aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣΧαίρε, ω χαίρε... Πετρούνια! (χρυσό για τον Έλληνα αθλητή / vid)

Χαίρε, ω χαίρε… Πετρούνια! (χρυσό για τον Έλληνα αθλητή / vid)

Συγκλόνισε την Ελλάδα και μάγεψε την υφήλιο ο άρχοντας των κρίκων Λευτέρης Πετρούνιας. Χρυσός Ολυμπιονίκης ο Έλληνας πρωταθλητής εκτελώντας ένα πρόγραμμα που άγγιξε την τελειότητα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους κρίκους, που ήταν και το δεύτερο για την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο μετά από αυτό της Άννας Κορακάκη στη σκοποβολή!

Ο κορυφαίος Έλληνας γυμναστής, ήταν εντυπωσιακός και ανάγκασε τους κριτές να μην ευνοήσουν τον Βραζιλιάνο Αρτούρ Ζανέτι. Ο Έλληνας γυμναστής πήρε 9.200 βαθμούς για την εκτέλεση του προγράμματος του κάνοντας μία εντυπωσιακή και αλάνθαστη έξοδο.

Ο Ζανέτι που αγωνίστηκε τελευταίος ανέβηκε στη δεύτερη θέση με 15.766 βαθμούς και τρίτος ήταν ο Ντένις Αμπλιάζιν με 15.700. Τέταρτος ήταν ο Κινέζος Λιου που θεωρούνταν ως ένα από τα φαβορί για ένα μετάλλιο.

«Ναι ρε φίλε, ναι ρε Ελλάδα! Σε κάθε δήλωσή μου μέχρι τώρα έλεγα “πάμε Ελλάδα”, γιατί έχουμε την ψυχή να πάμε εκεί που μας αξίζει. Κι εδώ αυτό ήρθαμε να κάνουμε. Να ακουστεί ο Εθνικός ύμνος στο Ρίο. Για μένα είναι ό, τι σημαντικότερο να ακούγεται. Θέλω να το αφιερώσω στον πατέρα μου, στον προπονητή μου και στην Ελλάδα», σχολίασε αρχικά, ενώ για το… μυστικό, που τον κατατάσσει σε έναν από τους κορυφαίους γυμναστές, είπε:

«Δεν υπάρχει μυστικό, έχουμε δουλέψει πολύ. Κάναμε πολύ σκληρή προετοιμασία. Χρειάζεται δουλειά, υπομονή και λίγη τύχη. Δεν είχα τραυματισμούς μετά το Ευρωπαϊκό και είχα τον χρόνο να φορμαριστώ ασταμάτητα».

Η τελική κατάταξη:

1.Λευτέρης Πετρούνιας (Ελλάδα) 16.000

2.Αρτούρ Ζανέτι (Βραζιλία) 15.766

3.Ντένις Αμπλιάζιν (Ρωσία) 15.700

4.Γιανγκ Λιου (Κίνα) 15.600

5.Ιγκόρ Ραντιβίλοβ (Ουκρανία) 15.466

6.Χάο Γιου (Κίνα) 15.400

7.Ντάνι Πινέιρο (Γαλλία) 15.233

8.Ντένις Γκούσενς (Βέλγιο) 14.933

Δείτε την τρομερή του προσπάθεια:

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ