aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣΑυλαία με τη λάμψη των ομαδικών…

Αυλαία με τη λάμψη των ομαδικών…

Η αυλαία των Ολυμπιακών Αγώνων θα πέσει με τους τελικούς στα δημοφιλή ομαδικά αθλήματα. Οι Βραζιλιάνοι περιμένουν πως και πως τον τελικό στο βόλεϊ ανδρών, όπου θα αντιμετωπίσουν τους Ιταλούς, ενώ στο μπάσκετ οι ΗΠΑ είναι σούπερ φαβορί κόντρα στη Σερβία. Στο χάντμπολ για το χρυσό μετάλλιο θα παλέψουν Δανία και Γαλλία.

Το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στο βόλεϊ ανδρών θα διεκδικήσει η Βραζιλία, η οποία νίκησε σχετικά άνετα την Ολυμπιονίκη του Λονδίνου, Ρωσία, με 3-0 σετ και στον σημερινό τελικό θα αντιμετωπίσει την Ιταλία, σε μία επανάληψη του καταληκτικού αγώνα στη διοργάνωση της Αθήνας το 2004. Η «σκουάντρα ατζούρα» του Τζανλορέντσο Μπλεντζίνι ήταν η πρώτη φιναλίστ μετά τη νίκη της στο τάι μπρέικ με 3-2 σετ επί των ΗΠΑ, σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι που προηγήθηκε.

Η Βραζιλία, που τέσσερα χρόνια νωρίτερα είχε ηττηθεί από τους Ρώσους στον τελικό του Ολυμπιακού τουρνουά του Λονδίνου πήρε την «εκδίκησή» της και θα έχει την ευκαιρία μπροστά στο κοινό της να στεφθεί χρυσή Ολυμπιονίκης για 3η φορά στην Ιστορία της και πρώτη μετά από 12 χρόνια, όταν στον τελικό των Αγώνων της Αθήνας είχε επικρατήσει με 3-1 σετ της Ιταλίας. Τα σετ (πρώτη η τυπικά γηπεδούχος Ρωσία): 21-25, 20-25, 17-25).

Η ομάδα που δυσκόλεψε όσο καμία άλλη τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής στη μεταξύ τους αναμέτρηση είναι αυτή που με εμφατικό τρόπο πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του Ολυμπιακού τουρνουά μπάσκετ ανδρών, που είναι προγραμματισμένος για το βράδυ της Κυριακής (21:45 ώρα Ελλάδας). Με τον Μίλος Τεόντοσιτς να κάνει μαγικά πράγματα (22 πόντους), η Σερβία διέλυσε με 87-61 την Αυστραλία στον δεύτερο χρονικά ημιτελικό, εξασφάλισε μετάλλιο στη διοργάνωση του Ρίο και θα επιδιώξει να κάνει το θαύμα απέναντι στο απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου. Η συνάντηση των φιναλίστ στα τελευταία δύο Ολυμπιακά Τουρνουά μπάσκετ μπορεί να σημειώθηκε στο Ρίο νωρίτερα (σ.σ. στα ημιτελικά), αλλά ο νικητής ήταν και πάλι ο ίδιος… Οι ΗΠΑ εξαργύρωσαν επιθετικά ριμπάουντ (21 έναντι 14), μπλοκ (6 έναντι 1) και την αστοχία των Ισπανών από τα 6.75 (8/26) και έφτασαν πιο άνετα στη νίκη απ` ό,τι δείχνει το τελικό 82-76.

Έναν αγώνα μακριά από τον τρίτο συνεχόμενο τίτλο της βρίσκεται η ανδρική ομάδα χάντμπολ της Γαλλίας, η οποία στον πρώτο ημιτελικό του Ολυμπιακού τουρνουά του Ρίο νίκησε 29-28 τη Γερμανία, χάρη σε γκολ του Ντανιέλ Ναρσίς στην εκπνοή της αναμέτρησης.  Η Δανία νίκησε 29-28 την Πολωνία στην παράταση (κανονικός αγώνας 25-25) κι εξασφάλισε την πρόκρισή της στον σημερινό τελικό όπου θα αντιμετωπίσει το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, Γαλλία.

ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΣΤΙΒΟΣ

15.30 Μαραθώνιος Ανδρών (ΤΕΛΙΚΟΣ)

ΠΥΓΜΑΧΙΑ

20:00 75 κιλά Γυναικών (ΤΕΛΙΚΟΣ)

20:15 52 κιλά Ανδρών (ΤΕΛΙΚΟΣ)

21:00 64 κιλά Ανδρών (ΤΕΛΙΚΟΣ)

21:15 +91 κιλά Ανδρών (ΤΕΛΙΚΟΣ)

ΟΡΕΙΝΗ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

18:30 ΤΕΛΙΚΟΣ Ανδρών

ΡΥΘΜΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

17:00-18:45 ΤΕΛΙΚΟΣ Ανσάμπλ

ΠΑΛΗ

14:30-17:15 Ελευθέρα (Α) 65κ., 97κ. – Προκριματικά/ρεπεσάζ

18:45-21:15 Ελευθέρα (Α) 86κ., 125κ. – ΤΕΛΙΚΟΙ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Άνδρες

17:30 Αυστραλία-Ισπανία Μικρός Τελικός

21:45 Σερβία-ΗΠΑ ΤΕΛΙΚΟΣ

ΒΟΛΕΪ Άνδρες

15:30 ΗΠΑ-Ρωσία Μικρός Τελικός

19:15 Ιταλία-Βραζιλία ΤΕΛΙΚΟΣ

ΧΑΝΤΜΠΟΛ Άνδρες

16:30 Πολωνία-Γερμανία Μικρός Τελικός

20:30 Δανία-Γαλλία ΤΕΛΙΚΟΣ

Χάλκινες οι θηλυκές «πλάβι»

Στην πρώτη της συμμετοχή σε Ολυμπιακό Τουρνουά μπάσκετ Γυναικών ως Σερβία, οι θηλυκές «πλάβι» πέρασαν το χάλκινο μετάλλιο στον λαιμό τους. Έναν χρόνο μετά τη «στέψη» τους σε πρωταθλήτριες Ευρώπης, τα κορίτσια της Μαρίνα Μάλκοβιτς έμειναν σε τροχιά επιτυχιών κατακτώντας το χάλκινο στο Ρίο, καθώς στον «μικρό τελικό» του τουρνουά έκαμψαν με 70-63 την αντίσταση της Γαλλίας και ολοκλήρωσαν με τον καλύτερο τρόπο το ολυμπιακό ταξίδι τους.

Μετά από δύο συνεχόμενα χρυσά σε Ολυμπιακούς Αγώνες, η γυναικεία ομάδα χάντμπολ της Νορβηγίας αρκέστηκε στο χάλκινο μετάλλιο στο Ρίο. Οι Σκανδιναβές επικράτησαν εύκολα στον «μικρό» τελικό της Ολλανδίας με 36-26 (ημίχρονο 19-13) και θα ανέβουν για τρίτη σερί διοργάνωση στο βάθρο.

*Ο Πάου Γκασόλ πέρασε στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ όλων των εποχών της εθνικής Ισπανίας, αφήνοντας δεύτερο τον «θρυλικό» Χουάν Αντόνιο Σαν Επιφάνιο. Ο άσος των Σαν Αντόνιο Σπερς έφτασε τους 3.331 πόντους, ευστοχώντας σε τρίποντο, στο 8:49 του ημιτελικού με τις ΗΠΑ, στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ