aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣΑσημένια στο Τόκιο, χρυσή στις καρδιές μας η Εθνική Ελλάδας!

Ασημένια στο Τόκιο, χρυσή στις καρδιές μας η Εθνική Ελλάδας!

Η Εθνική Ελλάδας πόλο των ανδρών έκανε μια συγκινητική προσπάθεια στον τελικό απέναντι στη Σερβία, αλλά πλήρωσε το κακό πρώτο 8άλεπτο και ηττήθηκε 13-10, κατακτώντας, τελικά, το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο!

Αλλά όχι σκυμμένα κεφάλια για αυτή την ομαδάρα, που χάρισε στο ελληνική ανδρική υδατοσφαίριση το πρώτο της μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες, 101 χρόνια μετά την πρώτη από τις συνολικά 16 παρουσίες της στη μεγαλύτερη γιορτή του αθλητισμού!

Άλλωστε η «γαλανόλευκη» έχει όλο το μέλλον μπροστά της και αυτή η φουρνιά παικτών δείχνει ικανή για πολύ μεγάλα πράγματα τα επόμενα χρόνια -και δη στο Παρίσι σε μία τριετία!

Σε ό,τι έχει να κάνει με το παιχνίδι, οι Σέρβοι έκαναν ένα άψογο πρώτο 8άλεπτο, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν έπαιζε την άμυνα από ατσάλι, που την έφερε μέχρι τον τελικό. Είναι χαρακτηριστικό πως η πρώτη περίοδος έκλεισε στο 6-3 υπέρ της Σερβίας. Η Εθνική Ελλάδας, δηλαδή, δέχθηκε όσα γκολ τής έβαλε η Ουγγαρία σε ολόκληρο τον ημιτελικό!

Στο δεύτερο 8άλεπτο η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου έπαιξε άμυνα και μάζεψε τη διαφορά, με μία επίκη, μάλιστα, επιστροφή, καθώς από το 7-4 έφερε τον τελικό στα ίσα, 7-7! Προς το τέλος της περιόδου δεχθήκε γκολ για το 8-7, για να συνεχίσει την προσπάθεια στο τρίτο 8άλεπτο. Ο αρχηγός Γιάννης Φουντούλης -ο οποίος είχε δύο ποινές- πέρασε στο παιχνίδι και ισοφάρισε σε 9-9, με το ματς να γίνεται θρίλερ!

Χάνοντας, όμως, τις δύο επόμενες επιθέσεις με παίκτη παραπάνω, η Ελλάδα έδωσε την ευκαιρία στη Σερβία να πάρει εκ νέου το προβάδισμα, όπως και έγινε και πάλι με τον Πρλαΐνοβιτς για το 10-9.

Όλα θα κρίνονταν στην τελευταία περίοδο. Ο Σκουμπάκης μάς έκανε να… σηκωθούμε από τον καναπέ και να πανηγυρίσουμε το 10-10, αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Οι Σέρβοι πίεσαν, είχαν μάτι που γυάλιζε και με τους Πρλαΐνοβιτς, Άλεξιτς και Μάντιτς να βρίσκουν δίχτυα πήραν μια διαφορά ασφαλείας (13-10), την οποία και διατήρησαν ως το τέλος, κατακτώτας για δεύτερη συνεχόμενη φορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες το χρυσό μετάλλιο!

Ελλάδα – Σερβία: 10-13 (3-6, 4-2, 2-2, 1-3)

Ελλάδα (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς, Σκουμπάκης 2, Καπότσης, Φουντούλης 2, Παπαναστασίου 1, Δερβίσης, Αργυρόπουλος-Κανακάκης, Μουρίκης 1, Κολόμβος 1, Γκιουβέτσης 1, Βλαχόπουλος 2

Σερβία (Ντέγιαν Σάβιτς): Μάντιτς 3, Ντέντοβιτς, Ραντέλοβιτς, Λάζιτς, Πιέτλοβιτς Ντ. 2, Ράσοβιτς Στρ., Άλεξιτς, Γιάξιτς 3, Φιλίποβιτς 2, Πρλαΐνοβιτς 3, Μίτροβιτς Σ., Μίτροβιτς Μπρ.

Η Ελλάδα είχε 7/17 παραπάνω, 2 γκολ στα ίσα, 1 γκολ από φουνταριστό.

Η Σερβία είχε 6/9 παραπάνω, 2/2 πέναλτι, 4 γκολ στα ίσα, 1 γκολ από φουνταριστό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ