεκινήσει»

Μακρής Ανδρέας (Σκοποβολή / Trap): «Η διοικητική ομάδα μας έκανε να νιώσουμε άνετα στο Τόκυο παρά τα μέτρα που υπήρχαν. Θα επιμείνουμε στους στόχους μας για την επόμενη Ολυμπιάδα»

Μακρή Μαριλένα (Ιστιοπλοΐα / Laser Radial): «Ήταν μια φοβερή εμπειρία η πρώτη μου συμμετοχή. Στο αποτέλεσμα φάνηκε η απειρία μου, αλλά τώρα είμαι βέβαιη ότι στο Παρίσι θα πάω πολύ καλύτερα»

Δεν μπόρεσαν να παρεβρεθούν λόγω υποχρεώσεων ο Μίλαν Τραΐκοβιτς και οι Κολυμβητές Κάλια Αντωνίου και Νικόλας Αντωνίου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ