aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣΧρυσοστόμου: «Ο κ. Ισίδωρος Κούβελος προσφέρει τεράστιες υπηρεσίες για την ανάδειξη του Ολυμπιακού Κινήματος»

Χρυσοστόμου: «Ο κ. Ισίδωρος Κούβελος προσφέρει τεράστιες υπηρεσίες για την ανάδειξη του Ολυμπιακού Κινήματος»

Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΚΟΕ) και η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία Κύπρου (ΕΟΑΚ), τίμησαν τον Πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας (ΔΟΑ) κ. Ισίδωρο Κούβελο με την ευκαιρία της επετείου για τα 60χρονα της που γιορτάζονται φέτος. Η βράβευση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εργασιών της 32ης Συνόδου της ΕΟΑΚ που διεξήχθη πρόσφατα στο Ολυμπιακό Μέγαρο στην οποία ο κ. Ισίδωρος Κούβελος ήταν ο κύριος ομιλητής.

Η Διεθνής Ολυμπιακή Ακαδημία της οποία ο κ. Ισίδωρος Κούβελος ηγείται από το 2009, στα 60 χρόνια ζωής της έχει να παρουσιάσει ένα εξαιρετικό έργο, με προσφορά στην Ολυμπιακή Εκπαίδευση και έρευνα, εκπαίδευσης των ανθρώπων στα Ολυμπιακά Ιδεώδη και τις αρχές του Ολυμπιακού Κινήματος και στην ενσωμάτωση των Ολυμπιακών Αξιών στις σύγχρονες κοινωνίες σε όλο τον κόσμο.

Παραδίδοντας την τιμητική πλακέτα στον κ. Κούβελο, ο Πρόεδρος της ΚΟΕ και Πρόεδρος της ΕΟΑΚ κ. Γεώργιος Χρυσοστόμου, σημείωσε ότι η παρουσία του στη φετινή Σύνοδο προσέδωσε σε αυτήν μία άλλη διάσταση : «Δεν είναι πολλές οι ευκαιρίες που μια Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία έχει την τιμή να φιλοξενεί προσωπικότητες του χώρου που αδιαμφισβήτητα έχουν καταφέρει μέσα από τη δική τους αποστολή και ρόλο να προσφέρουν τόσα πολλά για την ανάδειξη του Ολυμπιακού Κινήματος. Και όπως κάποτε είχε πει ο κύριος Λάμπης Νικολάου, που πλέον διατελεί επίτιμο μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, “Η Διεθνής Ολυμπιακή Ακαδημία αποτελεί την πνευματική έκφραση του Ολυμπιακού Κινήματος, η οποία αντιπροσωπεύει μια από τις πιο εξαίρετες πτυχές της παγκόσμιας πνευματικής παράδοσης”. Εύχομαι από καρδάς, αυτή η πνευματική παράδοση της ΔΟΕ να συνεχιστεί όχι μόνο για ακόμη 60, αλλά για πολύ περισσότερα χρόνια. Ο σύγχρονος κόσμος ίσως τώρα να την έχει περισσότερο ανάγκη παρά ποτέ».

Στην αντιφώνηση του ο κ. Κούβελος, ευχαρίστησε για την τιμητική βράβευση σημειώνοντας ότι το βραβείο ανήκει σε ολους όσους έχουν στηρίξει, την προσπάθεια της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, από την πρώτη στιγμή της ίδρυσης της, και συνεχάρη τους ανθρώπους της ΕΟΑΚ για τις προσπάθειες τους προς τη διάδοση των Ολυμπιακών Αξιών : «Ο Ολυμπισμός και το Ολυμπιακό Κίνημα δεν είναι μόνο η άθληση. Ο Ολυμπισμός είναι δύο ισάξιοι πυλώνες, και ο ένας είναι η άθληση και ο άλλος είναι η παιδεία και ο πολιτισμός. Χωρίς παιδεία και πολιτισμό δεν πρόκειται ποτέ να μείνει ο Ολυμπισμός ζωντανός. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες αναβιώθηκαν για να περάσουν οι Ολυμπιακές Αξίες και να εμπνεύσουν στον κόσμο τη φιλία, τη συνεργασία, το Ευ Αγωνίζεσθαι, και την Αριστεία».

Ο κύριος Ισίδωρος Κούβελος ανταποδίδοντας τη βράβευση απένειμε στον Πρόεδρο της ΚΟΕ κ. Χρυσοστόμου το «Ασημένιο Μετάλλιο της Ακαδημίας», καθώς και «ειδικό αναμνηστικό μετάλλιο για τα 60χρονα της ΔΟΑ» που εκδόθηκε σε περιορισμένο αριθμό, ούτως ώστε να τοποθετηθεί στο Μουσείο της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ