aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣΜπολτ: «Όταν άρχισα, δεν αγαπούσα τον στίβο»

Μπολτ: «Όταν άρχισα, δεν αγαπούσα τον στίβο»

Στην Τελετή Λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων, την Κυριακή 21 Αυγούστου, ο Γιουσέιν Μπολτ θα συμπληρώσει 31 χρόνια ζωής. Και χωρίς αμφιβολία θα ήθελε πάρα πολύ να έχει στο στήθος του τα τρία χρυσά μετάλλια από τα 100μ, τα 200μ και τα 4χ100 στην κορυφαία διοργάνωση, που άρχισε χθες στο Ρίο Ντε Τζανέιρο.

Σε περίπτωση που συμβεί κάτι τέτοιο, ο Τζαμαϊκανός κορυφαίος σπρίντερ όλων των εποχών, θα γράψει Ιστορία, καθώς θα γίνει ο μοναδικός αθλητής με εννέα διαδοχικά χρυσά μετάλλια σε ισάριθμες συμμετοχές, αφού έχει επικρατήσει στα τρία προαναφερόμενα αγωνίσματα, τόσο στο Πεκίνο (2008) όσο και στο Λονδίνο (2012).

Ο διάσημος αστέρας του παγκόσμιου αθλητικού στερεώματος μίλησε στη γαλλική εφημερίδα «L’ Equipe», αποκαλύπτοντας πως όταν άρχισε να ασχολείται με τον κλασικό αθλητισμό, δεν ήταν καθόλου ευχαριστημένος: «Δεν αγαπούσα τον στίβο. Θεωρούσα εαυτόν έναν παίκτη του κρίκετ. Χρειάσθηκε να φθάσω στα 14-15 χρόνια μου και να αρχίσω να κατακτώ τίτλους για να δω τον στίβο με μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Ακόμη και στη διοργάνωση του Σίδνεϊ (σ.σ. 2000) δεν θυμάμαι κάτι ιδιαίτερα. Αμυδρά μόνον την Ντιόν Χέμινγκς (σ.σ. Η Τζαμαϊκανή πρωταθλήτρια κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στα 400μ εμπόδια και στη σκυταλοδρομία 4χ400μ)».

Όσον αφορά στις πρώτες έντονες αναμνήσεις του από την κορυφαία διοργάνωση του αθλητισμού, ο Μπολτ, εξηγεί: «Ο Μάικλ Τζόνσον, στην Ατλάντα το 1996. Το παγκόσμιο ρεκόρ που σημείωσε στα 200 μέτρα και φυσικά την καταπληκτική ατμόσφαιρα. Εκείνη την εποχή στην Τζαμάικα, δεν μπορούσαμε να δούμε τους Αγώνες σε απ’ ευθείας μετάδοση. Ο κόσμος είχε εμμονή με το ποδόσφαιρο και το κρίκετ. Και στον κλασικό αθλητισμό, δεν ήμασταν κυρίαρχοι, όπως σήμερα. Οπότε, παρακολουθούσαμε στιγμιότυπα σε μαγνητοσκόπηση. Για να είμαι ειλικρινής, δεν ήμουν ενθουσιασμένος με τον στίβο»!

Ο Μπολτ μίλησε και για την πρώτη του προσωπική εμπειρία από Ολυμπιακούς Αγώνες, το 2004 στη διοργάνωση της Αθήνας: «Είναι πραγματικά αστείο, αν σκεφθώ ότι δεν μου άρεσε ο κλασικός αθλητισμός. Είχα καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ νέων στα 200 μέτρα με επίδοση 19:93, αλλά τραυματίσθηκα στον μηρό και δεν ήμουν σε καλή κατάσταση στην Αθήνα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ